-

Zo ga je goed voorbereid op skivakantie

Het zoeken van een skigebied en het boeken van een chalet of appartement, daar blijft het niet bij als je op wintersportvakantie gaat. Het vraagt de nodige tijd en moeite om voorbereidingen te treffen voor je skivakantie. Een goede voorbereiding, dat is een garantie voor een zorgeloze week in de sneeuw. Maar, wat moet je nou allemaal regelen voordat je weggaat? En wat neem je allemaal mee?

De winter komt er weer aan en dat betekent voor veel wintersporters dat ze binnenkort weer afreizen naar de Alpen of Dolomieten. Skiën op de net geprepareerde pistes, gezellig een hapje eten in een bergrestaurant en natuurlijk après-skiën. Klinkt als muziek in de oren, maar voordat je geniet van je skivakantie, moet je eerst een aantal zaken op een rijtje hebben. Onvoorbereid weggaan leidt tot ergernis tijdens de wintersport en dat wil je natuurlijk niet. Chalet.be zorgt ervoor dat je goed voorbereid op skivakantie gaat.

Heb je wintersportervaring?

Ga je dit jaar voor het eerst op wintersport of sta je ieder jaar op de ski’s? Zonder enige ervaring op skivakantie gaan, is natuurlijk mogelijk. Toch is het verstandig om vooraf een aantal skilessen te nemen. Skiles op een borstelbaan of in een grote skihal zorgt voor net wat meer zelfvertrouwen tijdens je vakantie. Samen werk je aan een goede basistechniek, waardoor je verantwoord van de piste gaat in Frankrijk of Oostenrijk. Tijdens je wintersport is er ook de mogelijkheid om te gaan lessen, maar een extra lesje in Nederland kan nooit kwaad. Ook wanneer je een aantal jaar niet hebt geskied, kan een skiles voorafgaand aan je skivakantie erg prettig zijn.

Verzekeringen en voorbereidingen auto

Het grootste deel van de wintersporters gaat met de auto op skivakantie. Dat vergt weer andere voorbereidingen dan een reis met het vliegtuig. Ga je naar Oostenrijk of Zwitserland? Dan ben je verplicht om een vignet te kopen. Doe dit online en bespaar tijd, er staan soms lange wachtrijen bij de grens. Daarnaast is het handig om een wintercheck te doen voor je auto. Winterbanden, die ga je zeker nodig hebben. Passende sneeuwkettingen, ook geen overbodige luxe. Regel van tevoren een skibox wanneer je veel bagage bij je hebt en vergeet niet de volgende benodigdheden voor in je auto:

  • IJskrabber, slotontdooier
  • Start- en sleepkabels
  • Reservesleutels
  • Schadeformulieren
  • EHBO-doos
  • Veiligheidshesjes
  • Gevarendriehoek

Ook wel handig: een navigatiesysteem. Voordat je de route gaat bepalen, neem je eerst nog even contact op met de verzekeringsmaatschappij. Niet alleen om alle risico’s in te dekken op de weg, maar ook voor tijdens je skivakantie. Ben je bijvoorbeeld wel aanvullend verzekerd voor een ongeval tijdens het skiën? Het zou zonde zijn als je bij een noodzakelijke reddingsactie niet geholpen kan worden of als je alles zelf moet betalen. Check daarom goed je wintersportpolis en zorg dat je eventuele wijzigingen op tijd doorgeeft. 

Zorg voor een goede ski-uitrusting

Wintersport vraagt de nodige investering, zeker wanneer je ervoor kiest om je eigen ski’s, schoenen of snowboard zelf mee te nemen. Bedenk goed wat je allemaal vooraf moet kopen, voordat je afreist naar de Alpen of Dolomieten. Met deze checklist streep je eenvoudig af wat je al hebt, en wat je nog moet kopen. Maak je geen zorgen, je hoeft niet alles te kopen. Wintersportmateriaal is ook te huren bij de skiverhuur in het wintersportdorp. Wil je nog beter voorbereid zijn? Boek dan een chalet of appartement inclusief ski-materiaal. Dit bespaart geld en moeite. Evenals het kopen van skipassen. Boek je via Chalet.be dan is bij de meeste accommodaties de skipas al inbegrepen óf je boekt hem eenvoudig erbij. Dat is ook nog eens voordeliger dan op locatie.

Ben je in het bezit van eigen wintersportuitrusting? Zorg dan dat je tijdig voor vertrek je ski’s of snowboard laat controleren. Door het ieder jaar bij te houden, heb je langer plezier van je materiaal. En dat niet alleen, het is ook een stuk verantwoorder en makkelijker skiën wanneer alles goed is onderhouden.

Een goede fysieke voorbereiding

Skiën of snowboarden vraagt fysiek gezien een heel andere inspanning dan een gemiddelde dag in Nederland. Ben je al erg sportief? Dan kom je waarschijnlijk een heel eind, maar extra fysieke voorbereiding is altijd goed. Je spreekt namelijk hele andere spieren aan tijdens het wintersporten. Zeker wanneer je normaal gesproken niet zo sportief bent, is een hele week wintersport pittig. Je wilt natuurlijk niet geblesseerd raken en de rest van de week toekijken hoe iedereen fluitend van de piste afkomt. Ga de sportschool in of doe thuis oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Ontwikkel een sterke core door Russian twists en plank-varianten, maar vergeet zeker niet je bovenbenen te trainen. Je bovenbenen maak je sterker met bijvoorbeeld squats en lunges. Dat wordt trainen de komende weken!

Vlak voor vertrek

Alles geregeld voor je aankomende skivakantie? Dan ga je met een gerust hart richting de bergen. Alleen nog even je koffers pakken, zodat je alle warme kleding bij je hebt. Heb je ook een oplader bij je? Skibril? En al je toiletartikelen? Bekijk onze paklijst, zodat je niets vergeet mee te nemen.

Heb jij al een chalet geboekt?

Ben je voorbereidingen aan het treffen voor de skivakantie, maar heb je nog helemaal geen chalet of appartement geboekt? Maak je geen zorgen, we hebben nog een ruim aanbod voor je klaarstaan. Bovendien helpen we je graag verder bij het zoeken en boeken. Neem contact op voor een passend en geheel vrijblijvend advies of boek eenvoudig zelf online.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.