-

Skiën in Val Thorens 2024/2025

Denk je erover om een wintersport naar Val Thorens te boeken? Een uitstekend idee! Val Thorens heeft alles voor een onvergetelijke wintersportvakantie. 

Kies je voor Val Tho, dan ben je zeker van genoeg sneeuw. Het gebied ligt hoog. Je treft er geen groene weides, maar poeder. Zo ver als het oog reikt. Vanuit Val Thorens maak je de mooiste tochten door het skigebied van Les Trois Vallees. Naar Meribel of nog verder: naar Courchevel. Wat een paradijs.

Rijden of vliegen naar skigebied Val Thorens

Val Thorens ligt op zo’n 12,5 uur rijden vanaf Utrecht. Een heel eind, maar vliegen kan ook. Vlieg je op Genève, dan is het nog slechts 2,5 uur rijden met je huurauto tot je onder de poort van het gezellige wintersportdorp doorrijdt. Parkeren doe je in een van de vaste parkeergarages in het dorp (vooraf reserveren is verstandig en goedkoper), of parkeer bij je accommodatie als daar ruimte voor is. Volgende stap: je ski’s huren. Het dorp zit vol me verhuurwinkels en het huren van materiaal gaat makkelijk en snel. Ook je skipas ophalen is in een mum van tijd gebeurd. Val Thorens is een geoliede machine wat dat betreft.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Val Thorens 2022 - Wat voor pistes zijn er in Val Tho?

Skiën in Val Thorens - Waar kun je skiën?

In het midden van het dorp komen veel pistes bij elkaar. ’s Ochtends pak je hier de Pionniers, Roc, Plein Sud of 2 Lacs. Aan skiliften geen gebrek! Binnen de kortste keren zit je middenin het skigebied van Les Trois Vallées. De hemel op aarde als je van wintersport houdt. De pistes zijn lang en breed en omdat het gebied zó groot is, heb je eigenlijk niet snel last van drukte of lange wachtrijen bij de lift. Een verademing. Echt. Het skigebied van Les Trois Vallées bestaat uit zo’n 600 km aan pistes. Vanuit Val Thorens maak je de mooiste tochten. Je kunt skiën naar Les Menuires, Saint Martin de Belleville, Meribel Mottaret, Meribel Centre en zelfs helemaal naar Courchevel!

Wat voor soorten skipistes zijn er in Val Thorens?

Val Thorens is geschikt voor skiërs van elk niveau. De kleintjes leren skiën op de oefenweides in het midden van het dorp. Niet alleen de kleintjes trouwens, er zijn ook zat volwassenen die hier hun eerste bochten op de ski’s maken! Durf je eenmaal met de lift omhoog, dan zeker doen. In Val Tho maakt het eigenlijk niet uit welke lift je neemt, je kunt altijd weer over ‘veilig’ blauw naar beneden. Dat wil overigens niet zeggen dat er voor betere skiërs geen uitdaging is. Ook rode en zwarte pistes zijn er meer dan genoeg, het is maar net waar je zin in hebt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Val Thorens 2022 - Wintersport

Tot wanneer kan je skiën in Val Thorens?

De meeste Nederlandse en Belgische wintersporters vertrekken met de kerstvakantie naar Val Thorens. Het gebied opent begin december en met kerst is het echt lekker skiën op verse sneeuw en perfect geprepareerde pistes. Omdat het dorp en skigebied lekker hoog liggen, kun je tot mei zeker je energie kwijt in het gebied. In januari en februari is de sneeuw het allerbeste, maar in maart en april komt daar ook nog eens een lekker warm zonnetje bij. Met een gebruinde kop en lekker veel meters in de benen kom je na een week Val Tho thuis als een compleet nieuw mens. Heerlijk.

Winteractiviteiten in Val Thorens

Val Thorens is een walhalla voor wintersporters en je kunt er nog veel meer doen dan skiën. Het dorp staat bekend om de geweldige sneeuwactiviteiten. Onder andere rodelen, snowtuben (in een grote opblaasbare band van de piste) of met een zip line over het gebied vliegen op maar liefst 65m hoogte! Dus ook als je niet zo van skiën houdt, is er genoeg te beleven.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Val Thorens 2022 - Tot wanneer kun je skiën?

De leukste après-ski in Val Thorens

Hoewel Frankrijk niet kan tippen aan de Oostenrijkse après-ski, is het toch enorm genieten in de populaire après -ski-tenten die het dorp rijk is. Op de piste vind je aan de ene kant La Folie Douce, waar de sfeer gemaakt wordt door de DJ, saxofonist en het uitgelaten publiek. Aan de andere kant heb je de 360Bar. Aan het einde van een mooie skidag ga je gewoon achter het geluid van de muziek aan en je komt er vanzelf. Oh zo gezellig. Beide barren sluiten vrij vroeg, maar in het dorp kun je tot in de late uurtjes terecht in bijvoorbeeld Le Monde of club Malaysia.

Boek je wintersport: Skipas Val Thorens 2024/2025

Ben je je aan het orienteren op wintersportseizoen 2024/2025 en lijkt Val Thorens je wel leuk? Dan stellen we voor dat je niet langer twijfelt en direct op zoek gaat naar een mooie accommodatie. We hebben een heleboel appartementen in Val Thorens die perfect zijn voor een onvergetelijke wintersport. De accommodaties zijn veelal te boeken inclusief skipas. Zo profiteer je van extra voordeel en bespaar je tijd en energie bij aankomst. Heb je hulp nodig? Bel, chat of mail onze reisadviseurs! Zij zijn er om jou te helpen bij het maken van een keuze.

Wat onze klanten zeggen:

Snel en behulpzaam

"Snel en behulpzaam. Ook nog aardig! Prettige ervaring."

Hele persoonlijk en vriendelijk benadering

"Hele persoonlijk en vriendelijke benadering! Staan altijd voor je klaar. Top!"

Snelle reactie

"Snelle reactie, korte lijnen, aardige medewerkers. Super geregeld."

Ook je wintersport in Val Thorens boeken?

Bekijk onze chalets en appartementen

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.