-

Dit zijn de 10 hoogste skigebieden in Frankrijk

Zo hoog mogelijk de berg op, skiën op de eeuwige sneeuw van de Franse Alpen. Het wordt voor wintersporters steeds belangrijker; wintersporten in een hooggelegen skigebied. Frankrijk heeft gelukkig veel hooggelegen gebieden, zeker in vergelijking met andere wintersportlanden. Grote kans dat je door al die hoogtemeters het overzicht kwijt bent. Chalet.be zet de 10 hoogste skigebieden in Frankrijk voor je op een rij.

De Franse Alpen staan bekend om de immense, uitgestrekte skigebieden. Gebieden met meer dan 300 kilometer aan piste? Dat is nog niks vergeleken met wintersportgebieden als Les Trois Vallées of Les Portes du Soleil. Mede door de grootte en hoogte van de Franse skigebieden, is het ieder jaar weer een enorm populair wintersportland. Ook de toenemende bezorgdheid over sneeuwval, leidt bij veel wintersporters tot de keuze voor Franse skigebieden. We gaan massaal op zoek naar hogere wintersportbestemmingen, om zeker te zijn van sneeuw. In Frankrijk ski je tot wel 3.600 meter hoogte. Dat moet wel hoog genoeg zijn toch?

10x hooggelegen Franse skigebieden

1. Chamonix

Chamonix, gelegen in het hart van de Franse Alpen, staat bekend als een van de meest prestigieuze skigebieden in Frankrijk en is met het hoogste punt op 3.842 meter het hoogst gelegen skigebied van het land. Het hoogtepunt van Chamonix is ongetwijfeld de Aiguille du Midi, een iconische berg die toegankelijk is via 's werelds hoogste kabelbaan. Vanaf hier kunnen bezoekers genieten van adembenemende uitzichten op de Mont Blanc, Europa's hoogste berg. Bovendien is de Vallée Blanche-afdaling - een beroemde off-piste-route die begint vanaf de Aiguille du Midi - een must voor waaghalzen.Chamonix een paradijs voor avontuurlijke skiërs en snowboarders.

2. Les 2 Alpes

Les 2 Alpes is een prachtig hooggelegen skigebied in Frankrijk. Gelegen in het departement Isère, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, staat dit skioord bekend om zijn indrukwekkende hoogte en uitstekende sneeuwcondities gedurende het winterseizoen. Het mooie aan Les 2 Alpes is dat het skigebied zich uitstrekt van een hoogte van ongeveer 1.300 meter tot een adembenemende 3.600 meter boven de zeespiegel. Hierdoor biedt het skiërs en snowboarders een enorme verscheidenheid aan pistes, variërend van brede beginnershellingen tot uitdagende afdalingen voor experts. Bovendien zorgt de gletsjer, die het hele jaar door sneeuw garandeert, voor een bijna constante sneeuwbedekking.

3. Tignes - Val d’Isère

Tignes bestaat uit vier dorpjes, waarvan het hoogstgelegen dorpje op 2.100 meter ligt. Daarmee is het na Val Thorens het hoogste skidorp van Europa. Je bent tijdens de winter verzekerd van sneeuw op de gletsjer van La Grande Motte. Niet alleen tijdens de winter, het grootste deel van het jaar geniet je hier van de eeuwige sneeuw. Tignes is jouw uitvalsbasis in skigebied Tignes - Val d’Isère. Mede door de perfecte ligging, maar ook zeker door de gezelligheid rondom het skiën. Après-skiën, dat kunnen ze wel in Tignes!

In het skigebied Tignes - Val d’Isère ligt ook het sfeervolle dorpje Val d’Isère. Gelegen op zo’n 1.850 meter hoogte, is het een populaire wintersportbestemming onder veel snowboarders. Er is een snowpark en de vele freeride-routes maken het aantrekkelijk voor off-piste-liefhebbers. Val d’Isère is een gezellig authentiek wintersportdorp. Een mix van oud en nieuw, toegankelijk voor iedereen!

4. Alpe d’Huez - Le Grand Domaine                                      

Eén van de bekendste wintersportdorpen van Frankrijk en ook nog eens hooggelegen, Alpe d’Huez is van alle markten thuis. Bij velen bekend om de wielersport, maar ze doen ook zeker niet onder als het gaat om wintersport. Skigebied Alpe d’Huez - Le Grand Domaine is voor iedere wintersporter weggelegd. De pistes vlak boven Alpe d’Huez (1.860 meter) zijn perfect voor beginners. Ben je een ervaren wintersporter? Ga dan richting de Pic Blanc, dan tik je toch nog even de 3.330 meter aan!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Tignes

5. Les Trois Vallées

Het hoogst gelegen skidorp in Frankrijk, dan hebben we het over Val Thorens. Het dorp is onderdeel van het immense skigebied Les Trois Vallées. Skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven op 600 km aan piste. Dit wintersportoord heeft alles voor de gedroomde wintersportvakantie.

