-

Oz-en-Oisans: kindvriendelijke winterbestemming

Oz-en-Oisans is een goede winterbestemming voor wie op zoek is naar een klein, overzichtelijk dorp. Waar alle faciliteiten die je nodig hebt, gecentreerd bij elkaar liggen. Het is een perfect dorp om met kinderen te gaan skiën. Aangesloten op een groot skigebied waar je je niet snel zal vervelen. Ben je benieuwd naar dit mooie dorp in de Franse Alpen? Lees dan snel verder!

Oz-en-Oisans ligt op iets minder dan 11 uur rijden van Utrecht. De rit gaat via Luxemburg, Metz, Nancy, Dijon en Lyon. Met een vlucht vanaf Amsterdam sta je binnen 2 uur op vliegveld Grenoble Alpes Isère en ben je met een huurauto in 1,5 uur op plaats van bestemming. Het laatste stukje slinger je via een goed onderhouden weg de berg op. Parkeren doe je op de grote parkeerplaats onderaan het dorp of in de openbare garage.

In welk skigebied ligt Oz-en-Oisans?

Vanuit Oz-en-Oisans heb je direct toegang tot het skigebied van Alpe d’Huez-Le Grand Domaine. Een gebied met een enorme hoeveelheid pistes, van eenvoudig tot zeer uitdagend. Vanuit het dorp vertrekken 4 liften, waarvan 2 gondels (L’Alpette en Poutran 1), waarmee je verder het gebied in komt. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt in het gebied, is de gletsjer Pic Blanc, waarvan de top op 3330m boven de wolken uitsteekt. Het uitzicht laat zich wel raden, is zeker weten de moeite waard!

Om terug te komen naar het dorp heb je keuze uit een blauwe, rode of zwarte piste. In het dorp zelf vind je verder 2 sleepliften (Olmet en Clos du Pré) voor de groene pistes waar je als beginner zonder stress je bochten kunt oefenen.

Is Oz-en-Oisans kindvriendelijk?

Zeker! Oz-en-Oisans is ideaal als je met (kleine) kinderen op wintersport gaat. Het dorp is niet te groot en daardoor goed overzichtelijk en, niet onbelangrijk, autovrij. Alles wat je nodig hebt, ligt centraal bij elkaar; de skischool, skiverhuur, winkels, horeca, je accommodatie, de piste en skiliften. Wel zo makkelijk, want het is al gedoe genoeg om iedereen in een skipak en skischoenen te hijsen!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Oz-en-Oisans wintersport dorp

Is er après-ski in Oz-en-Oisans?

Wintersporters die voor Oz-en-Oisans kiezen, moeten geen uitbundige apres-ski verwachten. Het dorp is wel goed uitgerust met zonnige terrassen en een handvol leuke restaurants. Ook in het skigebied vind je fantastische terrassen in de zon en mooie berghutten om lekker te lunchen, top geregeld!

Accommodaties aan de piste in Oz-en-Oisans

In Oz-en Oisans liggen vrijwel alle accommodaties aan, of heel dichtbij de piste en skilift. Daardoor ben je ’s ochtends zonder gedoe, snel op pad en ski je aan het einde van de dag tot bijna aan de deur van je chalet of appartement.

In het dorp vind je zowel vrijstaande chalets voor groepen van 6 tot 12 personen, heb je de keuze uit een groot 20-persoons chalet mét catering, en zijn er ook eenvoudige, maar sfeervolle appartementen aan de piste - met zelfs een zwembad (!) - te vinden.

Vind een accommodatie in Oz-en-Oisans

Waarom je wintersport boeken bij Chalet.be?

Op ons kantoor in Woerden werken zo’n 20 mensen die zelf ook gek zijn op wintersport. Met elkaar verzorgen we al jarenlang wintersportvakanties voor mensen zoals jij. We hebben veel kennis van de skigebieden, dorpen en accommodaties en kunnen je goed adviseren ten aanzien van jouw persoonlijke wensen. Wil je een skischool in de buurt? Ben je benieuwd hoe het zit met parkeren? Zoek je een accommodatie met een open haard of een sauna? Vraag het ons! Veel andere wintersporters gingen je voor en hoewel we zelf natuurlijk vinden dat we best goed zijn in ons werk, zijn de ervaringen van andere wintersporters die hun vakantie bij Chalet.be geboekt hebben, waarschijnlijk ook fijn om te lezen. Je vindt deze reviews op Trustpilot!

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.