-

De 10 leukste skigebieden voor families

Wintersporten, dat doe je natuurlijk met de hele familie. Er zijn tal van skigebieden in de Alpen die perfect aansluiten bij je wensen, als je met je familie gaat skiën. Familievriendelijke gebieden moeten genoeg te bieden hebben voor zowel de jongste als de oudste wintersporters. Wij zetten de 10 beste familieskigebieden op een rijtje.

Wanneer je voor je familie op zoek gaat naar een wintersportbestemming, moet je rekening houden met een aantal factoren. Ondanks dat iedere familie een andere samenstelling heeft, is het belangrijk dat er genoeg faciliteiten zijn voor zowel de beginnende als de ervaren wintersporter. De kindvriendelijkheid van een skigebied is belangrijk. Als de kinderen aan het lessen zijn, wil je zelf natuurlijk ook lekker skiën. Voor families maakt de grootte van het gebied hierbij meestal niet zoveel uit. Met een grote groep kan een overzichtelijk gebied erg prettig zijn, zeker met kinderen. Het gaat om het samenzijn met de familie en een onvergetelijke wintersportvakantie. Dit zijn de beste familieskigebieden voor jouw komende wintersport.

1.      SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental – Oostenrijk

Voor families is SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental ook zeker een aanrader. Dit familieskigebied ligt vlakbij de Duitse grens, waardoor je niet zo ver hoeft te rijden om te genieten van de Oostenrijkse gezelligheid. Ellmau is de ideale uitvalsbasis voor een wintersport met de familie. Het is erg kindvriendelijk door de aanwezigheid van skischolen met Nederlandstalige leraren en leraressen, het Going-Ellmau-Kinderland en de snowtubingbaan. Er zijn in dit gebied veel pistes voor beginners te vinden, maar er is ook genoeg uitdaging voor de ervaren wintersporter. Doordat Wilder Kaiser-Brixental een groot aaneengesloten skigebied is, bereik je vanuit verschillende dorpjes makkelijk het gebied. Op basis van de groepssamenstelling kun je een bestemming uitkiezen die bij jullie past. Veel jongeren in de familie? Dan ga je naar Westendorf voor de bruisende après-ski. Zijn jullie meer op zoek naar rust? Dan is Itter de ideale uitvalsbasis. In Itter bevindt zich bovendien de langste afdaling van Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental, dat wordt vast lekker skiën.

2.      Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn

Het Skicircus Saalbach / Hinterglemm / Leogang / Fieberbrunn is erg veelzijdig en dus erg geschikt voor families. Aan de hand van de familiesamenstelling kies je voor een van de Oostenrijkse dorpjes. Gezelligheid vind je in Saalbach of Hinterglemm en de rust zoek je op in Leogang of Fieberbrunn. Een chalet of appartement in het rustige wintersportdorp Leogang is perfect voor echte quality time met de familie. Speel met elkaar een spelletje of kom heerlijk tot rust in je eigen sauna. Wanneer er kinderen meegaan, zijn er genoeg mogelijkheden om te lessen. Laat ze de eerste paar dagen skiën in een klasje, zodat ze aan het einde van de week meekunnen met de familie om hun skills te showen.

3.      Le Grand Domaine – Frankrijk

Het skigebied Le Grand Domaine heeft pistes voor iedere wintersporter. Niet alleen blauwe, rode en zwarte afdalingen, maar ook groene pistes zijn aanwezig om even lekker in te komen. Voor kinderen zijn er skischolen en kleuterscholen aanwezig, zodat jullie zelf lekker meters kunnen maken. Dit sneeuwzekere gebied biedt namelijk genoeg uitdaging. Voor families zijn er nog meer faciliteiten te vinden naast het skiën. Is het een dag niet zo lekker weer? Dan ga je gezellig met elkaar naar het grote familiezwembad in Aigueblanche. Het familievriendelijke Valmorel is de perfecte wintersportbestemming. Ga uiteten in een van de sfeervolle restaurants of doe gezellig een spelletje in jullie eigen chalet.

4.      Ski Amadé – Salzburger Sportwelt – Oostenrijk

De Salzburger Sportwelt maakt deel uit van het grote Ski Amadé en is voor families erg veelzijdig. Ski met elkaar de Family Run, de ideale route voor gezinnen en families. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om uit te rusten in één van de gezellige restaurants onder het genot van een kopje koffie. De kinderen breng je naar één van de skischolen in Flachau. Er zijn hier genoeg Nederlandse skileraren en –leraressen voor de juiste begeleiding. Als de kinderen al wat ouder zijn, is het ook gezellig om met elkaar te gaan après-skiën in Salzburger Sportwelt, het is tenslotte Oostenrijk. Zijn er liefhebbers om te gaan langlaufen? Dan is dit familiegebied helemaal het einde, er is 260 kilometer aan loipes te vinden. Genoeg aanbod dus voor de hele familie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. skiles

5.      Les Quatre Vallées – Zwitserland

Voor een gebied met een groot en gevarieerd aanbod zit je in Les Quatre Vallées wel goed. Dat is wel zo handig als je met de hele familie op wintersportvakantie gaat. Grote kans dat er veel variatie is in skiniveaus. Er is gelukkig een ruim aanbod aan pistes voor beginners, maar er is ook genoeg uitdaging in dit gebied. Door de hoge ligging is er bovendien sneeuwzekerheid, dat is wel zo lekker als je gaat wintersporten. Gaan er kinderen mee? Het authentieke dorpje Veysonnaz is erg kindvriendelijk en bovenal gezellig. Ga met z’n allen uiteten in een van de sfeervolle restaurants na een heerlijke middag in het wellnesscentrum. Genoeg winterse activiteiten te doen, ook rodelen, schaatsen en hondensledetochten behoren tot de mogelijkheden.

6.      Les Portes du Soleil – Frankrijk en Zwitserland

Eén van de grootste skigebieden op de grens van Frankrijk en Zwitserland, dan hebben we het over Les Portes du Soleil. Ga heerlijk skiën of snowboarden in het uitgestrekte familieskigebied of kies voor één van de wandelroutes of loipes. Er is voor kinderen een apart kinderskigebied en een sneeuwtuin. Als ze het skiën aan het einde van de week onder de knie hebben, kunnen ze proberen het slalomparcours zo snel mogelijk af te leggen. Ook is het mogelijk om een snowmobile-les te nemen. De elektrische sneeuwscooters zorgen voor een leuke afwisseling tijdens de wintersportvakantie. Voor beginners zijn er bovendien veel groene pistes te vinden. Sleuren met je ski’s, stokken en snowboard, dat hoeft niet Les Portes du Soleil. Kies voor een chalet of appartement aan de piste, zodat je aan het einde van de dag energie overhoudt voor de volgende dag.

7.      Paradiski – La Plagne – Franrkijk

De uitgestrekte skigebieden in Frankrijk zijn geweldig voor families. Paradiski – La Plagne bestaat uit moderne bergdorpen en karakteristieke dorpjes met een hoop gezelligheid. In het familieskigebied kunnen de kinderen skiles krijgen in het Nederlands. Zo voelen ze zich helemaal op hun gemak. Als familie-activiteit is het leuk om te gaan bobsleeën in La Plagne. Er is een olympische bobsleebaan, waarbij je automatisch door de baan heen beweegt. Er zijn in het gebied niet alleen veel pistes te vinden, ook aan loipes geen gebrek. Geniet van de Franse charme met de familie en kies voor rust, gezelligheid of een mix van beide.

8.      Wildkogel Ski Arena – Oostenrijk

Een ander skigebied voor families is de Wildkogel Ski Arena. Heel groot is het niet. Met 75 kilometer aan pistes zijn er l grotere gebieden in Oostenrijk te vinden, maar voor een wintersport met de familie is dit meer dan genoeg. Het maakt het gebied overzichtelijk en behapbaar voor beginners. Doordat er bijna alleen blauwe en rode pistes zijn, is het perfect voor beginnende en lichtgevorderde wintersporters. Het familieskigebied is kindvriendelijk door de aanwezigheid van skischolen, oefenweides en oefenliften. Vervelen hoeft echt niet, want je kunt in Neukirchen en Bramberg am Wildkogel tot in de avond langlaufen. Ook is het leuk om met elkaar de langste verlichte rodelbaan van de wereld te ervaren. Liever een andere winteractiviteit? Ook schaatsen, curling of een tour met de paardenslee is mogelijk. Voor een afwisselende wintersport zit je goed in het Salzburgerland.

9.  Ski Amadé – Hochkönig

Ook Hochköning behoort tot het immense Ski Amadé. Voor families met kinderen is het een geweldig wintersportgebied. De kleintjes leven zich helemaal uit in het kinderland terwijl de rest van de familie ‘Die Königstour’ skiet. Deze dagtocht van 35 kilometer brengt je langs vijf verschillende bergpieken rondom Hochköning. Voor de stuntpiloten in de familie zijn er ook nog verschillende snow- en funparks aanwezig. In de verschillende dorpjes in het familiegebied zijn veel knusse restaurantjes en barretjes te vinden waar je met elkaar geniet van de Oostenrijkse keuken.

10.      Serfaus / Fiss / Ladis – Oostenrijk

Eén van de beste skigebieden voor families is het altijd gezellige Serfaus / Fiss / Ladis. Dit familieskigebied heeft voor iedere wintersporter wat in huis. Voor kinderen zijn er hele gebieden ingericht om ze een complete wintersportbeleving te bieden. Onder Nederlandse begeleiding krijgen ze les op de brede blauwe afdalingen of in het Kinderland. Voor andere wintersportactiviteiten ben je hier ook zeker aan het juiste adres. Er zijn tal van wandelroutes en loipes te vinden in het gebied. Na een dag op de pistes ga je einde van de middag naar één van de bruisende après-ski-bars in Serfaus of jullie pakken de lift weer omhoog. Je kunt in Serfaus namelijk avondskiën en genieten van een skishow: sneeuwstunts, vuurwerk en muziek, dat wordt gezellig!

Ben je er al uit welk familieskigebied het gaat worden? Boek dan eenvoudig en snel online jouw appartement of chalet. Nog vragen? Neem contact op met één van onze reisadviseurs voor een passend en geheel vrijblijvend advies. Samen vinden jullie het beste skigebied en een mooie accommodatie voor de familie.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.