Verblijf op maar liefst 2.300 meter hoogte in een chalet of appartement. Het overgrote deel van de wintersportaccommodaties ligt aan de piste. Ski einde van de middag tot aan je chalet en warm lekker op bij de open haard, want ja; zo hoog in de bergen zijn de temperaturen soms behoorlijk laag. Maar geen zorgen, dat is het zeker waard in Val Thorens.

In het grootste skigebied van Frankrijk, Les Trois Vallées, ligt naast Val Thorens nog een andere hooggelegen wintersportbestemming. Les Menuires ligt op 1.850 meter hoogte en heeft voor iedere wintersporter wel wat in petto. Snowboarders, skiërs, wandelaars of langlaufers, iedereen heeft genoeg routes om te ontdekken. Over het algemeen is Les Menuires ook nog voordeliger dan het hoger gelegen Val Thorens. Kindvriendelijk, veelzijdig, gezellig en hooggelegen, wat wil je nog meer?

6. Paradiski - Les Arcs

Skigebied Paradiski - Les Arcs heeft verschillende bergtoppen waar je op grote hoogte in een chalet of appartement verblijft. Iedere Arc is geschikt voor een andere doelgroep en de wintersportdorpen zijn te vinden op verschillende hoogtes. Het hoogst gelegen dorpje is Arc 2000. De naam zegt het al, het ligt op 2.000 meter hoogte. Ben je een gevorderde skiër en ga je naar Paradiski - Les Arcs? Dan boek je een chalet of appartement in Arc 2000. Voor de après-ski bezoek je Arc 1800 en met de familie reis je af naar Arc 1600.

7. Paradiski – La Plagne

Wil je een keer wat anders doen dan skiën of snowboarden tijdens jouw wintersportvakantie? Ga bobsleeën op de Olympische bobsleebaan in Paradiski - La Plagne. Dit skigebied heeft meerdere hooggelegen dorpen om te verblijven. Belle Plagne en Plagne Soleil & Villages liggen beide op 2.050 meter en Plagne Centre ligt op 1.970 meter hoogte. Het wintersportgebied bestaat in totaal uit tien 10 verschillende wintersportdorpen, waarvan Belle Plagne het jongst is. Dit dorpje is met haar centrale ligging perfect voor een wintersport met het gezin. Kijk uit op de Mont Blanc en ervaar de Franse Alpen op zijn best.

8. Serre Chevalier

Serre Chevalier is een bekend skigebied gelegen in de Zuidelijke Alpen van Frankrijk, in het departement Hautes-Alpes. Het skigebied strekt zich uit over maar liefst vier grote dorpen: Briançon, Chantemerle, Villeneuve-la-Salle en Le Monêtier-les-Bains. Door de geografische ligging en de hoogte van het skigebied, staat Serre Chevalier bekend om zijn goede sneeuwcondities gedurende het hele winterseizoen. Het feit dat de hoogste pistes zich boven de 2.800 meter bevinden, draagt bij aan de sneeuwzekerheid, zelfs in het voor- en naseizoen.

9. La Rosière (Espace San Bernardo)

Zit je toch nog te twijfelen om naar Italië te gaan aankomende wintersport? La Rosière (Espace San Bernardo) ligt op de grens tussen Frankrijk en Italië. Het dorpje La Rosière ligt op 1.850 meter hoogte en het ligt prachtig verscholen tussen de bossen. Het gebied beschikt over 152 kilometer aan piste en is een absolute aanrader voor een wintersport met de familie. Voorzien van een ‘Familie Plus’ label is er van alles te doen voor de kinderen. Proef de verschillende culturen en geniet van de zon op de brede pistes in La Rosière (Espace San Bernardo).

10. Val Cenis

Het dorp Val Cenis ligt op een hoogte van ongeveer 1.400 meter boven de zeespiegel in de Franse Alpen. De hoogte van de skipistes varieert echter, met de hoogste punten die zich boven de 2.800 meter bevinden, waardoor je verzekerd bent van uitstekende sneeuwcondities en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Het skigebied van Val Cenis biedt ongeveer 125 kilometer aan pistes die zich uitstrekken over een breed scala aan terrein, waardoor het geschikt is voor skiërs en snowboarders van alle niveaus.

Boek je accommodatie in een van de hoogste skigebieden van Frankrijk

Wil jij deze winter skiën in een van de hoogste skigebieden in Frankrijk? Boek je chalet of appartement dan eenvoudig en snel online. Kom je er zelf niet uit? We helpen je graag verder bij het zoeken en boeken van een accommodatie. Onze reisadviseurs zitten voor je klaar om je te voorzien van een passend en geheel vrijblijvend advies. Neem contact op en maak gebruik van de brede kennis van onze reisadviseurs.

Ben je er nog niet uit welk skigebied het gaat worden? Bekijk ook ons blog over de hoogste skigebieden in Oostenrijk. Inspiratie genoeg!

Benieuwd naar de grootste skigebieden in Franrkijk? Dit is onze top 10

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.