-

Skiën in La Plagne: paradijs in de Franse Alpen

La Plagne heeft het. Een veelzijdige wintersportbestemming met maar liefst 11 dorpen, 225 km piste en 74 liften. Ga jij skiën in La Plagne? Dan wil je vast meer weten over het skigebied, de verschillende dorpen, activiteiten en accommodaties. Geen zorgen, we’ve got you covered.

Skigebied Paradiski – La Plagne

La Plagne is, samen met Les Arcs, onderdeel van skigebied Paradiski. Een groot gebied met in totaal 425 km aan pistes. De gebieden zijn verbonden met de Vanoise Express – een enorme cabinelift met een capaciteit voor 200 personen per rit - die het dal tussen La Plagne en Les Arcs overbrugt.

Kenmerken Paradiski – La Plagne

  • Laagste punt skigebied: 1207 m
  • Hoogste punt skigebied: 3167 m
  • Aantal km piste: 225 km
    • Groen: 19 km
    • Blauw: 120 km
    • Rood: 59 km
    • Zwart: 27 km
  • Aantal skiliften: 74
    • Cabinelift: 13
    • Stoeltjeslift: 29
    • Sleeplift: 27
    • Lopende band: 5
  • Aantal dorpen in het gebied: 11
  • Laagste dorp: Champagny-en-Vanoise (1.250 m)
  • Hoogste dorp: Plagne Aime 2000 (2.100 meter)
  • Opening skiseizoen: 14 december 2024

Tekst gaat verder onder de afbeelding.Belle Plagne

La Plagne uitstekend geschikt voor beginners

Met 120 kilometer aan blauwe pistes is La Plagne bij uitstek geschikt voor beginnende skiërs. Vrijwel het hele skigebied is via blauwe pistes te doorkruisen. Alleen de skilift Glaciers 2 – die naar 3.080 meter hoogte gaat – dient vermeden te worden. Voor de rest is elke lift geschikt, omdat je overal via blauwe pistes terug kunt skiën naar het dorp waar je verblijft.

Uitdagende pistes voor gevorderde skiërs in La Plagne

Kan het jou niet avontuurlijk genoeg? Gevorderde skiërs kunnen hun hart ophalen op de uitdagende rode en zwarte afdalingen van de Bellecôte-gletsjer. Pak vanaf 3.080 meter hoogte de rode Combe of de zwarte Rochu of Bellecôte en daarna de zwarte Dérochoir. Als je durft.

Speeltuin voor snowboarders en freestylers

Snowboarders en freestylers vinden in La Plagne een speeltuin in de vorm van snowpark Riders Nation. Deze freestyle zone, met verschillende schansen en een halfpipe trekt like-minded wintersporters die graag de adrenaline door hun aderen voelen razen.

Langlaufen in La Plagne

Voor langlaufers is er meer dan 80 kilometer aan loipes met een uitzicht dat bijna meditatief is – je kunt de Mont Blanc bijna aanraken!

Activiteiten buiten de pistes

La Plagne heeft veel meer te bieden dan alleen skiën. Denk aan ijsklimmen in Champagny le Haut of bobsleeën op de Olympische baan. Liever paragliden, tokkelen of een tocht met een sneeuwscooter? Kan allemaal! Lees ook onze La Plagne Wintergids, met tips om je wintersport nóg leuker te maken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Skiën in La Plagne kinderen

Bereikbaarheid La Plagne

Auto: Afhankelijk van jouw bestemming in La Plagne ben je met de auto zo’n gemiddeld zo’n 12 uur onderweg (zonder pauzes). De reis vanaf Utrecht naar La Plagne Vallée – de toegangspoort tot het skigebied – heb je zo’n 1100 km te overbruggen.

Vliegtuig: Vliegen doe je op Chambéry. Dit vliegveld ligt het dichtste bij het skigebied. Vanaf hier is het nog iets meer dan 100 km, ongeveer 1,5 – 2 uur rijden naar je bestemming.

Trein: Paradiski – La Plagne is ook goed bereikbaar per trein. Met de Eurostar Snow stap je in op Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Antwerpen of Brussel. Eindstation is Aime-la-Plagne of Landry, afhankelijk van jouw skidorp. Lees hier meer over de trein naar La Plagne.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Plagne Soleil

Dorpen in La Plagne

Als je gaat skiën in La Plagne heb je niet alleen eindeloze mogelijkheden op de pistes, maar ook een heleboel charmante dorpen om te ontdekken. Dit zijn de 11 dorpen in La Plagne:

  • Plagne Aime 2000 (2.100 m): Het hoogstgelegen dorp, direct gelegen aan meerdere pistes en met alles wat je nodig hebt onder één dak.
  • Plagne Villages (2.050 m): Een overzichtelijk dorp tussen de pistes. Ideaal voor gezinnen, met een gezellige sfeer en goede voorzieningen.
  • Belle Plagne (2.050 m): Een autovrij dorp tussen de pistes met veel horeca en levendige après-ski.
  • Plagne Soleil (2.050 m): Ook autovrij, met een fijne mix van chalets en appartementen direct gelegen aan verschillende pistes.
  • Plagne Centre (1.970 m): Het bruisende hart van La Plagne, met veel ski-in, ski-out-accommodaties en een levendig centrum met veel voorzieningen.
  • Plagne Bellecôte (1.930 m): Centraal gelegen en een ideale uitvalsbasis om het skigebied te verkennen, met een scala aan voorzieningen.
  • Plagne 1800 (1.800 m): Een rustige en idyllische plek, met stijlvolle chalets en appartementen. Een echte, authentieke wintersportbestemming.
  • Les Coches (1.450 m): Een kindvriendelijk dorp dat perfect is voor een gezinsvakantie, met veel voorzieningen voor de kleintjes.
  • Plagne Montalbert (1.350 m): Authentiek, kindvriendelijk en gezellig. Overzichtelijk voor gezinnen met (kleine) kinderen, maar toch direct toegang tot het gehele skigebied.
  • Champagny en Vanoise (1.250 m): Een traditioneel Frans dorp aan de zuidkant van de bergkam.
  • La Plagne Vallée (700 m): De toegangspoort tot Paradiski La Plagne, gelegen in de vallei.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Aime la Plagne

Sneeuwhoogte La Plagne

Skiën in La Plagne betekent skiën op hoogte. Maar liefst 70% van de pistes ligt boven de 2000 meter. Dat betekent dat je kunt rekenen op uitstekende sneeuwcondities, het hele seizoen door. Lees hier meer over de sneeuwhoogte in La Plagne.

Pistekaart La Plagne

pistekaart la plagne

Download hier de pistekaart van Paradiski – La Plagne.

Skipassen in La Plagne

Op Chalet.be boek je je wintersport altijd inclusief 6-daagse skipas voor het skigebied van La Plagne met 225 km aan pistes. Deze skipas kun je makkelijk wijzigen in een skipas voor het gehele Paradiski-skigebied met 425 km aan pistes. Ook het inkorten of uitbreiden van je skipas met meerdere dagen is mogelijk.  

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Skilift La Plagne

Chalets en appartementen in La Plagne

La Plagne staat bekend om de vele ski-in, ski-out-accommodaties. Ze hebben het ‘skiën tot aan de deur’ hier tot kunst verheven! Veel appartementencomplexen liggen op de piste. Ideaal, want niemand loopt graag met skischoenen aan en de ski’s op de schouders. Hieronder vind je een aantal goede accommodaties die direct aan de piste in La Plagne liggen.

Chalets en appartementen met ski-in, ski-out in La Plagne

Bekijk ook deze andere accommodaties aan de piste in Paradiski – La Plagne.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Plagne Aime 2000

Skischolen in La Plagne

La Plagne is een walhalla voor beginnende skiërs, zowel klein, als groot. Met een skigebied vól blauwe pistes is het makkelijk rondkomen. Bovendien zitten er tal van goede skischolen in het gebied. Ben je benieuwd naar de skischolen in jouw dorp in La Plagne?

Après-ski in La Plagne

Na een dag op de pistes kun je heerlijk ontspannen in een van de gezellige après-ski bars zoals Le Saloon in Belle Plagne, Spitting Feathers in Plagne Bellecôte of La Mine Bar in Plagne 1800. Wil je weten welke après-ski-hotspots je écht niet mag missen en wat er in de buurt van jouw accommodatie aan après-ski-tenten te vinden is? Lees hier meer over après-ski in La Plagne.

Restaurants in La Plagne

In zo’n uitgebreid skigebied als Paradiski – La Plagne kun je er wel vanuit gaan dat er bijzonder veel goede restaurants te vinden zijn. Zowel op de piste als in de verschillende dorpen. Zo heb je Le Chalet des Verdons Sud, op de pistes tussen Plagne Soleil en Plagne Centre. Een charmant chalet, perfect voor de lunch. En zo zijn er nog véél meer te noemen! Ga jij aankomende winter skiën in La Plagne en ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw dorp?

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Skiën in La Plagne familie

Skiën in La Plagne? Boek je wintersport op Chalet.be

Heb je inmiddels een beter beeld van La Plagne? Mooi! Dan is het nu tijd om ons aanbod in La Plagne door te spitten en je ideale accommodatie te vinden. Heb je hulp nodig? Schroom niet om ons om advies te vragen. We staan klaar om je te helpen, zonder wachttijden of bandjes – gewoon direct contact met een van onze reisadviseurs.

Veelgestelde vragen Paradiski – La Plagne

Van wanneer tot wanneer kun je skiën in La Plagne?

De opening van het skiseizoen in La Plagne staat gepland voor 14 december 2024. Omdat La Plagne erg groot is en de 11 dorpen op verschillende hoogtes liggen, zijn er verschillende sluitingsdata te vinden. In de hoger gelegen dorpen sluit het skigebied op 26 april 2025. De lager gelegen dorpen, zoals Plagne Montalbert, Campagny-en-Vanoise en Montchavin-Les Coches, sluiten op 21 april 2025.

Is Paradiski – La Plagne een sneeuwzeker skigebied?

Zéker! Door de hoge ligging, met 70% van de pistes boven de 2000 meter, kun je rekenen op uitstekende sneeuwcondities gedurende het hele skiseizoen.

Hoeveel kost een skipas in La Plagne?

Een 6-daagse skipas voor het skigebied van La Plagne zit altijd inbegrepen bij je wintersportboeking via Chalet.be. Met een skipas inclusief, ben je altijd goedkoper uit dan wanneer je ter plaatse een skipas koopt aan het loket. Bovendien kun je je skipas eenvoudig wijzigen: uitbreiden voor het gehele Paradiski-gebied, meer, of juist minder dagen. Het kan allemaal geregeld worden. Wil je desondanks de actuele prijzen van een skipas voor La Plagne weten? Deze zijn te vinden op de website van Paradiski – La Plagne.

Hoeveel km piste heb je in La Plagne?

Kies je voor een skipas voor het skigebied Paradiski – La Plagne, dan heb je 225 km piste om te ontdekken. Wil je méér? Dat kan! Kies dan voor een uitgebreide skipas voor het hele gebied van Paradiski La Plagne – Les Arcs. Met een grote skipas kun je 425 km aan pistes bedwingen.