-

Skiën in Zwitserland 2024

Nergens zijn de glooiende bergen met besneeuwde toppen zo mooi als in Zwitserland. Het land beschikt over de mooiste en meest luxueuze accommodaties ter wereld. Bovendien hebben veel authentieke dorpjes hun charme door de jaren weten te behouden. Wat is het heerlijk om te skiën in Zwitserland!

De winter is de perfecte tijd om Zwitserland te bezoeken. De met sneeuw bedekte bergen en bossen zijn een paradijs voor skiërs. Er zijn veel verschillende skigebieden in Zwitserland, elk met zijn eigen unieke charme. Maar waar moet je heen? Een groot gebied? Een authentiek dorp? Een kindvriendelijke bestemming? Iets met leuke après-ski? Laat ons je helpen met onze tips om te skiën in Zwitserland.

Populaire skigebieden in Zwitserland

Skiërs en snowboarders kunnen in Zwitserland hun hart ophalen. Het land behoort tot de absolute top als het aankomt op wintersport. Enkele van de meest populaire skibestemmingen in Zwitserland zijn Davos, St. Moritz, Verbier en Zermatt. Resorts met een verscheidenheid aan pistes, restaurants, winkels en ongekend mooie accommodaties. Wil jij een sneeuwzekere bestemming? Goede après-ski? Of een knus, authentiek en kindvriendelijk dorp?

Top 10 hooggelegen skigebieden en dorpen in Zwitserland

Matige sneeuwcondities op wintersport? Oh nee! Een nachtmerrie voor veel skiërs. Wil jij verzekerd zijn van veel sneeuw, kies dan voor een hooggelegen bestemming. Onze top 10:

Ontdek alle skigebieden in Zwitserland

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Zwitserland 2022 - Waar kun je skiën in Zwitserland?

Top 5 idyllische dorpen in Zwitserland

Er is iets speciaals aan skiën in Zwitserland. Misschien komt het door het schilderachtige berglandschap, of door het feit dat je in het land de meest authentieke skidorpen ter wereld vindt. Voor schilderachtige bergdorpjes moet je echt in Zwitserland zijn. Wat denk je van een van deze idyllische bestemmingen?

Ontdek authentieke skidorpen in Zwitserland

Top 3 leuke après-ski-dorpen in Zwitserland

Après-ski in Zwitserland is niet hetzelfde als in Oostenrijk of Frankrijk. Het is allemaal iets minder uitbundig, maar vergis je niet: evenzo gezellig! In Zwitserland bestaat après-ski voornamelijk uit lekker lang tafelen met alle specialiteiten uit de Zwitserse Alpen. Kaasfondue is nergens beter dan in Zwitserland en staat overal op het menu. Zó lekker! En hoewel er in Zwitserland verder geen grote feestcultuur bestaat, zijn er toch een aantal dorpen waar de après-ski reuzegezellig is.

Top 5 skiën met kinderen in Zwitserland

Skiërs van alle leeftijden kunnen in Zwitserland hun hart ophalen. Vooral in een van onderstaande, kindvriendelijke skidorpen. Hier kunnen jongeren vol vertrouwen de piste op. Bijvoorbeeld in Morgins, waar je de oefenpiste middenin het dorp vindt. Fijn om de kinderen dichtbij te hebben en toch los te laten, wetende dat ze in goede handen zijn bij ervaren en zorgzame skileraren.

Ontdek kindvriendelijke bestemmingen in Zwitserland

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Zwitserland 2022 - Welke pistes zijn er in Zwitserland?

Wat voor soorten skipistes zijn er in Zwitserland?

Er zijn veel verschillende soorten skipistes in Zwitserland. Van beginnersvriendelijke pistes tot zwarte pistes voor gevorderden. Als je net begint, kun je het beste kiezen voor de makkelijkere groene en blauwe pistes. Deze pistes zijn over het algemeen goed geprepareerd en perfect voor iedereen die leert skiën. Als je eenmaal wat vertrouwen hebt gekregen, kun je kiezen voor de meer uitdagende, rode pistes. Deze pistes zijn vaak steiler en uitdagender. Wil je het nóg moeilijker? Dan is de zwarte piste voor jou!

Van wanneer tot wanneer is het skiseizoen in Zwitserland?

Het skiseizoen in Zwitserland loopt van december tot en met april. In sommige skigebieden is het zelfs mogelijk om tot mei door te skiën. Tijdens het skiseizoen is het volop genieten van perfect geprepareerde pistes en adembenemende uitzichten. De meeste sneeuw valt in Zwitserland van december tot mei. Januari, februari en maart zijn de populairste maanden en vooral in de voorjaarsvakantie is het drukker op de pistes. Verlang je naar winterwonderland, dan raden we je aan alvast je wintersport in Zwitserland te boeken tussen december en april.

Skimateriaal en skipassen in Zwitserland

Skiën in Zwitserland is over het algemeen prijziger dan in Oostenrijk of Frankrijk. Het is aan te raden op tijd te boeken, want wie vroeg boekt, profiteert vaak van kortingen. Ook het online boeken van een skipas scheelt in de kosten. Als je je skipas ter plaatse moet kopen, ben je in de meeste gevallen duurder uit. Bij Chalet.be kun je vaak ook je skimateriaal bijboeken. Uiteraard is het ook mogelijk om ter plaatse in de skishop je materiaal te huren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Zwitserland 2022 - Tot wanneer kun je skiën in Zwitserland?

Boek je wintersportvakantie in Zwitserland bij Chalet.be

Chalet.be is gespecialiseerd in het organiseren van wintersportvakanties. Het aanbod aan grote chalets is uniek, maar ook luxe appartementen voor kleinere groepen of een romantische skivakantie met zijn tweeën zijn op de site te vinden. Onze reisadviseurs zijn zelf ook gek op wintersport en kunnen je als geen ander adviseren over mooie accommodaties en leuke bestemmingen in Zwitserland. Wacht niet langer en boek je wintersport vandaag nog. Wat onze klanten over ons zeggen:

Wij gaan al jaren met Chalet.be...

"Wij gaan al jaren met Chalet.be op wintersport en altijd tot volle tevredenheid."

Wat een geweldige organisatie!

"Wat een geweldige organisatie! Super vriendelijk en zeer professionele medewerkers! Had meerdere keren contact met vragen en zij waren altijd super vriendelijk. Het ligging van het chalet was nog beter dan wij hadden gedacht ? en perfect voor zowel skiën als voor restaurants en uitgaan in Val Thorens. Aan alle medewerkers van Chalet.be hartelijk dank voor alle goede zorgen:) Zullen zeker in toekomst weer gebruik maken van Chalet.be!"

Snelle en gemakkelijke boeking

"Snelle en gemakkelijke boeking en snel antwoord op vragen. Je kunt alleen niet met creditcard betalen, dan zou handig zijn."

Ook je wintersport naar Zwitserland boeken?

Bekijk onze chalets en appartementen

 

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.