-

Tips voor je wintersport in Saalbach-Hinterglemm

Het Skicircus is behoorlijk populair bij Nederlanders. Een allround wintersportbestemming met een gevarieerd aanbod aan pistes. Ideaal voor tochten, boordevol gezelligheid en erg kindvriendelijk. Verblijf jij in het bruisende Hinterglemm? Of zoek je de rust op in Leogang?

Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn is een van de bekendste skigebieden van Oostenrijk. Je vindt er in totaal 270 kilometer aan skipistes. Ben jij van plan om deze winter naar het Skicircus af te reizen? Dit zijn onze tips:   

Download de Home of Lässig-app

Ga goed voorbereid op pad en download de mobiele app van het skigebied. Hier vind je alle nuttige informatie die je nodig hebt tijdens en voorafgaand aan je wintersport. Bekijk de sneeuw- en weersvoorspelling, actuele status van liften en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Kijk waar je je ski’s kunt huren, hoe laat de skischool opengaat en bekijk de livecams om te zien hoe de pistes erbij liggen. Hoeveel sneeuw is er al gevallen? 

De skimovie-piste

Ben jij benieuwd hoe stijlvol je van de piste afkomt? Ga jij net zo hard naar beneden als een wedstrijdskiër of -snowboarder? Ga richting de skimovie-piste en laat jezelf op professionele wijze filmen. Flitsend langs de rode en blauwe slalompalen en zo snel mogelijk richting de finish. Achteraf bekijk je je persoonlijke video online. Deze video is gekoppeld aan je skipasnummer. Het aanmelden bij de start van het parcours werkt hetzelfde als bij de ingang van een skilift.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. skimovie

© Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn

Nachtskiën in Hinterglemm

Kun je er geen genoeg van krijgen? Ga dan ’s avonds op pad om te skiën op de verlichte piste in Hinterglemm. Elke maandag, woensdag en vrijdag heb je de mogelijkheid om tot 21:30 uur de Unterschwarzachlift omhoog te nemen. Neem de rode piste of ga op zoek naar wat meer uitdaging in het funpark. Je hebt tijdens het nachtskiën ook de mogelijkheid om je snelheid te meten op het speedparcours of de skimovie-piste.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. nachtskien

© Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn

Freestylen voor het hele gezin

Voor iedereen die ooit nog een keer wil freestylen: ga naar het Skicircus voor je eerste sprongen en slides. Dit laagdrempelige funpark is voor de hele familie toegankelijk. Direct naast het familiepark vind je ook nog de Funslope U-Bahn. Deze interactieve piste is superleuk voor de kinderen. Een ware ontdekkingstocht met mascotte Slopy!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. freestyle

© Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn

Freeridepark Leogang

Freeriden en freestylen combineren? Het Skicircus is het eerste skigebied in Europa die deze combinatie faciliteert. Ski naar beneden in de tiefschnee, ontdek de speciaal ontworpen obstakels en doe de gekste stunts. Je vindt het freeride- en freestylepark direct aan de L6 Muldenlift 8-persoonslift in Leogang.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. freeride

© Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn

Skicircus-tochten

De kilometervreters kunnen hun geluk niet op in Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn. De hele dag tochten maken en zo veel mogelijk hoogtemeters afstrepen. Je kan namelijk concurreren met andere wintersporters wanneer je staat geregistreerd bij skiline. Voltooi jij het Skicircus-circuit?

Paragliden in Saalbach

Een onvergetelijke wintersportvakantie? Dan moet je zeker gaan paragliden in Saalbach. Zo vrij als een vogel ervaar je het Skicircus vanuit een ander perspectief. Verzamel bij de Schattberg X-press in Saalbach en ren een paar minuten later zo snel mogelijk van de berg af. De wind van de Alpen zal je in de juiste richting sturen.

Sneeuwschoenwandelen met een gids

Elke woensdag en vrijdag heb je de mogelijkheid om te sneeuwschoenwandelen met een gids. Ontdek binnen 4 uur de verborgen pareltjes van het skigebied en baan jezelf een weg door de ongerepte natuur.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. sneeuwschoenwandelen

© Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn

Winterwandelen: Alpine Golden Gate Bridge

Ervaar het besneeuwde landschap op een andere manier en ga winterwandelen. Neem de gondel omhoog, lunch in een sfeervol bergrestaurant en wandel richting het dal. In het Skicircus ligt er in totaal 140 kilometer aan wandelpaden. Het absolute hoogtepunt: het boomtoppenpad. Deze wandelroute brengt je langs de hoogste besneeuwde boomtoppen en de Alpine Golden Gate Bridge.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. winterwandelen

© Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn

Dutchweek Saalbach

Zin in een feestje? Van 17 t/m 20 januari 2024 vindt de Dutchweek-opening plaats in Saalbach. Een opwarmertje, want in de week van 16 t/m 23 maart 2024 is het wederom feest. Meer informatie? Lees ons blog over Dutchweek.

Offroad rijden met een quad

Over het besneeuwde landschap rijden met een quad, het is de ideale activiteit voor een vriendengroep, gezin of familie. Een offroad quad-ervaring is te boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Ga op pad met een gids of cross zelf over het parcours.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. quad

© Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn

Rodelen: overdag en ’s avonds

Rodelen is en blijft een leuke winterse activiteit. In het Skicircus zijn er verschillende rodelbanen te vinden waar je ’s middags en ’s avonds terecht kunt. Dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is het nachtrodelen tot 21:30 uur. De rodelbanen zijn tijdens de middag elke dag open.

Sprookjesbos Hinterglemm

Ga je met de kinderen op wintersport? Neem ze mee naar het sprookjesbos van Hinterglemm. Loop langs bekende sprookjes als Roodkapje en Sneeuwwitje. Direct naast de ingang van het sportcentrum en de hele dag geopend.

Accommodaties in het Skicircus

Ben je van plan om deze winter naar Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn te gaan? Ontdek het veelzijdige aanbod chalets en appartementen en verzeker jezelf van een fijne thuisbasis tijdens je wintersport. Hulp nodig? Neem voor een passend advies contact op met een van onze reisadviseurs. We helpen je graag verder!

 

 

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.