-

Tips voor je eerste wintersport

Is het eindelijk zover? Ga je voor het eerst op wintersport? Dat wordt ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie. Heerlijk buiten bezig zijn, omringd door prachtige berglandschappen en samenzijn met je familie of vrienden. Klinkt als muziek in de oren, maar first things first. Wat gaat er vooraf aan het boeken van je wintersport? En waar moet je allemaal rekening mee houden? 

Stap 1: Kies je gezelschap

Het idee is geopperd, je gaat op wintersport. Hartstikke leuk, maar met wie ga je eigenlijk? Als je goed voor ogen hebt met wie je op wintersport gaat, wordt het zoeken naar een skigebied en accommodatie een stuk eenvoudiger. Met kinderen stel je heel andere prioriteiten dan wanneer je met een groep vrienden gaat. Dus, met wie ga je? 

  • Familie 
  • Vrienden 
  • Gezin 
  • Sportteam 
  • Collega’s 
  • Duo 

Stap 2: Kies de periode

Niks is mooier dan skiën met blauwe lucht en zon, toch? De tweede stap is het kiezen van de juiste periode. In de meeste skigebieden loopt het seizoen van december tot april. Ga je met kinderen op wintersportvakantie? Dan kom je waarschijnlijk uit in de kerst-of voorjaarsvakantie, je bent tenslotte aan de schoolvakanties gebonden. Ben je flexibel? Dan kies je voor de beste sneeuwkwaliteit en ga je rond februari. 

Stap 3: Kies de bestemming

Heb je voor ogen met wie je gaat en weet je ook al wanneer? Dan kun je je gaan oriënteren op een mogelijke bestemming. Wordt het Oostenrijk, Frankrijk, Italië of toch Zwitserland? Ieder wintersportland heeft iets unieks, het is maar net welke wensen je hebt. 

Oostenrijk is ideaal voor gezinnen en families met kinderen. Je vindt er veel Nederlandstalige skileraren en -leraressen. Daarnaast zijn de skigebieden vaak erg overzichtelijk en het is niet zo lang rijden. Ga je naar de Dolomieten? Dan zit je wat langer in de auto, maar dat is het zeker waard. Italië is prachtig, rustig en veelzijdig. Voor de hooggelegen bestemmingen ga je met name richting Frankrijk of Zwitserland. Zwitserland is een wintersportland puur luxe. Je vindt er prachtige accommodaties en uitstekende wintersportfaciliteiten. Kilometers maken? In de uitgestrekte Franse skigebieden raak je geen moment verveeld. Hier liggen de grootste skigebieden van Europa. Is skiën voor jou niet zo belangrijk? Kom je puur voor de gezelligheid? In Oostenrijk vind je de beste après-ski-hotspots, maar Frankrijk moet je ook zeker niet onderschatten!

Tekst gaat verder onder afbeelding. Wintersport boeken

Stap 4: Kies voor een chalet of appartement

De basis van je wintersportvakantie is natuurlijk een fijn appartement of chalet. Dit is waar je skidag begint en eindigt. De plek waar je samen met elkaar een spelletje speelt en opwarmt bij de openhaard. Een appartement biedt meer ruimte dan een hotel. Je hebt net even wat meer privacy en hebt vaak meerdere slaapkamers, zodat je zo nu en dan even kan terugtrekken. Zit je in een groot complex? Grote kans op winter-wellness. Na een intensieve skidag neem je een duik in het zwembad om vervolgens lekker te ontspannen in de sauna. Wil je net dat beetje extra privacy? Een eigen chalet is het beste wat je kunt hebben. Lekker de ruimte om te relaxen, je eigen sauna en meerdere badkamers. Ga voor een sfeervol chalet met openhaard of haal alles uit je vakantie en boek een chalet aan de piste.  

Stap 5: Hoe ziet jouw wintersportvakantie eruit?

Wat gaat het worden? Chalet of appartement? Het is belangrijk om goed voor ogen te hebben wat je allemaal wilt gaan doen tijdens je wintersport. Vind je het après-skiën belangrijk? Dan is het handig om een accommodatie te zoeken die dicht bij het centrum ligt. Zo hoef je na een gezellige middag in de après-ski niet meer na te denken over hoe je thuis komt. Moet je ‘s ochtends op tijd aanwezig zijn bij je skiklas? Kijk dan goed naar de ligging van je accommodatie ten opzichte van de skischool. Vaak zijn er in het skigebied ook tal van skibussen of andere vervoersmogelijkheden, maar check dit van tevoren goed. Je hebt het liefst alle wintersportfaciliteiten binnen handbereik. 

Stap 6: Tijd om te boeken

Alles overzichtelijk op een rij? Dan wordt het nu toch echt tijd om te gaan zoeken en boeken. Heb je hulp nodig? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze reisadviseurs. We helpen je graag verder met onze jarenlange wintersportervaring. Voor nu, veel plezier op je eerste wintersport!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.