-

Les Deux Alpes: sneeuwzeker familie-skiparadijs

Het is er groot, de afdalingen zijn lang en breed en er ligt sneeuw in overvloed. We hebben het natuurlijk over Les Deux Alpes. Het dorp en gelijknamige skigebied zijn enorm populair bij wintersporters van alle leeftijden en niveaus. En terecht. Les Deux Alpes in Isère heeft alles voor een fantastische vakantie in de sneeuw.

Direct naar: Skigebied | KinderenApres-skiAccommodaties

Sneeuwzekere wintersportbestemming

Als je gaat skiën, moet er sneeuw zijn. Punt. Gelukkig is dat in Les Deux Alpes nooit een probleem. Het resort ligt hoog en bovendien aan de voet van een gletsjer. Het hoogste punt ligt op maar liefst 3.600 meter! Sneeuw is er genoeg, maak je daarover maar geen zorgen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Les Deux Alpes Centrum

Lange en brede afdalingen voor elk niveau

Les Deux Alpes kent 229 km aan pistes en is daarmee gerust ‘immens’ te noemen. De meeste afdalingen zijn lang en breed en ook voor beginnende skiërs goed te doen. En hoe is het met je uithoudingsvermogen gesteld? We dagen je uit om de afdaling te nemen vanaf de top van de gletsjer op 3.400 meter tot aan het dorp Mont de Lans (1.300 m). Een eindeloze afdaling waar geen skilift aan te pas komt. Wat een paradijs!

Met de auto of het vliegtuig

Les Deux Alpes is goed bereikbaar per auto. Het ligt op zo’n 11/12 uur rijden van Utrecht. Niet dichtbij, maar vanwege de ligging aan de voet van de gletsjer en de grootte van het skigebied zeker de reis waard. Wil je het jezelf iets makkelijker maken? Vlieg dan op Grenoble! Vanaf het vliegveld rij je in 1,5 uur naar Les Deux Alpes.

Les Deux Alpes met kinderen

Een wintersport met kinderen vraagt altijd om wat extra’s. Je wilt een goede skischool die makkelijk bereikbaar is, wat eenvoudige blauwe pistes bij het dorp en een kindvriendelijke accommodatie waar met een beetje geluk ook nog een zwembad of ander vertier voor de kids te vinden is. In Les Deux Alpes is het allemaal tiptop geregeld. Het gebied draagt zelfs het keurmerk ‘Familie Plus Montagne’. Onderaan het skigebied zijn 5 gratis skiliften voor beginners van alle leeftijden en de skiles is altijd dichtbij, omdat er op verschillende plekken lessen aangeboden worden.

Gezelligheid tot in de late uurtjes

Het centrum van Les Deux Alpes is vrij groot en langgerekt. Je vindt er een heleboel winkels, cafés, restaurants en de bijbehorende gezelligheid. Après-ski vind je op 2.600m hoogte op de berg bij de Pano Bar, maar ook onderaan de piste in het dorp, bij de Umbrella, is het na het skiën uitermate gezellig. Wie het echt laat wil maken, eindigt bij Smithy’s Tavern of in L’Avalanche. Wil je après-ski? Dan krijg je après-ski in Les Deux Alpes!

Ski-in-ski-out resort

Les Deux Alpes is zo opgebouwd, dat vrijwel alle accommodaties makkelijk per ski bereikbaar zijn. Dat betekent dat je ’s ochtends in een mum van tijd op de piste staat en aan het einde van de dag ook weer tot op korte afstand van je chalet of appartement terug kunt skiën. Lopen met knellende skischoenen is er in Les Deux Alpes niet bij.

Accommodaties aan de piste in Les Deux Alpes

Appartement Alba

Appartement Alba in Les Deux Alpes

Deze kleinschalige résidence vind je aan de piste in Les Deux Alpes. In totaal zijn er 15 luxe appartementen waar het heerlijk vertoeven is. De locatie is top: bij de stoeltjeslift Vallée Blanche en aan de gelijknamige blauwe piste. De skischool, bakker en een restaurant liggen op loopafstand. Fijne wintersport!

Bekijk appartement Alba

Résidence Goléon-Val Écrins

Résidence Goléon-Val Écrins in Les Deux Alpes

Een populaire bestemming in Les Deux Alpes. Résidence Goléon-Val Écrins bestaat uit sfeervolle appartementen die al te boeken zijn vanaf 4 personen. De piste ligt op 100 meter van de voordeur. Dichterbij ga je het bijna niet krijgen. Bovendien zijn de appartementen ook nog eens uitstekend in prijs-kwaliteitverhouding!

Bekijk Résidence Goléon-Val-Écrins

Chet Levanna Occidentale

Chalet Levanna Occidentale in Les Deux Alpes

Ga je met een grote groep op wintersport? Dan is Chalet Levanna Occidentale een uitstekende keuze. Het chalet is groot genoeg voor 14 personen en kan bovendien samen gehuurd worden met het naastgelegen, geschakelde Chalet Levanna Orientale. Een fantastische accommodatie voor maar liefst 26 man!

Bekijk Chalet Levanna Occidentale

Club MMV Les Clarines

Club MMV Les Clarines in Les Deux Alpes

Wie van luxe houdt en helemaal nergens meer over na wil denken, vindt in Les Deux Alpes een waanzinnig mooi appartementencomplex van Club MMV: Les Clarines. De appartementen zijn te boeken vanaf 2 t/m 10 personen en het complex voldoet aan al je wensen: het ligt aan de piste en bij de lift. Er is een wellnesscentrum waar je U tegen zegt, een kids club, game room, restaurant, broodjesservice en nog zoveel meer.

Bekijk Club MMV Les Clarines

Appartement Neige et Soleil

Appartement Neige et Soleil in Les Deux Alpes

Aan het begin van het centrum, aan de piste, bij de lift en vlakbij de verzamelplaats van de skiles. Appartement Neige et Soleil ligt gewoon op een toplocatie! De nog vrij nieuwe residence heeft in januari 2021 de deuren geopend en dat is te zien. Het ziet er nog geweldig nieuw uit en alles is tiptop in orde. Wat een fijne accommodatie in Les Deux Alpes.

Bekijk appartement Neige et Soleil

Chalet Le Panorama

Chalet Le Panorama in Les Deux Alpes

Het 12-persoons chalet Le Panorama ligt hoog boven het centrum van Les Deux Alpes. Het uitzicht is adembenemend. De piste ligt al op 150 meter van het chalet en terugskiën kan tot bijna aan de deur. Vind je comfort belangrijk, dan zit je hier ook goed. Het chalet is ruim, beschikt over een bubbelbad en houtkachel en een goed ingerichte keuken mét een raclette-apparaat!

Bekijk Chalet Le Panorama

Meer accommodaties in Les Deux Alpes

Benieuwd naar onze andere accommodaties in Les Deux Alpes? Bekijk meer accommodaties.

Contact met onze reisadviseurs

Wil jij meer weten over Les Deux Alpes? Of heb je een andere vraag? Blijf er niet mee zitten, maar neem gerust contact op met onze reisadviseurs. We helpen je graag bij het organiseren van je volgende wintersportvakantie.

Hoofdafbeelding: © SC2A Bruno Longo

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.