-

Wintersport in Frankrijk: dit zijn de coronamaatregelen op jouw bestemming

Eindelijk kunnen we weer op wintersport in Frankrijk! Het ziet ernaar uit dat het - met de nodige voorzorgsmaatregelen - een waanzinnig mooi seizoen wordt. De Franse overheid heeft voor een veilig winterseizoen een aantal maatregelen genomen. Welke maatregelen dit zijn, en waar je aan moet denken als je op wintersport naar Frankrijk gaat, lees je hieronder.
Actuele informatie voor vertrek
Hoewel we ons best doen om altijd actuele informatie te tonen, kan de informatie op deze pagina verouderd zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. We adviseren je om altijd voor vertrek het actuele Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Frankrijk te bekijken en vergeet niet de actuele coronamaatregelen op bestemming en de laatste informatie over het coronabewijs (in Frankrijk ‘Passe Sanitaire’ genoemd) te controleren.

Het goede nieuws
Op de piste hoef je geen mondkapje op. Lekker die frisse lucht opsnuiven dus!

Het laatste nieuws
17-01-2022: Wordt in Frankrijk het 2G-beleid ingevoerd? Het wetsvoorstel tot invoering van het 2G-beleid in Frankrijk is goedgekeurd. Per wanneer het 2G-beleid ingaat, is nog niet definitief bekendgemaakt door officiële instanties in Frankrijk. Het ziet ernaar uit dat met het 2G-beleid iedereen van 16 jaar een ouder over een geldig vaccinatie- of herstelbewijs moet beschikken om toegang te krijgen tot bepaalde faciliteiten zoals restaurants, bars, vrijetijdsactiviteiten en interregionaal, openbaar vervoer. Voor kinderen van 12 t/m 15 jaar is een 3G-bewijs (gevaccineerd, getest of hersteld) nog steeds voldoende. Zodra er meer bekend is over het in werking treden van het 2G-beleid, houden we je hier natuurlijk op de hoogte.

Houd er rekening mee, dat het niet hebben van een geldige coronapas (in Frankrijk 'passe sanitaire' genoemd) op het moment dat dit vereist wordt om naar een bestemming af te reizen - of gebruik te maken van verschillende faciliteiten op bestemming - geen geldige reden is om kosteloos te annuleren. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het hebben van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort of - waar toegestaan - een identiteitskaart, én de eventueel vereiste visa, bewijzen van inentingen en vaccinaties. Heb jij je wintersport naar Frankrijk geboekt? Dan zul je zelf de afweging moeten maken om de reis voor te zetten of te annuleren, houd daarbij ook rekening met de annuleringstermijn en bijbehorende annuleringskosten.

Inreisregels
Iedereen vanaf 12 jaar is verplicht een 3G-bewijs te hebben en een erewoordverklaring in te vullen en mee te nemen. Bekijk ook het Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Frankrijk.

3G-bewijs
Anders dan bij het reizen naar Frankrijk - waarbij kinderen vanaf 12 jaar een 3G-bewijs moeten kunnen tonen - geldt in Frankrijk zelf, dat een 3G-bewijs voor toegang tot bepaalde faciliteiten pas nodig is voor kinderen vanaf 12 jaar + 2 maanden.

De basismaatregelen
- Draag je mondkapje in het openbaar vervoer, de skilift, binnen in openbare ruimtes, wanneer je ergens in de rij staat en op andere drukke plekken.
- Handschoenen uit? Was regelmatig je handen of gebruik desinfectiegel.
- Houd 1 meter afstand tot anderen.

Nodig voor de skilift
- Een 3G-bewijs
- Een mondkapje vanaf 6 jaar

Niet vergeten
- Je paspoort (of ID-kaart) en reisdocumenten.
- Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een ingevulde erewoordverklaring.
- Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een 3G-bewijs (gevaccineerd, getest of genezen). Neem voor de zekerheid zowel je digitale bewijs (QR-code) als een geprinte versie mee. Bij het oversteken van de grens, het inchecken in je accommodatie en op andere plekken, kan om je QR-code gevraagd worden.
- Voor iedereen van 6 jaar en ouder: een goedgekeurd mondmasker (chirurgisch of klasse 1 medisch).

Testen in het skigebied
Testen zal in de meeste skiresorts mogelijk worden gemaakt. Kosten voor testen zijn voor eigen rekening en kunnen per locatie verschillen. Op deze pagina vind je de testlocaties en coronamaatregelen per bestemming, zodra deze bekend zijn.

Extra punt van aandacht
In Frankrijk is de geldigheid van vaccinaties per 15 december en 15 januari aangepast. Sinds 15 december 2021 geldt, dat mensen van 65 jaar en ouder maximaal 7 maanden na hun laatste prik een boostervaccinatie nodig hebben voor een geldige passe sanitaire. Sinds 15 januari 2022 geldt dit ook voor iedereen van 18 jaar of ouder. Heb jij een eenmalige vaccinatie met het Janssen-vaccin gehad? Dan geldt een andere termijn: Sinds 15 december 2021 is een eenmalige dosis van het Janssen-vaccin nog maar 8 weken geldig vanaf de vaccinatiedatum. Voor meer informatie over het coronabewijs, de geldigheid van vaccinaties en toegang tot faciliteiten, klik hier.

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden
Corona

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.