-

Skiën in Val Gardena 2024/2025

De Italiaanse vallei Val Gardena, in het hart van de Dolomieten, is een paradijs voor skiërs. Het gebied telt 175 km aan pistes die door hypermoderne skiliften met elkaar verbonden zijn. Een droombestemming voor iedereen die van wintersport houdt. 

Je vindt Val Gardena in Zuid-Tirol. Het gebied ligt in de Dolomieten: een bergketen die vanwege zijn schoonheid op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Val Gardena is onderdeel van de Dolomiti Superski: een netwerk van 12 skigebieden die door middel van 1 skipas aan elkaar verbonden zijn. Een uitgestrekt gebied met maar liefst 1200 pistekilometers, waar je op de ski’s de meest fantastische tochten maakt!

Waar kun je skiën in Val Gardena?

In Val Gardena liggen drie idyllische dorpjes van waaruit je het skigebied kunt verkennen: Selva di Val Gardena, Santa Cristina en Ortisei.

Selva di Val Gardena is het hoogste dorp in Val Gardena en ligt direct onder het Sella-massief. Het pittoreske dorpje is de perfecte uitvalsbasis voor je wintersport in Val Gardena. Hoewel het het kleinste dorpje van de drie is, is het qua wintersportfaciliteiten het beste ingericht. Ook Santa Cristina is een gezellig dorp voor je wintersport. Het dorp ligt aan de zonnige kant van de vallei en vanuit het centrum gaan verschillende liften de bergen in.

Bekijk chalets en appartementen in:

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Val Gardena 2022 - Waar kun je skiën?

Van wanneer tot wanneer kun je skiën in Val Gardena?

De skiliften draaien in Val Gardena meestal van begin december tot ongeveer 10 april. De eerste wintersporters vertrekken vaak met de kerstvakantie naar het Italiaanse skigebied. De beste tijd om te skiën in Val Gardena is in januari, februari of maart, maar laat je niet ontmoedigen als je in december of april nog die kant op wilt: de Italianen zijn meesters in het maken van perfecte sneeuwcondities door middel van moderne sneeuwkanonnen en kunstsneeuw. Daardoor is skiën in Val Gardena het hele skiseizoen mogelijk.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Val Gardena 2022 - Tot wanneer kun je skiën?

Wat voor soorten pistes zijn er in Val Gardena?

Van beginner tot expert op ski’s: in Val Gardena is aan elke skiër gedacht. Er zijn veel verschillende pistes van groen en blauw, tot rood en diepzwart. Wie net begint met skiën kan zich uitstekend vermaken op de eenvoudigere pistes rondom Selva di Val Gardena of Santa Cristina. Maar ook degenen die wat meer uitdaging zoeken, of die graag een mooie ronde maken, kunnen hun hart ophalen. In Val Gardena kun je onder meer starten met de wereldberoemde Sellaronda skiroute. Een tocht die je zeker één keer, maar liefst nog vaker in je leven geskied moet hebben. De ronde leidt door vier verschillende skigebieden en is een aaneenrijging van spectaculaire uitzichten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Val Gardena 2022 - Welke pistes zijn er?

De langste skipiste van Zuid-Tirol

Ken je dat? Je stapt de lift uit, draait een tiental bochten en je ziet het beginpunt alweer om de hoek piepen. Die korte afdalingen zijn leuk als je net begint met skiën, maar voor de gevorderde skiër toch een beetje saai. Kan het jou niet lang genoeg? Dan moet je zeker naar Val Gardena! In het skigebied vind je namelijk de langste skipiste van Zuid-Tirol: de ‘La Longia’. De piste is ruim 10 km lang en van boven naar beneden daal je een goede 1273 meter naar beneden. En de uitzichten onderweg… fenomenaal!

Boek je wintersport in Val Gardena bij Chalet.be

Wil jij in wintersportseizoen 2024/2025 gaan skiën in Val Gardena? Via Chalet.be heb je binnen de kortste keren een geweldige accommodatie gevonden in een van de fantastische wintersportdorpen Selva di Val Gardena of Santa Cristina. Onze reisadviseurs helpen je graag bij het maken van een keuze en ook je skimateriaal en skilessen kunnen we zonder moeite voor je bijboeken.

Wat onze klanten zeggen:

Heel goede service

"Heel goede service door Miluska bij het zoeken naar een chalet voor volgend jaar. De voorbije jaren is de verhuur steeds vlekkeloos verlopen."

Hele prettige communicatie

"Hele prettige communicatie. We hadden veel vragen, maar kregen direct antwoord. Er werd meegedacht met onze wensen en ondanks de waslijst aan eisen, bleven ze heel vriendelijk :)."

Fantastisch geholpen

"Fantastisch geholpen, snelle respons en duidelijke afspraken, meedenkend en ook nog eens telefonisch enthousiaste medewerkers, kortom top en een zeer bevelenswaardige aanrader!"

Ook je wintersport in Val Gardena boeken?

Bekijk onze chalets en appartementen

 

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.