-

Les Menuires: een dorp met grote aantrekkingskracht op wintersporters

Nu de zomer zijn intrede heeft gedaan denk je waarschijnlijk niet direct aan de wintersport, maar voor je het weet is het alweer zover. Hoogste tijd dus om te bedenken waar jij aankomend winterseizoen van de pistes af skiet of snowboard. In dit blog vertellen we wat meer over het Franse en (kind)vriendelijke Les Menuires, een skidorp bij velen geliefd. Waarom de aantrekkingskracht van deze sneeuwzekere bestemming op wintersportliefhebbers zo groot is? Lees snel verder en ontdek het zelf. 

Gelegen in één van ‘s werelds grootste skigebieden

Waarom Les Menuires zo aantrekkelijk is? Daar hoeven we niet lang over na te denken. Les Menuires is één van de bestemmingen in het grote Les Trois Vallées skigebied. Je kunt hier prachtige dagtochten van vallei naar vallei maken. Zo kun je bijvoorbeeld van Val Thorens langs Les Menuires en via Courchecel of Merivel naar La Tania. De ruime en brede pistes zorgen voor oneindig veel skiplezier. Stel je eens voor…. ruim 600 kilometer piste, en daarmee het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld, ligt hier aan je voeten!

Les Menuires ligt in 's werelds grootste skigebied

Skiën doe je in Les Menuires vaak tot aan de voordeur

Verblijven doe je in Les Menuires meestal direct aan de piste waardoor je na een dag actief in de buitenlucht vaak terug kunt skiën tot de voordeur van je eigen chalet of appartement. Ideaal toch? Zo hoef je niet te slepen met skimateriaal en ben je na een lange dag lekker snel thuis. Ook staat Les Menuires bekend vanwege haar relatief lage prijzen voor een winterverblijf.

Kindvriendelijk skiparadijs & nog zoveel meer!

Er is veel aandacht voor gezinnen, vandaar dat het dorp het ‘familieplus label’ heeft ontvangen. Zo spreken de meeste skileraren bij diverse skischolen bijvoorbeeld een aardig woordje Nederlands en kunnen de lessen vaak in ieder geval in het Engels aangeboden worden.

Maar er is meer! Naast skiën en snowboarden is er in Les Menuires: een te gekke sleebaan, fun parken, wellness faciliteiten, leuke evenementen en vele restaurantjes en cafés voor de après-ski. Ook zijn er genoeg winkels te vinden waar lokale specialiteiten verkocht worden, zoals thee met Alpenkruiden, typische Franse kazen en lokale likeuren. Deze wintersportbestemming is voor iedereen geschikt; van beginners tot de echte cracks en van jong tot oud.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.