-

De 7 beste skigebieden voor beginners

Ga jij dit jaar voor het eerst wintersporten? Grote kans dat je op zoek bent naar een skigebied geschikt voor beginners.

Of je nu al een paar jaar wintersport, het weer oppakt na een aantal jaar of helemaal nieuw bent op de piste, beginnende wintersporters hebben baat bij eenvoudige pistes. Zeker wanneer je op dag 1 van de wintersportvakantie begint aan de eerste afdaling, is het fijn als je niet gelijk in het diepe wordt gegooid.

Beginnende wintersporters met weinig tot geen ervaring op de piste, zitten niet te wachten op steile afdalingen, snowparks en off-piste mogelijkheden. Het is belangrijk dat er voldoende blauwe, misschien zelfs wel groene, pistes in het gebied aanwezig zijn. Ook moeten er genoeg lesmogelijkheden zijn, zodat je samen met een skileraar of –lerares kunt werken aan je techniek. Van jong tot oud, beginnende skiërs hebben een skigebied nodig dat aansluit bij hun niveau. Het is belangrijk dat je je veilig voelt op de piste en dat je een positief gevoel overhoudt aan de wintersportvakantie. Chalet.be zet de 7 beste skigebieden voor beginners op een rijtje.

1.      Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn – Oostenrijk

Voor de eerste keer op wintersportvakantie naar Oostenrijk, dat is altijd goed. Skigebied Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn is zeker voor beginners een perfecte plek om te starten. Het merendeel van de pistes is blauw, waardoor je als beginnende wintersporter niet zo snel in aanraking komt met te steile pistes. Het wintersportgebied heeft totaal 270 kilometer aan pistes. Een snelle leerling? Dan kun je aan het einde van de week dus nog een flinke tocht maken in dit skigebied. Er is 140 kilometer aan blauwe pistes om goed te oefenen en de beginselen van het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. Onder Nederlanders is dit een zeer populaire bestemming, waardoor de kans groot is dat je les kunt krijgen van een Nederlandse skileraar of –lerares, dat is wel zo makkelijk! Is het skiën toch niet echt iets voor jou? In Saalbach en Hinterglemm kun je ook geweldig après-skiën. Voor wat meer rust en een perfect herstel voor de volgende skidag kun je ook verblijven in Leogang of Fieberbrunn.

2.      SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Een ideaal skigebied om te leren skiën of snowboarden is SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Vanuit de verschillende dorpen ga je met de lift omhoog en ski je gemakkelijk naar de andere gebieden toe. Voor de echte beginners is er op diverse plekken een oefenweide met oefenlift beschikbaar. Deze oefenzones liggen vaak in het dal en in de buurt van de gondel. Voordat je omhoog gaat met de gondel, ontwikkel je samen met een Nederlandse skileraar een goede basistechniek. Eenmaal op de berg aangekomen zijn er veel eenvoudige blauwe pistes te vinden. De blauwe en gezinsvriendelijke dalafdalingen in Ellmau en Hopfgarten zijn fijne pistes om mee te beginnen. Verder zijn er in het gebied veel skipaden te vinden. Deze paden zijn aangelegd om lastige pistes te ontwijken, zodat je als beginnende wintersporter zonder stress naar beneden komt. Naast de ruime hoeveelheid brede blauwe pistes, is het skigebied ook erg overzichtelijk. Heb je nog wat moeite met de kaart lezen? Dan is dit dus een perfect wintersportgebied voor jou.

3.      Les Portes du Soleil – Frankrijk / Zwitserland

Ook in Frankrijk en Zwitserland is er voor beginners voldoende mogelijk. Frankrijk staat onder veel wintersporters zelfs bekend om de lange, maar vooral brede pistes. Voor beginners is het natuurlijk fijn als je de ruimte hebt op de piste. In Les Portes du Soleil zijn er heel veel pistes om te oefenen voor beginners. Het is niet voor niets dat Les Portes du Soleil één van de grootste skigebieden van Europa is. Het overgrote deel van de pistes is blauw, er zijn maar liefst 119 blauwe pistes. Genoeg speelveld dus om een goede techniek te ontwikkelen. Bovendien telt dit gebied 34 groene pistes, deze pistes zijn nog makkelijker dan de blauwe pistes, waardoor je echt bij de basis kunt beginnen. Naast blauwe en groene pistes zijn er ook enkele oefenweides en oefenliften in het dal. Zo word je stapje voor stapje een betere skiër of snowboarder.

