-

De ultieme gids voor après-ski-liefhebbers

Vind jij het après-skiën ook zo leuk tijdens de wintersportvakantie? Je bent zeker niet de enige. Het is voor veel wintersporters het hoogtepunt van de dag. Een feestelijke afsluiter, dat wil natuurlijk iedereen. Waar Oostenrijk bij veel mensen bekendstaat om de bruisende après-ski, is Frankrijk tegenwoordig ook erg populair. In de après-ski-bars op de piste of in het dal zing je mee met klassiekers als ‘Atemlos’, ‘He, wir wollen die Eisbären sehen’ en ‘Anton aus Tirol’.

Kies jij er elke dag voor om lange tochten te skiën en net zo lang door te gaan totdat de liften sluiten? Of ga je vaak al na de lunch richting de après-ski? Voor iedere wintersporter een andere invulling van de dag, maar nadat de liften dicht zijn, kom je allemaal samen voor de gezelligheid. Waar in Frankrijk de populairste après-ski-tenten op de berg liggen, zie je in Oostenrijk juist meer bars in het dal. Naast de bekende bestemmingen zijn er misschien nog tal van après-ski-bestemmingen die je niet kent. Dat is natuurlijk zonde. Daarom hierbij enkele leuke après-ski-bars in de Alpenlanden.

Cin Cin – Gerlos

Zeg je après-ski, dan zeg je natuurlijk Gerlos. Ieder jaar weer komen er grote groepen Nederlanders naartoe om de gezelligheid op te zoeken. In de Cin Cin is het altijd druk, de meeste wintersporters gaan zelfs ‘s middags al richting de bar voor een goede plek. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om te gaan après-skiën op de berg, Seppi’s is erg populair. In Cin Cin zijn regelmatig bekende Nederlanders te vinden om er samen een gezellig feestje van te maken. Zingend van achter de bar treden ze op, nadat ze zelf ook op de ski’s hebben genoten van het Zillertal.

La Folie Douce – Val Thorens

In Frankrijk weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Iedere middag is het weer afgeladen in La Folie Douce. Deze bekende bar is overigens niet alleen in Val Thorens te vinden. Op meerdere plekken in de Franse Alpen vind je de après-ski-keten. La Folie Douce vindt haar oorsprong in Tignes – Val d’isère. Twee jaar later wordt La Folie Douce geopend in Val Thorens en later volgen skigebieden als Alpe D’Huez – Le Grand Domaine en Paradiski-Les Arcs. In het bekende Val Thorens wordt het partyterras toegezongen door een MC vanaf het balkon. Een beetje moed indrinken, dat is wel nodig. Einde van de middag moet je namelijk nog de afdaling inzetten naar beneden. Het sfeervolle La Douce ligt op de piste en is overdag ook al te bezoeken voor wat eten en drinken. Een absolute aanrader als je eens wat anders wilt dan de bekende Oostenrijkse après-ski-hits.

Mooserwirt – Sankt Anton am Arlberg

De Mooserwirt. Een begrip in après-ski-land. Deze après-ski-tent heeft ietwat weg van de Franse après-ski. Alle feestgangers nemen einde van de middag de dalafdaling om onderweg te stoppen voor een flinke dosis après-ski. Ga linksaf en kies voor de Krazy Kanguruh of sla rechtsaf en eindig bij de Mooserwirt. De Mooserwirt heeft een partyterras waar iedereen dansend op de tafels meezingt met echte après-ski-klassiekers. Bij slecht weer is het binnen ook feest, deze après-ski-bar heeft namelijk verschillende zones. Buiten is het feest op het terras of in de ronde koepeltent. Eenmaal binnen vind je boven twee verschillende bars en beneden de dansvloer. Maar let op: na een iets te gezellige middag in de après-ski moet je wel nog een stuk op je ski’s naar beneden. Kies jij ervoor om voor het donker naar het dal te skiën of wacht je net zo lang tot de pistenbully’s het laatste stukje hebben geprepareerd? Vroeg of laat, je moet naar beneden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.apres-ski

Goaßstall – Hinterglemm

Saalbach en Hinterglemm staan bij veel wintersporters bekend om de bruisende après-ski. Ga je naar Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn? Ski dan direct naar de Goaßstall toe. Neem de afdaling naar beneden en je hoort de muziek steeds luider worden. De houten feestschuur heeft naast de gezelligheid binnen ook nog een groot overdekt terras.

Gerry’s Inn – Westendorf

In SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental ligt het altijd gezellige Westendorf. Als après-ski-liefhebber ben je hier zeker aan het juiste adres. Het feest vindt voornamelijk plaats in het kleinschalige Gerry’s Inn, dat overdag gewoon een restaurant is. Je geniet er in de zon van een lekkere Wienerschnitzel of een bord kaiserschmarrn. Einde van de middag verandert de berghut in één groot feest. De borden gaan van tafel en maken plaats voor dansende wintersporters, gezellig!  

Hofstadl – Flachau 

Ben je van plan om te gaan skiën in Ski Amadé? Dan moet je echt een kijkje nemen bij de Hofstadl in Flachau. Gelegen aan de voet van de piste is het iedere dag weer raak vanaf 16:00. Dan luiden de klokken door de après-ski-bar en begint het leukste deel van je skidag. 

Ice Bar – Mayrhofen

Is de ijsbeer op de gevel al in zicht? Dan ben je bijna bij de Ice Bar in Mayrhofen. Deze gezellige après-ski-tent staat altijd vol met hossende Nederlanders. De Ice Bar is het startpunt van jouw après-ski-avontuur in Mayrhofen. Ben je benieuwd wat er nog meer voor après-ski-mogelijkheden zijn in Mayrhofen? Lees dan ons andere blog over après-ski in Mayrhofen.

Nog meer après-ski-inspiratie

Dat is nog eens een lijst waar je wat aan hebt als après-ski-liefhebber. Het overgrote deel van après-ski-bars komt uit Oostenrijk, maar ook de overige wintersportlanden hebben genoeg in petto. Bekijk onze blogs over après-skiën in Frankrijk, Zwitserland en Italië voor nog meer inspiratie. 

Ben je er al uit welke wintersportbestemming het dit jaar gaat worden? Boek een appartement of chalet online of neem contact op met een van onze reisadviseurs. We helpen je graag verder!

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.