De leukste wintersport apps

Apps… Je maakt er waarschijnlijk iedere dag gebruik van en kunt ze niet meer wegdenken uit je dagelijkse leven. Wist je dat er voor je wintersportvakantie ook allerlei leuke apps zijn? Er zijn verschillende soorten apps voor verschillende doeleinden. Hieronder vertellen je graag welke apps wij de moeite waard vinden!
Bergfex/ski
Nu je wintersportvakantie geboekt is wil je maar één ding weten: hoeveel sneeuw ligt er op mijn bestemming? Dit check je handig met de app Bergfex/ski. Hierop vind je bijna alle actuele weer- en sneeuwinformatie in de bekende Europese skigebieden. En wil je weten hoe die berg sneeuw er in het echt uitziet? Gebruik dan de webcamfunctie voor een liveverbinding met de piste, dat is pas handig! Bergfex/Ski is gratis te downloaden op zowel Android als Iphone.

Ski Tracks (Lite)
Precies weten met welke snelheid je naar beneden bent geraasd? Hou het allemaal bij in de app van Ski Tracks. De app houdt o.a. je snelheid bij, welke afstand je skiet en het aantal hoogtemeters dat je aflegt. Voordeel van de app is dat hij werkt aan de hand van je GPS signaal en daardoor is een internetverbinding niet nodig. Na een actieve dag op de piste kun je de gegevens opslaan en het resultaat van de dag bekijken. Maak je ook nog een foto dan wordt die samen met de andere gegevens opgeslagen. De Lite versie van deze app is gratis en de uitgebreide versie kost €0,95 voor Android en €1,09 voor Iphone.

Blog:De leukste wintersport apps-2

App per skigebied
Tegenwoordig hebben veel skigebieden ook een eigen app die helemaal ingericht op het gebied. Zo heeft het skigebied van Les Arcs een leuke, veelzijdige app, genaamd YUGE. Dit kun je allemaal met deze app:
- Maak je eigen vakantiefilmpje
- Meet je eigen slalom wedstrijd
- Vind je vrienden in het skigebied
- Stippel je skiroute uit
- Meet je skiprestaties
- Check sneeuwcondities en wachttijden bij de skiliften
Wist je dat er soortgelijke app bestaat voor heel Oostenrijk? iSKI Austria is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Sneeuwhoogte.nl
Waar je ook bent, met de app van sneeuwhoogte.nl ben je altijd op de hoogte van de hoeveelheid sneeuw. Je kunt in deze app de sneeuwhoogtes en weersvoorspellingen bekijken. Is er verse sneeuw gevallen? Dan krijg je direct een melding! En, ook erg handig: je kunt zien welke pistes geopend zijn. De app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store.

Blog:De leukste wintersport apps-3

Maps 3D
Nog een tip om te downloaden is de app Maps 3D. Deze app houd al je routes bij en zo kun je precies zien wat je skitocht was. Klinkt gaaf toch? Het leuke is dat de routes niet vlak worden getoond, maar driedimensionaal. Bij thuiskomst kun je exact en visueel laten zien waar je geskied. En nog een bijkomend voordeel de app kun je ook na je wintersport gebruiken als je gaat mountainbiken of hardlopen bijvoorbeeld. Maps 3D download je gratis in de App Store of Google Play Store.

SkiFit
Zeker weten dat je fit op de piste staat? Begin dan nu alvast met het trainen van de juiste houding en spiergroepen. Met de app SkiFit volg je een schema en binnen 8 weken met ben er helemaal klaar voor en kun je goed voorbereid de piste op gaan. Dit fitnessschema bestaat uit filmpjes en hiermee werk je aan je conditie, je balans en kracht. Via de App Store en Google Play Store kun je de SkiFit app gratis downloaden.
Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.