-

Wintersport in Zwitserland: dit zijn de coronamaatregelen op jouw bestemming

Eindelijk kunnen we weer op wintersport in Zwitserland! Het ziet ernaar uit dat het - met de nodige voorzorgsmaatregelen - een waanzinnig mooi seizoen wordt. De Zwitserse overheid heeft voor een veilig winterseizoen een aantal maatregelen genomen. Welke maatregelen dit zijn, en waar je aan moet denken als je op wintersport naar Zwitserland gaat, lees je hieronder.
Actuele informatie voor vertrek
Hoewel we ons best doen om altijd actuele informatie te tonen, kan de informatie op deze pagina verouderd zijn. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie. We adviseren je om altijd voor vertrek het Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Zwitserland, de Zwitserse inreisregels en de actuele coronamaatregelen op je bestemming te bekijken.

Het laatste nieuws
De Zwitserse overheid maakte op 19 januari middels een persbericht bekend dat vanaf zaterdag 22 januari de 3G-regel (gevaccineerd, getest of genezen) geldt voor reizen naar Zwitserland. Iedereen die gevaccineerd of hersteld is, hoeft bij de grensovergang geen negatief testresultaat meer te tonen, zoals tot 22 januari nog wel het geval is. Ook vervalt vanaf 22 januari de verplichting voor een tweede test tussen de 4e en de 7e dag voor mensen die niet gevaccineerd of hersteld zijn. Het Passenger Locator Form hoeft vanaf 22 januari alleen nog te worden ingevuld door mensen die met het vliegtuig of de bus naar Zwitserland reizen.

Het goede nieuws
De pistes liggen er prachtig bij en sinds 4 december 2021 is ook de quarantaineverplichting, die vanwege de Omikron-variant was ingesteld, van de baan!

Inreisregels
Regels tot 22 januari 2022:
Iedereen van 16 jaar en ouder moet bij aankomst in Zwitserland een negatieve PCR-test (max. 72 uur oud) of een negatieve antigeentest (max. 24 uur oud) laten zien. Reizigers die niet gevaccineerd of recent genezen zijn moeten tussen de 4e en de 7e dag na aankomst in Zwitserland op eigen kosten opnieuw laten testen (PCR-test of antigeentest). Verder moeten reizigers vanaf 16 jaar voor inreizen het Passenger Locator Form invullen. Bekijk ook het Nederlandse reisadvies / Belgische reisadvies naar Zwitserland.

Regels vanaf 22 januari 2022:
Voor reizen naar Zwitserland geldt de 3G-regel (gevaccineerd, getest of genezen) en moeten reizigers die met het vliegtuig of de bus naar Zwitserland reizen het Passenger Locator Form invullen. Op maandag 24 januari zal deze pagina verder geüpdatet worden.

2G-bewijs
Sinds 20 december is een 2G-bewijs en mondkapje verplicht voor toegang tot binnenruimtes, zoals restaurants (vaste zitplaatsen), culturele instellingen en sportfaciliteiten. In binnenruimtes waar een mondmasker en vaste zitplaats niet mogelijk is, is een 2G+-regel van toepassing (bijvoorbeeld in bars en zwembaden). Lees hier meer over het gebruik van het coronacertificaat in Zwitserland.

De basismaatregelen
- Draag je mondkapje in het openbaar vervoer, de skilift, binnen in openbare ruimtes, op alle plekken waar je ook een coronabewijs moet tonen én overal waar het te druk is om voldoende afstand tot anderen te houden.
- Handschoenen uit? Was regelmatig je handen of gebruik desinfectiegel.
- Houd 1,5 meter afstand tot anderen.

Nodig voor de skilift
- Een mondkapje

Niet vergeten
Let op: per 22 januari geldt voor reizen naar Zwitserland een 3G-regel en vervalt de testverplichting voor iedereen die gevaccineerd of hersteld is. Deze pagina zal op maandag 24 januari geüpdatet worden.
- Je paspoort (of ID-kaart) en reisdocumenten.
- Voor iedereen van 16 jaar en ouder: een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur of een antigeentest die niet ouder is dan 24 uur.
- Voor reizigers van 16 jaar en ouder die niet gevaccineerd of recentelijk genezen zijn: tussen de 4e en 7e dag van je verblijf moet je je op eigen kosten opnieuw laten testen (PCR- of antigeentest). Het resultaat van deze test moet je online doorgeven aan de autoriteiten van de regio waar je verblijft. De contactgegevens per regio vind je hier.
- Voor iedereen van 16 jaar en ouder: een 2G-bewijs (gevaccineerd of genezen), nodig voor toegang tot onder meer restaurants. Neem voor de zekerheid zowel je digitale bewijs (QR-code) als een geprinte versie mee.
- Voor iedereen van 16 jaar en ouder: vul voor de reis het Passenger Locator Form in. Kinderen onder de 16 kunnen op het formulier worden bijgeschreven. Na invullen ontvang je een QR-code per e-mail. Zorg dat je die bij de hand hebt (digitaal of geprint) als je de grens overgaat.
- Voor iedereen van 12 jaar en ouder: een goedgekeurd mondmasker. Lees hier welke maskers in Zwitserland worden aangeraden.

Extra punt van aandacht
Voor meer informatie over gebruik van het coronabewijs, de geldigheid van vaccinaties en toegang tot faciliteiten, klik hier.

Zonder risico
je skivakantie boeken?

Bekijk de voorwaarden
Corona

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.