-

6x skigebieden voor een romantische skivakantie

Er is niets beter dan samen de pistes af te zoeven op een koude winterdag. Of toch wel? Wil jij met jouw lief iets meer doen dan de pistes verkennen? Dan zijn er tal van romantische activiteiten te vinden op en rond verschillende skigebieden. Of je nu op zoek bent naar een rustig avontuur of een adrenaline-kick, er is voor elk koppel wat wils. In deze blog delen we 6 skigebieden en enkele tips en ideeën om jouw romantische skivakantie onvergetelijk te maken.

1. Een onvergetelijke ervaring in Skiwelt Kaiser Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Met ruim 280 km aan pistes kunnen jullie samen heerlijk skiën of snowboarden, terwijl je geniet van de adembenemende uitzichten en het prachtige winterlandschap. Het skigebied bestaat uit verschillende dorpen waaronder: Westendorf, Brixen im Thale, Hopfgarten, Ellmau, Itter en Söll.

En er is meer dan alleen skiën in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Na een dagje skiën kun je samen ontspannen in een van de vele wellnessfaciliteiten die het skigebied rijk is. Of ga voor een van de andere romantische activiteiten die je samen kunt doen, zoals een paardensleetocht door het besneeuwde landschap. Of deel samen een kaiserschmarrn in een knusse berghut. Er is bijna geen ander skigebied dat zóveel eettentjes en gezellige hutjes op en langs de pistes heeft liggen. En wat dacht je van een ontspannen wandeling in de sneeuw, gevolgd door een heerlijk diner bij kaarslicht in een gezellig restaurant? SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is een geweldig skigebied voor stellen vanwege de prachtige omgeving waar jullie samen helemaal in op kunnen gaan.

Accommodaties in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental voor jouw romantische skivakantie

Tekst gaat verder onder afbeelding.SkiWelt Wilder Kaiser Brixental romantische bergwereld

© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

2. Samen skiën in Les Sybelles: romantische momenten op de piste

Les Sybelles is een groot skigebied in de Franse Alpen, gelegen in de Maurienne-vallei. Het skigebied heeft in totaal 310 kilometer aan pistes en is daarmee een van de grootste skigebieden in Frankrijk. Les Sybelles bestaat uit zes verschillende dorpen: Saint Sorlin d'Arves, Saint Jean d'Arves, Le Corbier, La Toussuire, Les Bottières en Saint Colomban des Villards. Het skigebied heeft verschillende blauwe, rode en zwarte pistes en biedt daarnaast ook off-piste mogelijkheden. Er zijn ook voldoende mogelijkheden om te langlaufen en te wandelen. Bovendien zijn er in Les Sybelles diverse restaurants en bars te vinden, waar jij en je partner heerlijk kunnen genieten van lokale specialiteiten en gezellige après-ski-activiteiten.

Voor een superromantische skivakantie moet je in Le Corbier zijn. De meeste accommodaties liggen hier direct aan de piste dus het feest kan gelijk beginnen! En er is nog veel meer te doen in Le Corbier. Maak bijvoorbeeld ook eens een romantische rit met een paardenslee door het prachtige winterlandschap. Of houden jullie van een uitdaging en avontuur? Voor avontuurlijke stellen is er de mogelijkheid om te gaan ijsklimmen in de buurt van Le Corbier. Je kan ook het adembenemede uitzicht over de bergen bewonderen met een ervaren instructeur tijdens het paragliden. Of maak een onvergetelijk mooie helikoptervlucht. Er zijn ook genoeg romantische activiteiten op de grond om te doen. Je kan een romantische wandeling maken door de besneeuwde bergen of op verlichte pistes skiën in de avond. Houden jullie van kaas? Geniet samen van een traditionele Franse kaasfondue in een van de gezellige restaurants in Le Corbier.

Accommodaties in Le Corbier voor jouw romantische wintersport

Tekst gaat verder onder afbeelding.Les Sybelles

© Liaison et aiguilles d'arves - les Sybelles

3. Liefde in de bergen: Serre Chevalier 

Serre Chevalier is een perfect skigebied voor stellen. Het gebied heeft meer dan 250 kilometer aan pistes. Dat betekent dat er voor elk niveau genoeg te vinden is en ook voor stellen die graag off-piste skiën of snowboarden zijn er veel mogelijkheden.

Chantemerle is een gezellig skidorp in het skigebied Serre Chevalier. Het dorp is omringd door de bergen en ademt een authentieke sfeer. In Chantemerle is van alles te beleven voor een romantische skivakantie. Maak een avondritje op de rodelbaan en sluit af met een drankje bij het kampvuur. Hoe romantisch is dat! Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om te gaan ijsklimmen op de bevroren watervallen in de omgeving. En er is nog veel meer te beleven. Stel je voor: jullie zitten naast elkaar onder een warme deken terwijl jullie worden voortgetrokken door prachtige husky’s en bijna zwevend door het landschap glijden. De lucht is blauw, de zon schijnt en de natuur straalt onder een dik pak sneeuw. Zet een huskysleetocht op jullie to-do list en beleef een magische dag in de sneeuw.

Denk je dat dit het was? Fout. Er is nog veel meer te doen in Chantemerle. Trek je sneeuwschoenen aan voor een romantische wandeling door de bossen. Of doe het rustig aan en ontspan samen in de wellness- en spafaciliteiten van het dorp. Er is nog één ding dat je moet doen in Chantemerle: geniet van een romantisch diner in een van de gezellige bergrestaurants of chalets. Zo fijn om er samen tussenuit te zijn!

