-

Après-ski in Fiss 2024/2025

Fiss, gelegen in het hart van Tirol in Oostenrijk, is een knus bergdorp en een populaire bestemming voor wintersporters. Het dorp ligt middenin skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Een regio die zichzelf bestempelt als familieregio.

Het is dan ook niet voor niets dat Fiss graag bezocht wordt door gezinnen met kinderen. Voor een après-ski-kroegentocht, zouden we Fiss daarom ook niet per sé aanraden. Maar, er is wel après-ski. Uiteraard. Hieronder lees je hoe het er in Fiss aan toe gaat en waar je moet zijn.

Zijn er in Fiss après-ski-mogelijkheden?

Oostenrijk zou Oostenrijk niet zijn, als er geen après-ski te vinden was. Dus ja, ook in het Oostenrijkse Fiss kun je de dag afsluiten met een drankje, muziek en een heleboel gezelligheid. Het leuk aan Fiss is, dat de meeste pistes op een en dezelfde plek in het dorp uitkomen bij het dalstation van de Sonnenbahn, de Möseralmbahn en de Schönjochbahn. Hier vind je meteen ook de Hexenalm: the place to be voor après-ski in Fiss!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Apres-ski drankje in Fiss

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, danielzangerl.com

Hoe uitbundig is de après-ski in Fiss?

Als je met een vriendengroep naar Oostenrijk gaat, dan zouden we Fiss niet direct aanraden als ideale bestemming. Het dorp en skigebied zijn uiterst kindvriendelijk en richt zich meer op gezinnen. Dat betekent niet dat het er niet heel gezellig kan worden, maar je hebt er alleen niet zoveel keuze. Een avondje doorzakken in de Hexenalm, ja. Daarna nog door tot in de late uurtjes? Ook mogelijk bij Hackl’s Kaller. Maar, dan heb je het ook wel zo’n beetje gehad. Een kroegentocht? Nee, dat zit er niet in. De keuze is niet reuze, maar als het voor jou geen probleem is dat de après-ski zich elke dag op dezelfde twee plekken afspeelt, dan zit je in Fiss wel goed.

Kan ik mijn kinderen meenemen naar de après-ski?

Kinderen in de après-ski, zouden we sowieso niet aanraden. Natuurlijk kun je met de kinderen nog wat gaan drinken na het skiën, maar zodra de muziek harder wordt, de mensen losser en het feest uitbundiger, wil je daar met je kleintjes niet meer tussen staan. In Fiss is de après-ski over het algemeen niet heel wild. Er zijn veel gelijkgestemde gezinnen en met kinderen wordt zeker rekening gehouden. Maar, als we een tip mogen geven, zouden we na een drankje of twee lekker met de kinderen teruggaan naar de accommodatie of even een hapje gaan eten in een van de gezellige restaurants in Fiss.

Welke après-skitenten zijn leuk in Fiss?

In Fiss zouden we je naar de Hexenalm en daarna naar Hackl’s Kaller sturen. De Hexenalm is dé plek voor gezellige après-ski. Vanaf 15:00u gaat hier de muziek aan, er treden regelmatig artiesten op (hallo Frans Duijts!) en tegen 20:00u gaat menig wintersporter hier met rode wangen en glazige ogen de deur uit. Wil je daarna gelijk door, dan kun je tot 04:00u ’s nachts je lol op in Hackl’s Kaller. DJ aan de draaitafel, vuur op de bar, handjes omhoog!

Wat kan je nog meer doen na het skiën in Fiss?

Hoe leuk is het om na het skiën met elkaar nog wat anders te beleven? Zéker als de kinderen meegaan, is een hele dag skiën soms te lang en wil je ter afwisseling nog weleens een andere activiteit ondernemen. Wat denk je van rodelen? In Fiss heb je een rodelbaan van maar liefst 4km lang. Een sleetje huur je bij het dalstation van de Schönjochbahn en op donderdagavond is de baan verlicht tot 21:30u. Een ander idee? Je kunt in Fiss ook een tocht met een paardenslee maken. Romantisch met z’n tweetjes óf met je gezin.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Rodelen in Fiss

© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Uit eten in Fiss: wat zijn leuke restaurants?

Wil je in Fiss een hapje gaan eten, dan heb je genoeg keuze. Het dorp zit vol met gezellige restaurants en pizzeria’s.

Een van de allerbeste restaurants is de hippe Beef Club in Schlosshotel Fiss. Hier ga je beter zonder kinderen heen, want het draait hier om fine dining op z’n best! Op het menu onder andere langoustine, champagnerisotto en een dessert van witte chocolade met frambozen.

Eet je vegan/vegetarisch? Dan heb je een goede keuze aan Restaurant Dorfstadl. Het restaurant is nog niet zo lang geleden overgestapt op een volledig veganistisch/vegetarisch menu. De knoflooksoep en Krautspätzle (met zuurkool) zijn echt superlekker.

Welke kindvriendelijke restaurants zijn er in Fiss?

Wil je met de kinderen uit eten, dan is een pizzeria wel een makkelijke keuze. In Fiss zitten er een aantal die je kunt proberen. Een goede optie is Pizzeria Dolce Vita. Heb je liever wat meer keuze, dan zouden we Restaurant Sternsee tippen. Naast pizza staat er onder meer cordon bleu en schnitzel op het menu en voor de kinderen is er een speciaal menu met aangepaste porties.

Zin in een wintersport in Fiss?

Boek dan vandaag nog je accommodatie in Fiss of in een van de omliggende dorpen, zoals Serfaus of Ladis. Hulp nodig? Vraag onze reisadviseurs om advies. We kennen het gebied op ons duimpje en helpen je graag bij het vinden van de perfecte accommodatie.

Misschien vind je dit ook leuk:

Header: © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner