-

Skiën in Frankrijk 2024/2025

Frankrijk is een echt wintersportwalhalla. Met meer dan 10.000 km aan pistes en ruim 3.000 skiliften is Frankrijk een van de populairste bestemmingen voor wintersporters uit de hele wereld.

Of je nu op zoek bent naar een groot, uitgestrekt skigebied, of juist naar de kleinschaligheid van een gezellig dorp met een gemoedelijke dorpskern: in Frankrijk vind je het allemaal. Welke skigebieden zijn nou het mooiste? Waar is de après-ski echt gezellig? Welke pistes zijn te gek om te skiën? En tot wanneer is skiën in Frankrijk mogelijk? Ontdek onze tips voor je wintersport in Frankrijk.

Waar kan je skiën in Frankrijk?

Ga jij voor een bezoek aan één van de grote, bekende skidorpen, zoals Val Thorens, Les Menuires, Les Arcs of Tignes? Of dompel je jezelf liever onder in de gezelligheid van kleine dorpen, zoals Saint-Martin-de-Belleville, Vallandry of Oz-en-Oisans? Wil je een sneeuwzekere bestemming? Vind je een levendige après-ski belangrijk? Of ga je met de kinderen en moet het vooral voor de kleintjes leuk zijn? Wat je ook wilt deze wintersport; Frankrijk heeft alles.

Top 5 sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Op zoek naar een wintersportbestemming in Frankrijk waar gegarandeerd sneeuw ligt? Zoek niet verder! Frankrijk heeft een geweldige track record als het aankomt op sneeuw. De meeste skigebieden liggen hoog. Aan sneeuw geen gebrek. Ook in onderstaande skigebieden vind je elk jaar genoeg poeder om van te genieten.

Ontdek alle skigebieden in Frankrijk

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Frankrijk 2022 - Waar kun je skiën?

Top 10 gemoedelijke skidorpen in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om de grote skiresorts met veel hoogbouw. Maar niets is minder waar. Ook in de Franse Alpen vind je talloze bergdorpjes, compleet met knusse chalets en een dik pak sneeuw op de daken. Met onderstaande tips helpen we je graag op weg naar je droomchalet in een knus wintersportdorp.

Ontdek authentieke skidorpen in Frankrijk

Top 10 goede après-ski-bestemmingen in Frankrijk

Après-ski. Het is niet voor niks een Frans woord. Hoewel er niet in alle Franse dorpen uitbundig gefeest wordt na het skiën, zijn er genoeg mooie bestemmingen in Frankrijk waar je met de voetjes van de vloer kunt. Misschien heb je weleens van La Folie Douce in Val Thorens gehoord? Of La Grotte du Yéti in Les Deux Alpes? Ook in onderstaande skidorpen kun je rekenen op een hoop gezelligheid na het skiën.

Ontdek apres-ski-bestemmingen in Frankrijk

Top 10 kindvriendelijke dorpen in Frankrijk

Wil je met de kinderen skiën? In onderstaande dorpen worden allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd en vaak lopen er Nederlandse skileraren rond. Wanneer de kinderen skiles hebben, kun je zelf het skigebied ontdekken. Lekker!

Ontdek kindvriendelijke bestemmingen in Frankrijk

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Frankrijk 2022 - Welke pistes zijn er?

Wat voor soorten skipistes zijn er in Frankrijk?

Groen, blauw, rood en zwart: in Frankrijk heb je pistes voor elk niveau. De meeste paden zijn groen, de vrij vlakke en makkelijke pistes blauw. Door de milde stijging en daling perfect voor beginners. Heb jij het liever wat uitdagender? Dan is rood de perfecte keuze. Of is zwart meer jouw ding? Skiërs en snowboarders met jarenlange ervaring en een goede techniek willen de uitdaging van een zwarte piste nog wel eens aangaan.

Top 5 lange pistes die je geskied moet hebben in Frankrijk

Wanneer start en eindigt het skiseizoen in Frankrijk?

Het skiseizoen in Frankrijk start in december en skiën in Frankrijk is mogelijk tot mei. Vrijwel alle skigebieden beschikken over moderne sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat er het hele seizoen door op de pistes geskied kan worden. De vakantieperiode aan het eind van het jaar valt samen met het begin van het skiseizoen in Frankrijk, en veel gezinnen trekken in december dan ook naar de skigebieden. In januari, februari en maart zijn over het algemeen de meeste wintersporters in de Franse skigebieden te vinden. In april en mei wordt het in de meeste resorts rustiger, maar is skiën nog steeds aangenaam. Soms lever je wat in op de sneeuwcondities, maar daar krijg je dan wel een heel lekker zonnetje voor terug!

Skimateriaal en skipassen in Frankrijk

Elk jaar zie je de volgepakte auto's met dakkoffers richting de Alpen rijden. Veel wintersporters hebben hun eigen materiaal, maar huren is zeker ook mogelijk. In alle Franse skidorpen is het mogelijk om skimateriaal te huren, onder meer bij een van de bekendste skiverhuurwinkels SKISET. Je skipas kun je ook ter plaatse kopen, maar nog makkelijker is het om je skipas gelijk te bestellen wanneer je je accommodatie boekt. In de meeste gevallen is het bijboeken van je skipas ook voordeliger dan op plaats van bestemming een skipas te kopen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Frankrijk 2022 - Tot wanneer kun je skiën?

Andere wintersportactiviteiten in Frankrijk

Ben je weleens in een opblaasbare band van de piste gegaan? Of met een zipline over de piste gevlogen? In Frankrijk zijn er, vooral in de grotere skigebieden, nog heel veel meer winterse activiteiten te doen. Ook is het leuk om in het skidorp souvenirs te shoppen, een winterwandeling te maken over een van de vele wandelpaden of de verzuurde benen te laten herstellen met een bezoek aan zwembad of sauna.

Boek je skivakantie in Frankrijk bij Chalet.be

Via Chalet.be ben je verzekerd van een heerlijke accommodatie in de Franse Alpen. Ons aanbod aan grote chalets is uniek en ook voor kleinere groepen en stellen hebben we fijne appartementen op de website staan. Zowel in de grotere skigebieden als in kleine, authentieke skidorpen is het aanbod groot. Laat onze reisadviseurs je helpen bij het maken van een keuze voor je wintersport in Frankrijk! Wat onze klanten over ons zeggen:

Geweldig na de goede service van vorig jaar...

"Geweldig na de goede service van vorig jaar weer bij Chalet.be een prachtige accommodatie geboekt. Binnen een half uur alles perfect geregeld. Mijn complimenten."

Snelle reacties

"Snelle reacties, je wordt goed op de hoogte gehouden en men komt zelf met alternatieven."

Snel en goed

"Snel en goed contact over opties, mogelijkheden, reservering en boeking. Duidelijke site en eenvoudig boekingsproces."

Ook je wintersport naar Frankrijk boeken?

Bekijk onze chalets en appartementen

 

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.