-

Tips voor je wintersport in Zell am See - Kaprun

Een wintersportvakantie in Zell am See - Kaprun, wát een lekker vooruitzicht. Niet alleen het skiën op de Maiskogel en de Kitzsteinhorn is fantastisch, ook rondom het wintersporten is er van alles te beleven. Of je nu verblijft aan de Zeller See of 12 minuten verderop in Kaprun, gezelligheid is nooit ver te zoeken. 

Vanuit de sfeervolle wintersportdorpen Zell am See en Kaprun sta je direct in verbinding met het gelijknamige skigebied Zell am See - Kaprun. Met zo'n 138 kilometer aan pistes is er genoeg om te ontdekken. Het wintersportwalhalla heeft sneeuwzekerheid gedurende het hele seizoen. Ski jij deze winter op de Kitzsteinhorn-gletsjer? Heerlijk! En met onderstaande tips maak je je wintersport helemaal compleet.

Ski ALPIN CARD

Ben je van plan om te gaan skiën in Zell am See - Kaprun? Dan koop je direct bij je accommodatie een Ski ALPIN CARD. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ter plekke een skipas te kopen. Met deze skipas heb je toegang tot 3 skigebieden: de pistes op de Schmittenhöhe (Zell am See), de pistes rondom de Kitzsteinhorn-gletsjer (Kaprun) én alle afdalingen in het naastgelegen Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn.

Zell am See

© Zell am See-Kaprun Tourismus

Download de Zell am See - Kaprun App

Altijd handig om op zak te hebben: de Zell am See - Kaprun App. In de app vind je alle informatie die je nodig hebt. Ga je met kinderen op wintersport? Dan vind je hier de openingstijden van de skischolen. Je ziet direct waar de skischool zich bevindt, zodat je de eerste dag meteen weet waar je heen moet. In de app heb je bovendien duidelijk voor ogen waar je je ski's kunt huren. Verder heb je zicht op de weersvoorspellingen, leuke restaurants en andere winteractiviteiten in de omgeving. Benieuwd naar wat je nog meer kan met de app? Tijd om te downloaden

Zell am See

© Zell am See - Kaprun Tourismus

Reis met de auto, trein of het vliegtuig

De meeste wintersporters pakken de auto, maar mocht je een keer met de trein willen, is dit het moment. Zell am See is namelijk per trein erg goed te bereiken. Het treinstation ligt middenin het centrum van Zell am See. Wil je met het vliegtuig op wintersport? De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Salzburg. Neem vanaf het vliegveld een bus of trein en je staat binnen de kortste keren in Zell am See of Kaprun!

Winter trein

Top of Salzburg: uitzichtpunt op 3.029m hoogte

Het hoogste punt van het skigebied is te bereiken met de Gipfelbahn. Deze gondel brengt je naar de Kitzsteinhorn-gletsjer (3.029 meter). Hier vind je het panoramaplatform ‘Top of Salzburg’. Is het goed weer? Strakke blauwe lucht? Vanaf dit punt heb je zicht op de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner. 

Top of Salzburg

© Kitzsteinhorn

Lunchen op de Schmittenhöhe: insider tip!

Niet iedereen is bekend met de Pinzgauer Hütte, maar het is een absolute aanrader. Het restaurant is te bereiken via een 800 meter lang pad op de top van de Schmittenhöhe. Je eet er Oostenrijkse specialiteiten als Käsespätzle, Kartoffelgröstel of Kaiserschmarren en neemt een heerlijke warme chocolademelk toe. Lekker gegeten? Om terug te komen bij de piste hang je met je ski's achter een sneeuwscooter, hoe leuk!

Pinzgauer Hutte Zell am See

© Zell am See - Kaprun Tourismus

First tracks: Ski ’n brunch op de Schmitten

In januari en februari is het iedere donderdag skiën en brunchen op de Schmittenhöhe. 's Ochtends vroeg pak je de eerste lift omhoog (eerder open voor deelnemers) en geniet je van de net geprepareerde pistes. Nadat je de eerste sporen in de sneeuw hebt gezet, krijg je een heerlijke brunch bij  Blaickner's Sonnalm of Schmiedhofalm. Wat een fijne start van je dag!

Lees meer over Ski 'n brunch

First tracks

© Zell am See - Kaprun Tourismus

Après-ski onder de Maiskogelbahn in Kaprun

Als er iets authentiek en gezellig is, dan is het wel de Eisbär Bar. Een sfeervolle ronde hut met parapludak en biertafels om de laatste zonnestralen van de dag mee te pakken. Muziek, drankjes en een ongekende sfeer, het is de perfecte plek om de dag op ski’s af te sluiten. De bar ligt aan de dalafdaling (nummer 33: blauw) onder de Maiskogelbahn. Je komt er vanzelf langs!

Eisbar Bar Kaprun

Dutchweek in Zell am See - Kaprun

Van 17 t/m 20 januari en van 13 t/m 16 maart verandert het skigebied in een spectaculair winterfestival! Tijdens Dutchweek wordt er feest gevierd op elke hoek van de piste. Gezelligheid ten top!

Dutchweek Zell am See-Kaprun

© Dutchweek Winter

Schmidolin: de groene draak op de kinderpiste

Ga je met kinderen naar Zell am See? Dan kom je zeker terecht bij de skischool op de Schmittenhöhe. Hier spelen de kinderen in de sneeuw, leren ze de beginselen van het skiën en maken ze lol met de groene draak Schmidolin. Hij staat de hele dag op de ski’s om de pisteregels uit te leggen, gekke trucjes uit te voeren en grappen uit te halen. De perfecte mascotte voor de kinderen!

Schmidolin Schmittenhohe

© Zell am See - Kaprun Tourismus

Maisi Flitzer: 1.300 meter lange rodelbaan in Kaprun

Ga je naar Kaprun? Dan moet je op zijn minst een keertje de Maisi Flitzer pakken. Deze rodelbaan begint op de Maiskogel en heeft een lengte van 1.300 meter. Of je nu in je eentje gaat of samen met een vriend, je bereikt al snel de 40 km/u! Onder begeleiding van een volwassene is het vanaf 3 jaar al mogelijk om de rodelbaan te ontdekken. 

Maisi Flitzer

© Kitzsteinhorn

Bijzonder uitje: vliegen in een luchtballon

Ben jij van 3-11 februari in Zell am See - Kaprun? Dan heb je geluk, want dit is de week waarin je met een luchtballon over het skigebied kan vliegen! Tijdens een ballonvaart ben je 2-3 uur in de lucht om te genieten van het onvoorstelbaar mooie uitzicht op de bergen van de Hohe Tauern.

Luchtballon bergen winter

© Zell am See - Kaprun Tourismus

Sneeuwschoenwandelingen

Voor de niet-skiërs, of wintersporters die even een dag wat anders willen doen, is er het sneeuwschoenwandelingen! Het wintersportgebied leent zich perfect voor het maken mooie wandeltochten. Wil je buiten de algemene looproutes om? Dan ga je met een gids en speciale sneeuwschoenen op pad om de mooiste verborgen plekjes te ontdekken. 

Zeller See

© Zell am See - Kaprun Tourismus

Schaatsen op de Zeller See

Schaatsen op de Zeller See, dat is misschien wel het gaafste wat je kunt doen naast het skiën. Heeft het echt goed gevroren? Maak kilometers op het natuurijs en neem 's middags weer de gondel omhoog. Is het ijs niet dik genoeg? Dan heb je ook de keuze om te gaan schaatsen op de indoor schaatsbaan in Zell am See. Liever buiten? Ga naar de outdoor schaatsbaan in Kaprun. Heerlijk met de kinderen!

Tauern Spa

© Zell am See - Kaprun Tourismus

Relaxen in de Tauern Spa

Toe aan totale ontspanning? Bezoek dan tijdens je wintersport de Tauern Spa. Een immens wellnessparadijs in Kaprun met maar liefst 12 zwembaden, 10 sauna’s en een apart gedeelte voor de kinderen. Overigens is er in Zell am See ook een binnenzwembad met sauna waar je heerlijk kunt ontspannen.

© Tauern SPA Zell am See - Kaprun

Accommodaties in Zell am See - Kaprun

Nog niet geboekt? Hoogste tijd! Ontdek de mooiste chalets en appartementen in Zell am See of Kaprun. Heb je hulp nodig bij het vinden van de perfecte accommodatie? Neem contact met op, we helpen je graag op weg. 

 

 

Headerafbeelding: © Gletscherbahnen Kaprun AG

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.