4.      Alpe d’Huez – Le Grand Domaine

Waar een groot deel van de Nederlanders bij de Alpe d’Huez denkt aan de Tour de France, kun je er ook geweldig wintersporten. Zeker voor beginners is het skigebied in de Franse Alpen een absolute aanrader. Neem als eerste afdaling ‘Le Soleil’ om vertrouwen te kweken op je ski’s. Deze groene afdaling is het perfecte begin van je wintersportvakantie. Buiten het feit dat er veel groene pistes zijn voor beginners, zijn er ook heel veel brede blauwe pistes in dit gebied te vinden. In skigebied Alpe d’Huez – Le Grand Domaine zijn de pistes erg goed onderhouden, zodat je iedere dag weer veilig de afdaling inzet. Ondertussen geniet je van de prachtige omgeving en vermaak je je einde van de dag in een van de après-ski-bars, want ook dat hebben ze in Frankrijk.

5.      Ski Civetta - Italië

Bij een skivakantie denk je als beginnende wintersporter misschien niet zo snel aan Italië, maar in de Dolomieten kun je wel degelijk heerlijk skiën. De Dolomieten bestaan in totaal uit 12 verschillende skigebieden, waarvan Ski Civetta onderdeel is. Het skigebied Ski Civetta is niet zo heel groot in vergelijking met andere gebieden, er is totaal 80 kilometer aan pistes. Voor beginners is dit meer dan genoeg. Je oefent namelijk regelmatig op dezelfde piste, zowel zonder als met je eventuele ski-klas. Het gebied bestaat voornamelijk uit blauwe pistes en de rode pistes worden niet als heel uitdagend ervaren. Bovendien is het nog niet heel erg bekend onder wintersporters. Waar het grootste deel ervoor kiest om naar Oostenrijk of Frankrijk te gaan, is de rust juist te vinden in Italië. In Ski Civetta is het niet erg druk, waardoor je als beginner de ruimte hebt om te oefenen. Daarnaast bevind je je in een prachtige omgeving, de Dolomieten maken namelijk deel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO.

6.      Paradiski – La Plagne

In Frankrijk is het skigebied Paradiski – La Plagne toch wel een van de favorieten voor beginners. Er zijn meerdere skischolen die je helpen bij het leren skiën en het verbeteren van je techniek. Er is zelfs een aparte zone voor beginners om te oefenen. Vanuit verschillende dorpen heb je toegang tot het gebied. Deze plaatsjes zijn erg divers en daarom geschikt voor ieder type wintersporter. Of je nu houdt van après-skiën, een rustige familievakantie of rondlopen door één van de historische dorpjes, het kan allemaal in dit gevarieerde wintersportgebied. Er zijn daarnaast veel brede blauwe pistes, zodat je alle tijd en ruimte hebt om een bocht te draaien. Ben je nog niet zo zeker om naar boven te gaan? In Paradiski – La Plagne heb je naast de oefenweide ook een oefenlift, zodat beginners goed voorbereid en zelfverzekerd de berg op kunnen.

7.      Serfaus / Fiss / Ladis – Oostenrijk

Voor de beginnende wintersporter is skigebied Serfaus / Fiss/ Ladis een hele goede optie. Dit gebied is relatief groot met 214 kilometer aan piste. Voor beginners niet zo belangrijk, maar de blauwe afdalingen in dit gebied zijn erg fijn als je nieuw bent op de piste. Op het moment dat je de gondel naar boven neemt vanuit Serfaus, is de eerste piste die je tegenkomt erg breed en niet te steil. Deze blauwe hoofdpiste loopt helemaal tot aan het dal en is de perfecte oefenpiste voor beginners. Draai brede bochten en neem de verwarmde stoeltjeslift halverwege de piste. Van kleine kinderen tot volwassenen die voor het eerst skiën, in Serfaus/Fiss/Ladis kun je een goede start maken. Ook in Fiss is de hoofdafdaling namelijk erg breed en vlak, waardoor je een goede techniek kunt ontwikkelen. Tussen Fiss en Ladis liggen nog meer fijne oefenpistes. Door het overgrote deel Nederlandse toeristen, zijn er bovendien veel Nederlandse skileraren, zodat je een goed contact hebt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.gondel

Wat is voor jou het beste skigebied?

Ben je er al uit welk skigebied het gaat worden? Voor beginners zijn er in ieder geval genoeg mogelijkheden! Bekijk ons aanbod chalets en appartementen en boek eenvoudig online. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met één van onze reisadviseurs. Ze helpen je graag verder een geven een passend en geheel vrijblijvend advies.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.