-

Skiën in Zell Am See 2024

Sfeervol en veelzijdig. Dat is Zell am See. Het dorp heeft een authentieke, gemoedelijke uitstraling en in het skigebied vind je meer dan genoeg uitdaging voor alle niveaus. Pistes zijn omringd door naaldbomen, uitzichten fenomenaal. Een heerlijke plek voor je volgende wintersport. Ga jij skiën in Zell am See?

Waar kun je skiën in Zell am See?

Het skigebied van Zell am See bestaat uit zo’n 77 kilometer aan pistes. Skiën doe je op de Schmittenhöhe, de belangrijkste berg van Zell am See, waarvan de top op maar liefst 2000 meter ligt. Vanaf hier kun je alle kanten op; terug naar Zell am See of helemaal richting Saalbach!

Ski Alpin Card – Skiën in Zell am See, Kaprun én Saalbach

Vind jij 77 kilometer piste in Zell am See niet genoeg? Geen zorgen. Met de Ski Alpin skipas kun je niet alleen skiën in Zell am See, maar ook op de Kitzsteinhorn-gletsjer of de familievriendelijke Maiskogel-berg in Kaprun. Bovendien is je skipas ook geldig in het uitgestrekte skigebied van Saalbach. Dat betekent dat je in totaal 121 liften en 408 kilometer pistes tot je beschikking hebt. Skiën in Zell am See-Kaprun én Saalbach. Daar ben je gerust een wintersportweekje zoet mee!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Zell am See - Van wanneer tot wanneer kun je skiën?

Wat voor soorten skipistes zijn er in Zell Am See?

In Zell am See vind je 30 km aan blauwe pistes, 28 km rood en 19 km zwart. Neem je vanuit het dorp de Schmittenhöhebahn omhoog naar de top van de Schmittenhöhe, dan kun je via een lange blauwe piste helemaal terug naar het dorp. Pak je de andere kant van de berg, dan heb je net wat meer uitdaging op rood. En wil je het nog wat spannender, kies dan voor de zwarte piste die onder de trassXpress doorloopt. Piste nr. 14. De Trass. Het is een van de langste zwarte afdalingen in Oostenrijk met een helling van maar liefst 70%, een lengte van 4150 meter en een hoogteverschil van 1000 meter. Een aanslag op je kracht, uithoudingsvermogen en technische skills, maar voor gevorderde skiërs een absolute must om een keer geskied te hebben!

Skiën met kinderen in Zell am See

Wil jij in de kerst- of voorjaarsvakantie met de kinderen naar Zell am See? Leuk! Ook voor kinderen is er genoeg te doen. In het kinderland op de Glocknerwiese leren de kinderen skiën op de oefenweide en, als zij al wat bochten kunnen draaien, op de speciaal voor kids geprepareerde blauwe piste. Zij ontmoeten mascottedraakje 'Schmidolin' waarmee ze de grootste lol beleven. Ook fijn: in Zell am See vind je elk seizoen tal van Nederlandse skileraren. Wel zo vertrouwd en makkelijk.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Zell am See - Is het leuk voor kinderen?

Tot wanneer kun je skiën in Zell am See?

In het skigebied Zell am See-Kaprun kun je vanaf oktober al skiën op de Kitzsteinhorn-gletsjer. In de rest van het gebied, rondom de Schmittenhöhe en in Saalbach, kun je vanaf begin december terecht. Een hele leuke periode in Zell am See is rondom kerst. Het dorp wordt volledig in kerstsferen gehuld. Overal lampjes en kerstversiering. Een magische plek om de kerstdagen door te brengen! Tussen januari en maart is de drukste periode in Zell am See, hoewel er ook rustigere weken zijn tussen de vakanties door. Wil je later in het seizoen gaan, dan kun je begin april ook nog skiën in Zell am See. Daarna loopt het seizoen op zijn einde.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Zell am See - Hoe is de apres-ski?

Après-ski in Zell am See

Houd je van de Oostenrijkse gezelligheid en après-ski? Dan is Zell am See zeker een goede keuze voor je wintersport. Zowel op de berg als in het dorp vind je oneindig veel leuke barren. Vaak begint het ’s middags al op de top van de Schmittenhöhe bij de Schnaps-Hans Alm Bar. Zo leuk! En eenmaal van de berg af gaat de après-ski tot in de late uurtjes door in een van de gezellige kroegen in het centrum. Daar vind je bovendien ook een heleboel gezellige en lekkere restaurants.

En nog een tip om lekker te eten: de Pinzgauer Hütte op de top van de Schmittenhöhe. Een beetje verborgen en daarom extra leuk: je komt er via een klein paadje dat je eigenlijk snel mist. Goed opletten dus! Het is er rustig, omdat het dus niet zo makkelijk te vinden is, en de uitzichten zijn fenomenaal. Je kunt er lekker eten en om terug te komen naar de piste, hang je met zijn allen achter de sneeuwscooter. Echt de moeite waard!

Boek je wintersport naar Zell am See via Chalet.be

Heb je ook zo’n goed gevoel gekregen over Zell am See? Mooi! Dan laten we je graag ons aanbod zien voor fijne appartementen en mooie, grote chalets in Zell am See. Zell am See behoort tot een van onze belangrijkste skidorpen en we kennen het dorp en skigebied van Zell am See-Kaprun op ons duimpje. Onze reisadviseurs kunnen je heel goed adviseren als je speciale wensen of vragen hebt. Neem gerust contact met ons op!

Ook naar Zell am See?

Bekijk onze chalets en appartementen

Wat anderen over ons zeggen:

Boeken is simpel en snel

"Boeken is simpel en snel. Uit eerdere ervaringen; foto’s zijn eerlijk en reëel van de situatie ter plekke.

Chalet.be is heel fijn om je wintersport te boeken

"Online snel en makkelijk te boeken en te betalen. Bij telefonische vragen nog word je snel, vriendelijk en zeer behulpzaam te woord gestaan. Wat uiteraard heel erg prettig is, kortom een aanrader!"

Prettige website

"Prettige website en snelle betrouwbare communicatie. Suggestie voor verbetering is het tonen van een plattegrond van de chalets."

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.