-

Après-ski in La Plagne 2024/2025

Is er après-ski in La Plagne? Jazeker!

Misschien verwacht je het niet maar ben je op zoek naar gezellige après-ski, dan ben je in La Plagne op de juiste plek! Het skigebied van La Plagne bestaat uit meerdere dorpen waar overal wat te beleven valt. Van vroeg in de middag tot in de late uurtjes, van gezellige bars tot dansen dat je spijt hebt dat je je skischoenen niet eerder hebt uitgedaan.

Waar vind je de beste après-ski in La Plagne

De tijd dat je voor goede après-ski alleen in Oostenrijk terecht kon is voorgoed voorbij. Ook in Frankrijk wordt stevig gefeest na een heerlijk dagje skiën. Wij gingen voor je op onderzoek en geven je onze 6 favoriete plekken voor een gezellige afsluiting van je dag.

1. La Bergerie

Zit je op de blauwe piste Aollets-Variante richting La Plagne Centre, dan kun je La Bergerie niet missen. Behalve dat ze een prima restaurant hebben en een snackbar voor de snelle trek, gaat hier vanaf 15.00 uur regelmatig het dak eraf. Ben je bekend met het concept La Folie Douce, dan zul je je hier snel thuis voelen. Dj’s, vuurwerk, liveoptredens en rijkelijk vloeiende champagne. Kom niet te laat want om 17.00 uur is de party voorbij maar, na je afdaling feest je gewoon verder in het dorp.

2. Bar Igloo Igloo

Igloo Igloo vind je hartje centrum La Plagne. Nee, in deze iglo is het niet koud maar juist kleurrijk en gezellig.  Igloo Igloo opent dagelijks om 16 uur en je kunt er tot 3 uur ’s nachts met de voetjes van de vloer. Voor de karaokefans, the place to be op de zondagavond!

3. Le Brix

Wil je liever relaxte muziek en ben je een bierliefhebber, dan is Le Brix de bar om te bezoeken. Op één minuut glijden van Bar Igloo Igloo vind je deze gezellige kroeg met wanden vol Belgische en Franse speciaalbieren. Drink je liever wat anders, ze hebben hier prachtige, met glitters versierde cocktails. Le Brix is een echte bar waar je met lekkere achtergrondmuziek een goed gesprek kunt voeren.

4. Bar La Mine

Deze Engelse pub staat bekend om de dagelijkse livemuziek en terugkerende thema’s zoals Shot Sunday, Mojito Monday en op woensdag van 16 tot 18 Grazy Happy Hour. Dat deze bar “De Mijn’ heet, is je na een bezoek in dit mijndecor volkomen duidelijk. Een heerlijke plek om je dag skiën af te sluiten. Ga niet te laat, want het is er vaak erg druk. Bar La Mine vind je in La Plagne 1800.

5. Le Bonnet

Wil je vanaf de piste direct de après-ski inschuiven, wel of niet via de waterslide (waterslide? Euh ja waterslide) ga dan richting La Plagne Bellecote. Hier vind je onderaan de piste Le Bonnet. Om 15 uur start de DJ en vanaf 17 uur is het happy hour of eigenlijk hours want het blijft happy totdat het om 19 uur sluit. Heb je de laatste lift gemist terug naar La Plagne Centre? Geen probleem, je kunt altijd nog de bus nemen.

6. Le Bodega

Wijn, tapas en feest is het thema van Le Bodega, een prachtige locatie waar je je eerder in een Spaanse wijnkelder waant dan in de sneeuw.  Je kunt hier niet alleen terecht voor een mooi glas wijn en genieten van heerlijke tapas maar ’s avonds verandert de bar in een hippe club. Le Bodega vind je in Belle Plagne en is absoluut een bezoek waard!

La Plagne après-ski, waar moet je zijn (en hoe kom je terug)?

Ben je op een andere locatie gestrand dan gepland? Geen probleem. Buiten de Navette shuttlebussen draaien de Télécabine, de Télémetro en de Télébus tot 23.30 uur. En als je nog niet bent uitgedanst, neem dan maar een taxi.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Shuttles La PLagne

Shuttleverbindingen in La Plagne © la-plagne.com

Is La Plagne après-ski leuk?

Het skigebied Paradaski, waar La Plagne onderdeel van is, is groot en veelzijdig. Een feest om te skiën en een feest in de avond. Er zijn genoeg leuke plekken om er iets knallends van te maken. Toch blijft er een verschil in après-ski tussen Oostenrijk en Frankrijk. Is dat erg? Sommigen zullen de hippe clubs, trendy muziek en het ontbreken van Helena Fischer beter waarderen dan anderen. Uiteindelijk is het aan jou en aan diegene met wie je op vakantie gaat om er een feestje van te maken. De basis is er!

Boek je wintersport naar La Plagne

Kijk je ook zo uit naar je volgende wintersport? Wie weet wordt La Plagne wel je volgende bestemming. Aan de après-ski zal het in ieder geval niet liggen. Heb je al gezien welke mooie accommmodaties we in het gebied hebben? Hoogste tijd om even rond te snuffelen in het aanbod.

Ontdek accommodaties in La Plagne!

 

Hoofdfoto: © Olivier Allamand