-

Tips voor je wintersport in La Plagne

Het veelzijdige La Plagne vormt samen met Les Arcs het uitgestrekte Paradiski. Samen goed voor 425 kilometer piste en oneindig veel skiplezier. Verblijf je in een van de bergdorpen van La Plagne, dan heb je 225 kilometer piste om te ontdekken. Ga jij binnenkort die kant op? Dit is de ultieme gids voor een wintersportvakantie in La Plagne.

Hoe ziet jouw wintersportvakantie er normaal gesproken uit? Kilometers maken op de piste? Skiën van terras naar terras? Een wintersport in La Plagne is veel meer dan dat. Geen moment om stil te zitten, tal van winterse activiteiten in het verschiet. Na het skiën is er nog van alles te doen, en dan hebben we het niet alleen over après-skiën. Dit zijn onze tips voor een wintersport in Paradiski – La Plagne.

Paradiski Yuge App

Goed voorbereid op wintersport? Download de Paradiski Yuge app en check van tevoren hoeveel sneeuw er ligt. Alle ins en outs van het skigebied, eenvoudig op je telefoon. Bekijk de webcams in het skigebied en laat de wintersportkriebels maar komen. Waar is de skischool? Hoe zit het met de skibus? Gaat het sneeuwen morgen? Alle informatie die je nodig hebt, gewoon in de zak van je skibroek!  

First tracks

’s Ochtends vroeg wanneer de pistes nog vers zijn, net geprepareerd en zonder sporen van andere wintersporters, dat is natuurlijk het lekkerst skiën. Zo vroeg mogelijk bij de lift om als eerste boven te staan en de meeste drukte voor te zijn, het lukt maar zelden. Bij first tracks ben je gegarandeerd als eerste boven. Voordat de liften openen, geniet jij al van de vers geprepareerde pistes. Zie de zon opkomen, ski op de lekkerste pistes en geniet aansluitend van een heerlijk ontbijt.

De Olympische bobsleebaan

De Olympische Spelen van 1992, klinkt misschien ver weg, maar het leeft nog steeds in de Franse Alpen. Zeker in La Plagne, waar de onderdelen bobslee en skeleton werden gehouden. Onder Plagne 1800 ligt de bobslee- en skeletonbaan. Het strijdtoneel van de winterspelen van Albertville is vandaag de dag voor alle wintersporters geopend. Ervaar jij hoe het is om met 90 km per uur door de baan te vliegen? Sturen gebeurt automatisch, het is een kwestie van zitten, snelheid maken en genieten. Ontdek hoe het is om een echte olympiër te zijn en stap met je gezin in de bobslee. Liever solo? Neem de speed slee.

Bekijk hier de mogelijkheden: Olympische Bobsleebaan

IJsklimmen: 24 meter hoge ijstoren

Wil je echt een keer een extreme wintersport beoefenen? Ga na je skidag naar de ijstoren van Champagny le Haut. Deze 24 meter hoge toren is zo gecreëerd, dat het voor zowel de ervaren als beginnende klimmer een uitdaging is. Samen met een gids klim je tegen een immense ijswand op, weet jij de top te bereiken?

Tekst gaat verder onder de afbeelding. ijsklimmen

© La Plagne - Paradiski 

Maak een sneeuwschoenwandeling

Wil je iets anders dan de standaard pistes? Buiten de kaart om en zelf Paradiski – La Plagne ontdekken? Ga met een gids op pad en maak een sneeuwschoenwandeling. Kom op plekken waar niemand anders is geweest en baan jezelf een weg door de dikke laag poedersneeuw.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. sneeuwschoenwandelen

© La Plagne - Paradiski 

Trio van tokkelbanen

Tokkelen is en blijft een leuke winteractiviteit. Geniet van de prachtige omgeving en zweef boven de bevroren rivier. Verschillende banen, verschillende hoogtes en verschillende afstanden om af te leggen, neem jij de 400 meter lange tokkelbaan? Op zo’n 40 meter hoogte vlieg je over het besneeuwde landschap. Waar wacht je nog op? Ontdek het trio van tokkelbanen!

Paragliden over La Plagne

Op spectaculaire wijze het skigebied ontdekken, dat is niet voor iedereen weggelegd. Enkel de wintersporters die paragliden, ervaren Paradiski – La Plagne vanuit een bijzonder indrukwekkend perspectief. Een adembenemend uitzicht dat je je leven niet meer zult vergeten. Vanuit de verschillende bergdorpen heb je de mogelijkheid om op te stappen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. paragliden

© La Plagne - Paradiski / Jnj Photo

Ervaar Le Paradis op de slee

Op je ski’s van de piste is natuurlijk standaard. Niks mis mee hoor, maar hoe gaaf zou het zijn als je diezelfde piste met een slee kunt bedwingen? Op de slee van de piste afsuizen én uitzicht op de Mont Blanc, in La Plagne kan het. De Le Paradis-piste is 1.500 meter lang, lang genoeg om lol te maken. Verzamel bij de Colorado-stoeltjeslift, tijd om te sleeën!

Op de sneeuwscooter

Heb je na je skidag nog zin in een beetje extra avontuur? Boek dan een sneeuwscootertocht en ontdek Paradiski – La Plagne op hoge snelheid. Dit is je kans om zelf met een sneeuwscooter over de piste heen te scheuren. Tijdens de ontdekkingstocht ben je getuige van een prachtige zonsondergang tussen de bergen. Koplampen aan en tijd om het skigebied in het donker te ontdekken!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. sneeuwscooter

© La Plagne - Paradiski 

Spa La Plagne

Toe aan wat ontspanning? Ga na je skidag naar de wellness in Belle Plagne en kom heerlijk tot rust in de sauna. Neem een duik in het verwarmde openluchtzwembad en geniet tegelijkertijd van het besneeuwde berglandschap. Laat je lekker in de watten leggen na intensieve skidagen en loop met frisse moed naar buiten. Morgen weer een nieuwe dag om het skigebied te ontdekken!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. spa

© La Plagne - Paradiski 

Ontdek de slalomstadions

In Belle Plagne en Plagne Centre bevinden zich slalomstadions die worden gebruikt door de Franse en internationale skifederatie. Professionele skiërs gaan hier de strijd aan om als eerste beneden te komen. Wil jij weten hoe snel je het parcours aflegt? Elke week heb je de mogelijkheid om je skiniveau te testen. Volg je de hele week al skiles? Dan ga je vanzelfsprekend naar het slalomstadion!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. slalom

© La Plagne - Paradiski 

Accommodaties in Paradiski – La Plagne

Ben je je al aan het oriënteren op Paradiski – La Plagne, maar heb je nog niet geboekt? Tijd om op zoek te gaan naar een passend appartement of chalet. Ontdek het veelzijdige aanbod en neem contact op voor een passend en geheel vrijblijvend advies. 

Hoofdfoto: © Olivier Allamand

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.