-

Après-ski in Frankrijk 2024/2025

Wil je naar Frankrijk voor de wintersport, maar wel naar een plek met gezellige après-ski? Dat kan! Ondanks dat Oostenrijk echt bekend staat om de allerbeste après-ski, zijn er ook in Frankrijk genoeg leuke plekken voor een feestje na het skiën.

Maar waar dan? Geen zorgen, je hoeft niet verder te zoeken. We hebben namelijk de beste après-ski-bestemmingen in Frankrijk voor je onder elkaar gezet. In deze blog vind je alle skigebieden en dorpen waar het leeft. Waar je met knellende skischoenen de dansvloer op duikt, omdat het gewoon zo ontzettend gezellig is. Après-ski is niet voor niets een Frans woord!

Après-ski in Frankrijk: in deze skigebieden moet je zijn

Frankrijk kent zo ongeveer de mooiste skigebieden ter wereld. Waar je in het ene gebied echt voor je rust komt, zijn er in het andere gebied een heleboel levendige après-ski-dorpen te vinden. Vind jij goede après-ski belangrijk bij het boeken van je wintersportvakantie? Neem deze skigebieden dan ook mee in je zoektocht naar de perfecte bestemming:

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Apres-ski Les Deux Alpes

10x Franse skidorpen met gezellige après-ski

Is jouw wintersport pas echt geslaagd als je op z’n minst aan paar keer (of elke dag) middenin de gezelligheid van een drukke après-ski-tent hebt gestaan? Ben je benieuwd in welke Franse dorpen het echt leeft aan het eind van de dag? Hieronder onze top 10 van skidorpen in Frankrijk waar het vanaf een uur of 16:00u méér dan gezellig is. Wat lijkt jou de beste plek voor je volgende wintersport?

1. Après-ski in Val Thorens

In Val Thorens vind je waarschijnlijk de beste après-ski in heel Frankrijk. Het dorp zit stampvol met gezellige kroegen en clubs. Dat begint natuurlijk op de berg bij La Folie Douce of de 360 Bar. Gewoon op de muziek afgaan, je kan er niet omheen! In het dorp is het altijd gezellig bij Le Monde en voor de doorpakkers eindigt het feestgedruis meestal in Le Malaysia.

2.     Après-ski in Morzine

Ook in Morzine begint het feest onderaan de piste bij Le Tremplin. Ski’s aan de kant, drankje in de hand. Ook altijd gezellig is Tibetan Cafe. En maak je het laat? Dan eindig je waarschijnlijk in Le Paradis of L’Opera.

3.     Après-ski in Tignes

Tignes. Oh, Tignes. Maak je op voor 72 restaurants, 67 cafés en 4 clubs. In Tignes hoef je je niet te vervelen na het skiën. Onze favorieten in Tignes? La Folie Douce (tuurlijk!) en dansen in Melting Pot.

4.     Après-ski in Les Deux Alpes

Ken je La Grotte du Yéti? Een begrip voor wie bekend is met après-ski. Er zijn meerdere dorpen in Frankrijk waar je deze ultieme après-ski-tent tegenkomt. Zo ook in Les Deux Alpes. En als er een La Grotte du Yéti is, weet je in ieder geval zéker dat het gezellig wordt!

5.     Après-ski in Les Arcs

Après-ski met uitzicht op de Mont Blanc, wow! Het gevoel dat je hebt als je de skidag afsluit met een ondergaande zon, blije mensen en DJ’s die gewoon echt lekker draaien. Heerlijk. Daarvoor moet je bij L’Arpette in Arc 1800 zijn. En wist je dat in Arc 1800 nog niet zo lang geleden ook een La Folie Douce is neergestreken?

6.     Après-ski in La Plagne

Wie richting La Plagne gaat én goede après-ski wil, kan het beste naar Belle Plagne of Plagne Centre gaan. Hier zitten de meeste restaurants en après-ski-barren. Voor happy hour, live muziek en DJ’s ga je in Belle Plagne naar Bar La Tete Inn. In Plagne Centre zijn Igloo Igloo en Scotty’s Bar populair. Ga jij naar Plagne 1800? Vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Chauffer Marcel!

7.     Après-ski in Saint Sorlin d’Arves

Saint Sorlin d’Arves: een van de beste plaatsen voor après-ski in Frankrijk. Ook hier vind je een La Grotte du Yéti, dus daar zit je sowieso al goed. Een andere tip: L'Avalanche Café. Als je daarna nog wakker bent, kun je de avond aftoppen in D'Sybell Club.

8.     Après-ski in Meribel

Weleens in Meribel geweest? Onderaan de piste vind je Jack’s Bar. Hier ga je niet omheen kunnen. Bovendien heeft Meribel ook een La Folie Douce. En als je het even niet meer weet, ga gewoon naar de ‘Ronnie’. De bar promoot zichzelf als ‘beste après-ski-bar van Europa'. Dat belooft wat.

9.     Après-ski in Flaine

Ga je naar Flaine, dan ga je op een willekeurige dag (of elke dag) sowieso eindigen in De Vliegende Hollander of The White Pub. Ultiem gezellig!

10.  Après-ski in Val d’Isère

In Val d’Isère schamen ze zich ook niet voor een après-ski-bar meer of minder. Het dorp zit er vol mee. Wat ons betreft het leukste: begin bij La Folie Douce en ga daarna naar Cocorico of Le Petit Danois. Succes gegarandeerd.

Top 10 après-ski-barren in Frankrijk

Frankrijk kent echt genoeg leuke cafés voor apres-ski. Het is anders dan in Oostenrijk, maar echt niet minder gezellig. Onze favoriete après-ski-barren vind je hier in onze top 10!

  1. La Folie Douche in Val Thorens
  2. Le Tremplin in Morzine
  3. De Vliegen de Hollander in Flaine
  4. La Grotte du Yéti in Saint Sorlin d'Arves
  5. Melting Pot in Tignes
  6. L'Arpette in Arc 1800
  7. Igloo Igloo in Plagne Centre
  8. Chauffer Marcel in Plagne 1800
  9. Cocorico in Val d'Isère
  10. 360 Bar in Val Thorens

Chalets en appartementen in Frankrijk

Heb jij inmiddels ongelofelijk veel heimwee gekregen naar je laatste wintersport en kun je niet wachten op de volgende? Boek dan direct je accommodatie! Een chalet of appartement op loopafstand van het feestgedruis is zó gevonden. Heb je toch wat advies nodig? We helpen je graag op weg. Neem gerust contact met ons op.

Vind een accommodatie in de buurt van gezellige après-ski

Wintersportinspiratie direct in je inbox

Zet jezelf op onze maillijst en we sturen je de mooiste chalets en appartementen, wintersporttips, winacties en aanbiedingen. Mis het niet!

Dit wil ik niet missen!

 

Misschien vind je deze blogs ook leuk: