-

Alpe d’Huez: wintersportparadijs voor groepen

Ga jij dit jaar met de vaste club op wintersport? Hoogste tijd om je te oriënteren! Ben je er nog niet helemaal over uit waar jullie deze keer heen zullen gaan? Denk dan ook eens aan Alpe d’Huez in Isère, Frankrijk. Een ideale bestemming voor je wintersport met een (grote) groep!

Direct naar: skigebied | après-ski | tomorrowland winter | accommodaties

Groot en veelzijdig skigebied voor alle niveaus

Het Franse Alpe d’Huez ligt in het gebied Alpe d’Huez – Le Grand Domaine met maar liefst 250 km aan piste. Met zoveel kilometers is er genoeg ruimte voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Lager gelegen vind je de meer vlakkere pistes voor beginners en boven op de berg liggen de langere en uitdagendere afdalingen. Een dagtocht langs alle dorpen in het gebied is goed te doen, maar misschien wil niet iedereen mee. Gelukkig is opsplitsen in dit gebied geen probleem, je komt elkaar op centrale plekken altijd wel weer tegen. Het gebied heeft verder een funpark, boardercross, avond-skipiste, slalomstadion, een afgeschermde en beveiligde piste voor beginners en een 1200m lange slee-afdaling. Genoeg te doen voor iedereen!

Tekst gaat verder onder de afbeelding. Alpe d'Huez uitkijk - copyright: SATA

©SATA

Bruisend dorp met gezellige après-ski

Alpe d’Huez – Le Grand Domaine wordt gevormd door 7 wintersportdorpen die via het skigebied met elkaar zijn verbonden. Alpe d'Huez, Auris en Oisans, La Garde, Le Freney d'Oisans, Oz en Oisans, Vaujany en Villard-Reculas. Alpe d’Huez kent de meeste faciliteiten en is het levendigste dorp in het gebied. Vinden jullie de après-ski net zo belangrijk als het skiën zelf? Dan zit je in Alpe d’Huez ook prima op je plek. Op de berg vind je een van de bekendste Franse après-ski barren: La Folie Douce. Na 17:00u kun je het feestje verder oppakken in de Sphere Bar om vervolgens af te toppen in Club L’Igloo. Echt, je hoeft niet persé naar Oostenrijk voor leuke après-ski!

Tomorrowland Winter

Niet voor het eerst wordt dit spectaculaire winterfeest in de bergen van Alpe d'Huez georganiseerd. Wil jij hierbij zijn? Vergeet niet alvast een accommodatie te boeken, je kunt het maar alvast geregeld hebben.

Veel ruime chalets en appartementen

Alpe d’Huez is een levendig dorp bomvol geweldige accommodaties voor je wintersport. Er zijn genoeg appartementen voor gezinnen of kleinere groepen, maar ook als je met een mannetje of 15 gaat heb je ruim keuze. Hieronder onze favorieten chalets en appartementen in Alpe d’Huez.

Residence Prestige l'Eclose: geopend in december 2022

Residence Prestige l'Eclose in Alpe d'Huez

Deze nog vrij nieuwe résidence heeft de deuren geopend in december 2022. De appartementen zijn te boeken vanaf 2 tot 10 personen. Vlakbij het complex vind je de Alpe Express cabinelift. Deze brengt je naar het centrale punt waarvandaan verschillende liften het gebied in gaan. In de résidence ontbreekt het aan niks: er is een zwembad, wellness, restaurant, bar, speelruimte voor kinderen, broodjesservice, parkeergarage en mini-market. Alles erop en eraan.

Bekijk Residence Prestige l’Eclose

Chalet Telemark: alle faciliteiten op loopafstand

Chalet Telemark in Alpe d'Huez

Dit grote chalet ligt op loopafstand van alle reuring en de lift. Een superfijne uitvalsbasis voor je wintersport. Het chalet heeft 8 slaapkamers en 8 badkamers en is daarmee groot genoeg voor maar liefst 15 man. Voor de nodige ontspanning kruip je even het bubbelbad of de sauna in en ’s avonds met elkaar een filmpje kijken in de grote woonkamer is ook heerlijk na een dag op de ski’s. Het chalet is in de meeste weken nog beschikbaar met een mooie vroegboekkorting!

Bekijk Chalet Telemark

Chalet Woodpecker: sfeervolle accommodatie

Chalet Woodpecker in Alpe d'Huez

Wil je er warmpjes bijzitten deze wintersport? Chalet Woodpecker is je bestemming. Het chalet is supersfeervol ingericht en biedt alle luxe en comfort die je zoekt. Een bubbelbad, (gemeenschappelijke) sauna en een open haard. Heerlijk om ’s avonds een vuurtje te maken en spelletjes te spelen in de woonkamer. Bovendien ligt het chalet enorm gunstig, vlakbij het centrum en de lift.

Bekijk Chalet Woodpecker

Chalet de L’Altiport: toplocatie aan de piste

Chalet de L’Altiport in Alpe d'Huez

Een kleinschalig chaletpark boven Alpe d’Huez. Direct aan de piste heb je hier het gevoel echt bovenop de berg te verblijven. Met een groene piste die voor iedereen goed te doen is, daal je binnen een paar minuten af naar het centrum. Er zijn verschillende chalets te boeken vanaf 10 tot 15 personen. Een lekker haardje, veel hout en sfeervolle details, echt een supermooie locatie voor je volgende wintersport!

Bekijk Chalet de L’Altiport

CGH Le Cristal de l'Alpe: luxe appartementen met wellness

CGH Le Cristal de l'Alpe in Alpe d'Huez

Dit appartementencomplex telt maar liefst 4 sterren en ligt middenin het centrum van Alpe d’Huez. De appartementen zijn luxe ingericht en bovendien is er een wellnesscentrum met zwembad, kinderbad, bubbelbaden, sauna’s en wat al niet meer. Appartementen zijn te boeken vanaf 2 tot 8 personen.

Bekijk CGH Le Cristal de l’Alpe

Chalet Nuance de Blanc: in authentieke bergdorp Huez

Chalet Nuance de Blanc in Alpe d'Huez

Gelegen in het dorpje Huez, vlakbij de blauwe piste en de lift, vind je 3 supermooie chalets waarvan Nuance de Blanc de grootste is. Met 5 slaap- en badkamers is het groot genoeg voor max. 12 personen. Bovendien hebben jullie hier je eigen bubbelbad op het balkon en een privésauna tot je beschikking. In Huez heb je genoeg winkels, restaurants en bars en voor nog meer vertier rij je in 10 min. naar het centrum van Alpe d’Huez.

Bekijk Chalet Nuance de Blanc

Meer accommodaties in Alpe d'Huez

Benieuwd naar onze andere accommodaties in Alpe d'Huez? Bekijk meer accommodaties.

Contact met onze reisadviseurs

Wil jij meer weten over Alpe d’Huez? Of heb je een andere vraag? Zeker als je met een grote groep gaat, kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt. Blijf er niet mee zitten, maar neem gerust contact op met onze reisadviseurs. We helpen je graag bij het organiseren van je wintersport.

 

Algemene afbeeldingen resort:  ©SATA

 

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.