-

Après-ski in Sölden 2024/2025

Je kunt een willekeurige wintersporter vragen naar zijn après-ski-ervaringen in Sölden en het antwoord zal altijd positief zijn. Sölden staat bekend om de gezelligheid en de vele winkels, goede restaurants en bomvolle après-ski-barren met goedgemutste wintersporters.

Schirmbarren, - je weet wel; van die ronde barren met een parapluvormig dak -, maar ook bruine cafés, pubs en nachtclubs. In Sölden valt er genoeg te kiezen voor elk moment van de middag, avond en nacht.

Kroegentocht in Sölden

De belangrijkste doorlopende weg in Sölden is direct ook de plek waar je moet zijn voor après-ski. Op de Dorfstraße zitten de leukste tenten bij elkaar geconcentreerd. Vooral in de buurt van de Giggijoch. Perfect voor een kroegentocht, want je hoeft alleen maar rechtdoor. Ligt jouw accommodatie een eindje buiten het centrum of is de terugtocht ‘s avonds je net iets te ver? De Nightliner brengt je voor een paar euro veilig naar je chalet of appartement.

Waar kun je après-skiën in Sölden?

Sölden ligt in het Ötztal en zowel in het dorp als op de hellingen in het skigebied vind je talloze berghutten en barren om neer te strijken. Of dat nu voor de lunch is, voor een drankje na het skiën, een hapje eten in de avond of een dansje tot diep in de nacht. De beste plekken voor après-ski, vind je hieronder.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Sölden skidorp skigondel

© Sölden - Isidor Nösig

Top 10 après-ski-gelegenheden in Sölden

  1. Panorama Alm
  2. Philipp
  3. Schirmbar
  4. Almrausch
  5. Kuckuck
  6. Giggi Tenne
  7. Partystadl
  8. Fire & Ice
  9. Katapult
  10. Mogul

Berghutten in Sölden met leuke après-ski

De allerleukste après-ski-tenten zitten op de berg. Van die hutten waar het gezellig druk is rond een uur of 4 á 5, omdat iedereen er met de laatste afdaling langskomt. In Sölden heb je bijvoorbeeld de Pano (Panorama Alm) en de Philipp. De Pano is een begrip en vind je langs piste 21 en 22; de rode en zwarte dalafdalingen die onder de Giggijochbahn doorlopen. Hier staat dagelijks een DJ de lekkerste plaatjes te draaien. Een andere goede locatie voor een drankje na het skiën, is de Philipp. Vanaf 14:30u gaat de après-ski-bar open en staan de beste DJs te draaien. Gezellig!

Après-ski in het centrum van Sölden: waar moet je zijn?

Ben je eenmaal van de berg af, maar nog in voor een drankje? Dan heb je in Sölden echt heel veel keuze. Om het je alvast makkelijk te maken, hierbij de twee barren waarvan wij vinden dat je ze sowieso bezocht moet hebben: de Schirmbar en de Almrausch.

De Schirmbar

Weleens gehoord van DJ Bomba? Hij staat bekend als de beste dj van de bergen en draait dagelijks in de Schirmbar. Je vindt de typische ronde bar op de Dorfstraße 58, ergens tussen de Kuckuck en Fire & Ice (ook leuk!).

De Almrausch

Als om een uur of 8 de Schirmbar sluit, vertrekt een groot deel van de feestgangers naar de naastgelegen Almrausch. Nederlandse wintersporters weten deze tent goed te vinden. De muziek is dan ook een mix van Nederlandse en Duitstalige après-ski-hits en je kunt er tot 1 uur ’s nachts doorpakken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Skier Sölden

© Sölden - Isidor Nösig

Wat zijn de leukste clubs in Sölden?

Wil je tot in de late uurtjes uitgaan in Sölden, dan eindig je waarschijnlijk in de Fire & Ice, de Katapult of de Mogul. Deze drie clubs trekken verreweg het meeste uitgaangspubliek op een willekeurige avond in het populaire wintersportdorp.

Chalets en appartementen in Sölden

Zin om naar Sölden te gaan? Bekijk dan zeker even de chalets en appartementen die we nog beschikbaar hebben. Wie weet zit er nog wat moois voor je bij!

Bekijk accommodaties in Sölden

Inspiratie nodig voor je volgende wintersport?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wintersportinspiratie direct in je inbox.

Inschrijven

 

Header: © Sölden - Tobias Stoffels