Accommodaties in Serre Chevalier voor jouw romantische wintersportvakantie

Tekst gaat verder onder afbeelding. Serre Chevalier

© Serre Chevalier

4. Winter Wonderland in Obertauern: romantiek op de paardenslee

Obertauern is een Oostenrijks skigebied dat bekend staat om zijn sneeuwzekerheid en uitdagende pistes. Obertauern is één van de meest sneeuwzekere wintersportdorpen van Oostenrijk. Het is gelegen op een hoogte van 1.630 tot 2.526 meter en heeft in totaal 100 kilometer aan pistes, waarvan 61 kilometer blauw, 35 kilometer rood en 4 kilometer zwart. Het skigebied is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het skigebied heeft moderne liften en faciliteiten en biedt ook mogelijkheden voor off-piste skiën en snowboarden. Ook voor gezellige après-ski ben je in Obertauern aan het juiste adres. Zo vind je er leuke bars, cafés, restaurants en clubs.

Een van de leukste uitjes tijdens jouw romantische skivakantie in Obentauern is misschien wel de paardensleetocht. Je kunt romantische rit maken door het besneeuwde landschap tijdens zonsondergang of onder de sterrenhemel. Ook kun je kiezen voor een tocht met een stop bij een authentieke berghut voor een warm drankje en een hapje. Wat jullie ook kiezen, romantiek zal er zijn. Een paardensleetocht is een unieke en romantische manier om te genieten van de winterse omgeving van Obentauern. Naast paardensleetochten kunnen jullie ook gaan rodelen of in één van de knusse bars of restaurants in het dorp dineren.

Accommodaties in Obertauern voor een romantische vakantie in de sneeuw

Tekst gaat verder onder afbeelding. Paragliden Obertauern

© Obertaurn

5. Samen skiën onder de sterrenhemel in Les Quatre Vallées

Het skigebied van Les Quatre Vallées in Zwitserland en Frankrijk is enorm en biedt ruim 400 kilometer aan skipistes. Het uitzicht op de Zwitserse Alpen is adembenemend en er zijn talloze mooie bergrestaurants om te genieten van de lokale keuken en het panoramische uitzicht. Les Quatre Vallées is een geweldige bestemming voor skiërs en snowboarders van alle niveaus.

Verbier is het grootste en meest chique dorp van Les Quatre Vallées en perfect voor een wintersport met je lief. In dit dorp is er genoeg te doen, zoals een huskysledetocht door de prachtige witte landschappen of een romantische wandeling door de schilderachtige bergwereld. Ook is het mogelijk om te schaatsen op de overdekte ijsbaan in Verbier. Zijn jullie gek op spanning? Ga dan paragliden boven de Alpen met een ervaren instructeur. Maar het allerleukste is natuurlijk romantisch skiën onder de sterrenhemel. Het skigebied biedt de mogelijkheid om in de avonduren te skiën verlichte pistes.

Wil je totaal wat anders doen op weg naar je wintersport? Bezoek dan ook eens de chocoladefabriek in de nabijgelegen stad Broc. Hier staat de beroemde chocoladefabriek Cailler, waar je heerlijke chocolade kunt proeven en een rondleiding kunt krijgen door de fabriek. De chocoladefabriek is opgericht in 1819 en is daarmee de oudste chocoladefabriek van Zwitserland.

Accommodaties in Le Quatre Vallées voor een wintersport met je partner

Tekst gaat verder onder afbeelding. Gondel Les Quatre Vallées

© Verbier - Peter Charaf

6. Ervaar romantiek op de gletsjers van de Jungfrau Region

Het skigebied Jungfrau Region bevindt zich in het hart van Zwitserland, in de Alpen. Het is een van de grootste skigebieden van Zwitserland en biedt meer dan 200 kilometer aan skipistes. Het gebied bestaat uit verschillende dorpen, waaronder Grindelwald, Wengen en Mürren. Als je in dit skigebied  bent, dan moet je echt naar de Jungfraujoch gaan, een bergtop op meer dan 3.400 meter hoogte en ook wel ‘het dak van Europa’ genoemd.

Een ritje maken met de historische Jungfraubahn-trein is iets wat je zéker moet doen met je geliefde. Deze reis gaan jullie nooit meer vergeten. De Jungfraubahn is een van de meest iconische en spectaculaire treinritten ter wereld. Het is een treinreis van ongeveer 50 minuten die je door de bergen en langs de gletsjers van de Jungfrau-regio voert, tot aan de top van de Jungfraujoch; het hoogste treinstation van Europa op 3.454 meter boven zeeniveau. Onderweg heb je prachtig uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau. Je passeert tunnels, bruggen en gletsjers. Op de top kun je genieten van het uitzicht vanaf het uitkijkplatform, het ijspaleis bezoeken, en natuurlijk skiën op de gletsjer.

Accommodaties in de Jungfrau Region voor een skivakantie met z'n tweetjes.

Tekst gaat verder onder afbeelding. Romantisch uitzicht Jungfrau Region

© De Royal Walk in Jungfrau Region

Neem contact met ons op

Hebben jullie specifieke wensen voor een romantische skivakantie? Willen jullie een privé-sauna, een openhaard in je chalet of verblijven in een romantisch en authentiek dorp? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Hoofdfoto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.