-

Soorten wintersportvakanties: welke wintersport past bij jou?

Wintersportvakanties zijn er in vele soorten en maten. Al is de basis voor de meeste wintersporters wel hetzelfde: een leuk chalet of appartement in een kneuterig wintersportdorp, een week lang alle pistes van het skigebied verkennen, lunchen op het terras van een berghut, en natuurlijk après-ski. Maar de details, de exacte invulling van een wintersportvakantie, die is voor iedereen anders.

Het ene wintersportgezelschap is het andere niet. Sommige mensen zoeken een luxe wintersport, anderen kijken liever naar opties die passen bij een kleiner budget. Een wintersport waarbij ontspanning centraal staat? Kan. Zoek je juist reuring en de gezelligheid van après-ski? Kan ook! Om het overzichtelijk te maken, hebben we verschillende soorten wintersportvakanties voor je op een rij gezet.

Welke wintersportvakantie past bij jou?

  • Wintersportvakantie met wellness
  • Culinaire wintersportvakantie
  • Budget wintersportvakantie
  • Party wintersportvakantie
  • Wintersportvakantie zonder skiën
  • Kindvriendelijke wintersportvakantie

Wintersportvakantie met wellness

De zweetdruppeltjes lopen langs je gezicht. Het is heerlijk warm, weldadig. Je verzuurde bovenbenen en kuiten zijn je dankbaar. Nog een scheutje water op de dampende kolen dan maar. Heerlijk! Een wintersportvakantie an sich is fijn, maar een wintersportvakantie met wellness, daar kan echt niks tegenop. Een sauna in je eigen chalet, een bubbelbad op je balkon of een zwembad in je appartementencomplex? Je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat en je kunt het helemaal invullen zoals je zelf wilt.

Lees hier meer over wintersport wellness.

Culinaire wintersportvakantie

Bij jou gaat er geen pasta of pannenkoekenmix in de dakkoffer. Oh nee. Jij leeft van ontbijt, naar lunch, naar diner, en hebt lang voor je op wintersport gaat al uitgezocht waar de beste restaurants zitten. Of sterker nog: jij laat je bestemming afhangen van de restaurants in de omgeving. Ook heerlijk: een chalet inclusief catering! ’s Ochtends wakker worden met de geur van verse croissants, lunchen doe je natuurlijk bij een uitstekende tent op de piste en ’s avonds schuif je aan voor een exclusief diner in je chalet. Niet verkeerd!

Lees hier meer over catered chalets.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.apres-ski drankje

Budget wintersportvakantie

Wintersport sla je niet graag over, maar nondeju, het is wel prijzig hoor. De meeste wintersporters kijken niet op een eurootje meer of minder, want ja: het is wel wintersport. Dat mag wat kosten, want het is tenslotte de allerleukste vakantie van het jaar. Maar, we snappen het ook wanneer je rekening hebt te houden met niet alleen je eigen budget, maar ook die van je medereizigers. Wil je je wintersport binnen de perken houden, dan kijk je het beste naar een appartement, misschien op kleine rij-afstand van de piste en laad je je kofferbak vol met potten pastasaus en knakworsten. Helemaal prima! Zoek jij naar een betaalbare accommodatie? Sorteer dan op onze website alle accommodaties op prijs van laag naar hoog en kijk gerust ook eens naar onze aanbiedingen!

Party wintersportvakantie

Het eerste biertje na een dag op de ski’s. Die smaakt pas écht goed. Dat je er daarna nog een paar drinkt, misschien nét eentje teveel, daar hebben we het niet over. Is après-ski voor jou net zo belangrijk als het skiën zelf? Of misschien zelfs wel nóg belangrijker? Dan ben jij echt het type voor een feestvakantie in de Alpen. Misschien is Dutchweek in Zell am See-Kaprun wel wat voor jou? En anders kun je ook kijken naar een wintersport in een van de populaire apres-skidorpen zoals Gerlos, Mayrhofen, Ischgl, Sankt Anton of Sölden. Ga je liever naar Frankrijk? Dan is Val Thorens of Les Deux Alpes op je lijf geschreven.

Ontdek al onze après-ski-bestemmingen.

Wintersportvakantie zonder skiën

Skiën? Misschien heb je het weleens geprobeerd en was 't niks voor jou. Of zijn die gladde ijzers sowieso niet aan jou besteed? Geen probleem, want in de winter naar de Alpen is óók leuk als je niet skiet. In vrijwel alle skigebieden heb je prachtige wandelroutes en met een skipas kun je in de meeste gebieden gewoon met de gondel of stoeltjeslift omhoog om te lunchen bij een van de vele berghutten. Bovendien zijn er in de grotere gebieden allerlei winterse activteiten te doen. Zo heb je in Val Thorens een zipline waarmee je als een vogel over het skigebied vliegt. Of wat dacht je van snowtuben of rodelen? Hou jij het liever wat meer ontspannen, dan kun je ook kiezen voor een skigebied met veel wellnessfaciliteiten. Zo heb je in Kaprun de Tauern Spa: een wellnesscentrum van maar liefst 20,000 m² met ontelbaar veel zwembaden, sauna's, bubbelbaden en meer!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.kinderen zitten in sneeuw met ski's aan

Kindvriendelijke wintersportvakantie

Het is zover: de kids gaan mee op wintersport. Een hele nieuwe ervaring als je gewend was om altijd met vrienden te gaan... Skiën met kinderen is toch even heel wat anders. Waar je vroeger misschien in een wat brakkig appartement verbleef (je slaapt er toch alleen), mag het nu allemaal wel wat comfortabeler zijn. Je bent toch meer 'thuis' met de kids. Ook is de locatie van je verblijf vrij belangrijk: het moet op zeer korte loopafstand van de skischool liggen óf die moet makkelijk aan te rijden zijn met bij voorkeur een mooie grote en gratis parkeerplaats voor de deur. Sommige skigebieden zijn beter ingespeeld op kinderen dan anderen en bieden veel extra's zoals kinderopvang, een skiënde mascotte bij de skischool en allerlei extra activiteiten voor kids. Gaan de kinderen dit jaar mee, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies over kinderbedjes, -stoelen, magnetrons en al dat soort zaken. We helpen je graag!

Ontdek kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk of bekijk ook eens deze kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk.

Welk soort wintersportvakantie past bij jou?

Als je kijkt naar alle soorten wintersportvakanties hierboven, welke past dan het beste bij jou? Voor elke wintersport hebben we mooie chalets en appartementen in ons aanbod die helemaal aansluiten bij jouw wensen en die van je reisgezelschap. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.