-

Wintersport in Oostenrijk: dit zijn de coronamaatregelen op jouw bestemming

Het wintersportseizoen in Oostenrijk is van start. De Oostenrijkse overheid heeft voor een veilig winterseizoen een aantal maatregelen genomen. Welke maatregelen dit zijn, en waar je aan moet denken als je op wintersport naar Oostenrijk gaat, lees je hieronder. 
Actuele informatie voor vertrek
Hoewel we ons best doen om altijd actuele informatie te tonen, kan de informatie op deze pagina verouderd zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. We adviseren je om altijd voor vertrek het actuele Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Oostenrijk en de actuele coronamaatregelen en inreisregels op je bestemming te bekijken.

Het laatste nieuws
Volgens het Oostenrijkse Toeristenburo haalt Oostenrijk Nederland per 24 januari van de lijst met virusvarianten. Dat betekent dat je vanaf 24 januari niet meer in quarantaine hoeft als je dubbel gevaccineerd of genezen bent én een negatieve PCR-test kan laten zien (niet ouder dan 72 uur). Voor iedereen met een booster vervalt de PCR-testplicht. Dit betekent dat ook 16 en 17-jarigen naar Oostenrijk kunnen afreizen zonder booster, maar met een negatief PCR-testresultaat, daarbij dient wel rekening gehouden te worden met de verkorte geldigheidsduur van dubbele vaccinaties in Oostenrijk per 1 februari: vanaf die datum wordt de geldigheid van een dubbele vaccinatie teruggebracht naar 180 dagen. De boostervaccinatie blijft wel 270 dagen geldig. Het vaccinatiebewijs is geldig vanaf de dag van vaccinatie. De geldigheid van een herstelbewijs blijft 180 dagen.

Inreisregels
Sinds 25 december zijn de inreisvoorwaarden voor Nederlandse inwoners die naar Oostenrijk willen, aangescherpt. De inreisvoorwaarden - waar volwassenen en kinderen die naar Oostenrijk willen reizen aan moeten voldoen - zijn na te lezen op de overheidswebsite Nederland Wereldwijd. We raden je aan om de informatie op de betreffende website goed na te lezen. Wie niet aan de inreismaatregelen kan voldoen, mag wel naar Oostenrijk reizen, maar moet zich vooraf registreren en bij aankomst 10 dagen in quarantaine. Deze quarantaine kan met een negatief PCR-testresultaat verbroken worden op de 5e dag.

Uitzondering
Voor het Kleinwalsertal gelden de aangescherpte inreismaatregelen niet, omdat het 15 kilometer lange, doodlopende Kleinwalsertal met de auto alleen te bereiken is via een weg uit Duitsland.

2G-bewijs
Een 2G-bewijs (volledig gevaccineerd of genezen) is nodig voor toegang tot verblijfsaccommodaties, restaurants, winkels, skiliften en meer. Kinderen tussen 12 en 15 jaar (geboren na 31 augustus 2006) die niet gevaccineerd zijn, kunnen op plekken waar de 2G-regel geldt, toegang krijgen met de Holiday-Ninja-Pass. Deze pas moet getoond worden samen met de officiële testresultaten en een identiteitsbewijs. Meer informatie over de Holiday Ninja Pass lees je hier.

De basismaatregelen
- Draag een FFP2-masker in alle gesloten ruimtes, waaronder (half)afgesloten skiliften en op alle plekken waar je niet 2 meter afstand tot anderen kunt houden.
- Handschoenen uit? Was regelmatig je handen of gebruik desinfectiegel.
- Houd 2 meter afstand tot anderen.

Nodig voor de skilift
- Een 2G-bewijs voor iedereen vanaf 15 jaar (geboren voor 1 september 2006)
- Een Holiday Ninja Pass voor kinderen tussen 12 en 15 jaar (geboren na 31 augustus 2006) die niet (volledig) gevaccineerd zijn
- Een FFP2-mondmasker voor iedereen vanaf 14 jaar
- Een normaal mondkapje voor kinderen tussen 7 en 13 jaar

Niet vergeten
onderstaande is in ieder geval van toepassing tot 24 januari 2022
- Je paspoort (of ID-kaart) en reisdocumenten.
- Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een negatieve PCR-test voor inreizen, niet ouder dan 48 uur.
- Voor iedereen van 15 jaar (geboren voor 1 september 2006) en ouder: een 2G-bewijs (gevaccineerd of genezen). Neem voor de zekerheid zowel je digitale bewijs (QR-code) als een geprinte versie mee.
- Voor kinderen tussen 12 en 15 jaar (geboren na 31 augustus 2006) volstaat de Holiday-Ninja-Pass. Neem deze uitgeprint mee.
- Voor iedereen van 14 jaar en ouder: een FFP2-mondmasker.
- Voor kinderen van 7-13 jaar: een normaal mondkapje.

Extra punt van aandacht
Blijf op de hoogte van de laatste informatie over de inreismaatregelen, geldigheid van vaccinaties en actuele coronamaatregelen op bestemming in Oostenrijk.

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden
Corona

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.