-

Wintersport in Italië: dit zijn de coronamaatregelen op jouw bestemming

Eindelijk kunnen we weer op wintersport in Italië! Het ziet ernaar uit dat het - met de nodige voorzorgsmaatregelen - een waanzinnig mooi seizoen wordt. De Italiaanse overheid heeft voor een veilig winterseizoen een aantal maatregelen genomen. Welke maatregelen dit zijn, en waar je aan moet denken als je op wintersport naar Italië gaat, lees je hieronder. 
Actuele informatie voor vertrek
Hoewel we ons best doen om altijd actuele informatie te tonen, kan de informatie op deze pagina verouderd zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. We adviseren je om altijd voor vertrek het actuele Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Italië, de Italiaanse inreisregels en de actuele coronamaatregelen op je bestemming te bekijken.

Het laatste nieuws
Sinds 1 januari 2022 is het in alle Italiaanse skigebieden verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten (te koop bij de skipasverkoop of online) en moeten minderjarigen (onder 18 jaar) verplicht een helm dragen op de piste. Sinds10 januari 2022 is voor lokaal gebruik in Italië een 2G-coronabewijs verplicht. Dit geldt onder meer voor toegang tot restaurants, hotels, zwembaden, openbaar vervoer en ook skiliften.

Het goede nieuws
Pizza’s en pasta’s doorstaan elke pandemie en smaken nog steeds heerlijk na een tocht op de ski’s!

Inreisregels
Sinds 16 december heeft iedereen vanaf 6 jaar een negatief testbewijs nodig voor reizen naar Italië. Dit kan een antigeentest (afgenomen maximaal 24 uur voor aankomst in Italië) of een PCR-test (afgenomen maximaal 48 uur voor aankomst in Italië) zijn. Dit geldt ook voor reizigers die een geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebben. Reizigers die geen vaccinatie- of herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden) hebben, moeten naast een antigeen- of PCR-test na aankomst in Italië ook nog verplicht 5 dagen op eigen kosten in quarantaine. Minderjarige kinderen van 6 jaar en ouder die niet gevaccineerd of hersteld zijn, moeten wel een negatief testbewijs tonen bij binnenkomst in Italië, maar hoeven niet in quarantaine als de met hen meereizende ouder (met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs) niet in quarantaine hoeft. Daarnaast moet elke volwassene voor aanvang van de reis het Passenger Locator Form invullen.

Goed om te weten
Italië gebruikt kleurcodes om de ernst van de coronasituatie weer te geven. Verslechterd de coronasituatie in een regio, dan verkleurt deze van wit (minimaal risico), naar geel, oranje of rood (maximaal risico). Bij elke kleurcode hoort een pakket aan maatregelen dat past bij het risiconiveau.

2G-bewijs
Sinds 10 januari 2022 is voor lokaal gebruik in Italië een 2G-coronabewijs verplicht. Dit geldt onder meer voor toegang tot restaurants, hotels, zwembaden, openbaar vervoer en ook skiliften.

De basismaatregelen
- Draag je mondkapje binnen in openbare ruimtes en verder overal waar het te druk is om voldoende afstand tot anderen te houden.
- Handschoenen uit? Was regelmatig je handen of gebruik desinfectiegel.
- Houd 1 meter afstand tot anderen.

Nodig voor de skilift
- Een 2G-bewijs
- Een mondkapje, in afgesloten liften moet dit een FFP2-mondmasker zijn

Niet vergeten
- Je paspoort (of ID-kaart) en reisdocumenten.
- Voor iedereen van 6 jaar en ouder: een negatieve PCR- (niet ouder dan 48 uur) of antigeentest (niet ouder dan 24 uur) om Italië in te reizen.
- Voor volwassenen: een vaccinatie- of herstelbewijs om Italië in te reizen. Reizigers die geen vaccinatie- of herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden) hebben, moeten naast een antigeen- of PCR-test na aankomst in Italië verplicht 5 dagen op eigen kosten in quarantaine.
- Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een 2G-bewijs voor toegang tot bepaalde faciliteiten, waaronder restaurants, hotels, zwembaden, openbaar vervoer en skiliften. Neem voor de zekerheid zowel je digitale bewijs (QR-code) als een geprinte versie mee.
- Voor elke volwassene: vul voor de reis het Passenger Locator Form in. Kinderen kunnen op het formulier worden bijgeschreven. Na invullen ontvang je een QR-code per e-mail. Zorg dat je die bij de hand hebt (digitaal of geprint) als je de grens overgaat.
- Voor iedereen van 6 jaar en ouder: een mondkapje (FFP2 geadviseerd).
- Voor kinderen onder de 18 jaar: een helm (verplicht sinds 1 januari 2022).

Extra punt van aandacht
Voor meer informatie over het coronabewijs, de geldigheid van vaccinaties en toegang tot faciliteiten, klik hier.

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden
Corona

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.