-

Tips voor je wintersport in Les Arcs

Tochten maken in Paradiski - Les Arcs, je kunt er geen genoeg van krijgen. Voor de kilometervreter is Paradiski helemaal het einde. Oneindig veel mogelijkheden en erg sneeuwzeker door de hoge ligging.

Les Arcs vormt samen met La Plagne het uitgestrekte skigebied: Paradiski. De twee skigebieden zijn sinds 2003 verbonden door de komst van de Vanoise Express. Een heerlijke toevoeging aan het skiliftarsenaal, want door deze verbinding heb je maar liefst 425 km piste om te ontdekken. Gaat jouw volgende wintersport naar Les Arcs? Dit zijn de tips die je nodig hebt:

Arc 1800

© Raja Bundhoo

Download de Les Arcs-app

Het is erg handig om tijdens je wintersport de Paradiski Yuge app op zak te hebben. In de app vind je een kaart van het skigebied met alle pistes en liften. Je ziet duidelijk hoe laat de eerste liften openen en wanneer de laatste liften sluiten. Wel zo handig, want met slecht weer kunnen de openingstijden nog weleens wisselen. Weersvoorspelling? Ook die vind je in de app. Je hebt zelfs verschillende webcams, zodat je nu alvast kunt kijken hoeveel sneeuw er op de berg ligt. 

Tips voor lunch en diner in Les Arcs

Niets is lekkerder dan halverwege je skidag neerstrijken op een zonnig terras. Heerlijk genieten van de lunch en nieuwe energie opdoen voor de rest van de skidag. Lunchen bij Les Chalets de l'Arc in Arc 2000 is een absolute aanrader. Het bergrestaurant heeft een zeer authentieke uitstraling. Je herkent het aan de houte constructie gecombineerd met oeroude steentjes, typisch Frans. Het is zeker niet de goedkoopste optie, maar als je echt een keer lekker wilt lunchen op een prachtige plek is dit het moment. Andere lunchtip: het zonnige terras van La Fruitière (het restaurant van La Folie Douce) in Arc 1800.

Wil je 's avonds lekker een hapje eten in Arc 2000? Dan ga je naar Le Refuge. Het kleine, knusse restaurant vind je onder de appartementen van Chalet des Neiges Arolles. Enorm sfeervol en heerlijk eten!

Bekijk ook deze andere leuke restaurants in Les Arcs.

Après-ski in Les Arcs? La Folie Douce!

Heb je nog wat energie over na een dag op de ski's? Sluit je skidag dan af bij La Folie Douce. Zeer populair onder wintersporters en tegenwoordig te vinden in verschillende skigebieden. Neem vanuit Arc 1800 de Les Villards-cabinelift omhoog en laat de muziek langzaam tot je doordringen. Het is gegarandeerd feest aan het einde van de middag! 

La Folie Douce Les Arcs

Team Chalet.nl bij La Folie Douce

Adrenalineshot met Zipline La Tyrolienne

In 1992 was Les Arcs deels het toneel voor de Olympische Spelen van Albertville. Boven de olympische piste loopt nu een zipline waar je met 130 km/u naar beneden tokkelt. Je legt binnen no-time een afstand van 1.077 meter af. Een activiteit voor thrillseekers, want je adrenaline schiet gegarandeerd omhoog zodra je voeten het platform niet meer raken. De zipline is toegankelijk voor iedereen vanaf 10 jaar.

Lees meer over de zipline in Les Arcs

La Tyrolienne Zipeline Les Arcs

© Juliette_Rebour - La Tyrolienne

First Tracks: als eerste de piste op

Elke woensdag is het in Les Arcs weer tijd voor 'First Tracks'. Ga als eerste naar boven en ski op de net geprepareerde pistes. Zie je het al voor je? De ribbels staan in de piste en niemand om je heen te bekennen. Heerlijk! Heb je eenmaal de eerste afdalingen van de dag gehad? Tijd voor een lekker ontbijt boven op de berg, het is het begin van een heerlijke skidag.

Lees meer over first tracks in Les Arcs

First Tracks Les Arcs

© Aigal Studio - First Tracks

Naar de top van de Aiguille Rouge

Een iconische rode cabinelift die je door de wit besneeuwde bergtoppen van mijlenver herkent. Het is de kabelbaan die je naar de hoogste bergtop van het skigebied leidt. De top van de Aiguille Rouge ligt op 3.226 meter. Zie je het al voor je? Ervaar het prachtige panoramische uitzicht op de Franse Alpen. 

Lees meer over de Aiguille Rouge

L'Aiguille Rouge

© Raja Bundhoo - L'Aiguille Rouge

Vliegen boven het skigebied

Vliegen boven de besneeuwde Franse Alpen, het resulteert in een uitzicht waar je normaal gesproken alleen maar van kan dromen. Wat is er indrukwekkender dan paragliden boven Les Arcs? Goede vraag, paragliden is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet. Deze bijzondere activiteit zal je voor altijd bijblijven. Geef jij het iemand cadeau? Of ga je zelf op avontuur? 

Meer info over paragliden in Les Arcs

Paragliding Les Arcs

© Manu Reyboz - Paragliding in Les Arcs

Rodelen in Les Arcs

Voor de kleinste wintersporters, vanaf 3 jaar oud, is er in Les Arcs een 900 meter lange rodelbaan. De rodelbaan is te vinden bij cabinelift Villards in Arc 1800. Vanaf 10 jaar (tot 13 jaar onder begeleiding) is het ook mogelijk om de 3 kilometer lange rodelbaan in Arc 2000 te ervaren. Welke rodelbaan ga jij met je kind ontdekken? 

Lees meer over rodelen in Les Arcs

Rodelen Les Arcs

© Tristan Shu - Rodelbaan in Les Arcs

Op pad met sledehonden

Ben je het skiën even zat? Toe aan een andere wintersport? In Les Arcs heb je de mogelijkheid om een hondesleetocht te maken. De husky's trekken je door de verse sneeuw, een unieke ervaring! Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk dit filmpje (iets naar beneden scrollen) en reserveer alvast een plekje voor dit geweldige avontuur. 

Sledehondentocht

© Nick_mge - Sledehondentocht in Les Arcs

Bijkomen in het zwembad in Arc 1800

Sneeuwt het te hard? Zijn je bovenbenen totaal verzuurd? Of hebben de kinderen even geen zin meer in? Het zwembad in Arc 1800 biedt altijd uitkomst. Ga samen van de glijbaan, speel met de allerkleinsten in het pierenbad of kom zelf heerlijk tot rust in het bubbelbad. 

Lees meer over het zwembad in Arc 1800

Zwembad Arc 1800

© Raja Bundhoo - Zwembad in Arc 1800

Wandelen: kies uit een van de vele tracks

In Les Arcs heb je altijd nog de keuze om lekker te gaan wandelen. In het gebied vind je 20 kilometer aan wandelpaden. Verschillende routes laten je kennis maken met het wintersportgebied. Welke wandelroute neem jij? Een omschrijving van de verschillende routes vind je hier.

Wandelen Paradiski Les Arcs

© Juliette_Rebour - Uitzichtpunt Carreley Les Arcs

Ook naar Les Arcs?

Ontdek de mooiste accommodaties in Arc 2000, Arc 1950, Arc 1800, Arc 1600 of een van de andere dorpen in skigebied Paradiski - Les Arcs. Hulp nodig bij het vinden van de perfecte accommodatie? Neem gerust contact op met een van onze reisadviseurs. We helpen je graag verder. 

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.