-

Skiën in Italië 2024/2025

Wil je gaan skiën in Italië? Goed idee! De meeste wintersporters kiezen jaarlijks voor Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland, maar Italië is ook een prachtig land voor wintersport. In het land vind je de mooiste skigebieden met waanzinnige pistes en panorama's.

Ontdek waar je kunt skiën in Italië, wat de beste tijd is voor een Italiaanse wintersport en wat je kunt verwachten van de pistes. Maak je klaar voor een wintersport in Italië!

Waar kun je skiën in Italië?

Vergis je niet: Italië kent een aantal wonderschone skigebieden. Het bekendste gebied, misschien heb je er wel eens van gehoord, is Val Gardena in de Dolomieten. Val Gardena ligt tussen 1236 en 3269 m hoog en je vindt er zo'n 175 km aan perfect geprepareerde pistes. Maar Val Gardena is niet het enige gebied in de Dolomieten. De grote skigebieden Val di Fassa en Arabba/Marmolada zijn met bijna 500 km aan pistes niet te missen. Als je het liever wat compacter hebt, dan kies je voor een van de kleinere gebieden, zoals Tre Valli of Ski Civetta.

Meer naar het noordwesten, tegen de Zwitserse grens aan, vind je het fantastische skigebied Livigno. Met 115 sneeuwzekere pistekilometers en over het algemeen veel zon, is het hier heerlijk skiën. en ook Via Lattea is zeer de moeite waard voor je wintersport. Dit reusachtige gebied is met 400 km aan pistes het grootste aaneengesloten skigebied van Italië en je vindt het helemaal in het westen, tegen de Franse grens aan.

Mooie skigebieden in Italië

Sellaronda: fantastische skitour in Italië

De allermooiste route die je op je ski's kunt afleggen, is de Sellaronda. Een tocht van 40km (inclusief skiliften) die je, als je heel snel bent, in een paar uur of een halve dag kunt doen. Maar zo snel hoef je natuurlijk niet te gaan. De tocht bestaat aan een stuk door uit waanzinnige pistes en panorama's door 4 verschillende skigebieden: Val Gardena, Alta Badia, Arabba-Marmolada en Val di Fassa. Bovendien vind je langs de route tal van fijne berghutten voor een kop koffie of een Italiaanse lunch. Daar kun je maar beter van genieten!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Italië 2022 - Waar kun je skiën in Italië?

Sellaronda

Van wanneer tot wanneer loopt het skiseizoen in Italië?

Het skiseizoen in Italië start in december. Dan gaan de meeste Italiaanse skigebieden openen. Vanaf dan draaien de liften weer en geniet je volop van de Italiaanse poedersneeuw. De beste tijd om te gaan skiën in Italië is in januari, februari of maart. In deze maanden draaien de skigebieden hun hoogseizoen, is de sneeuw het beste en is het puur genieten. Het skiseizoen in Italië loopt tot mei en in april begint het rustiger te worden op de pistes. Maar skiën in april is ook in Italië zeker geen slecht idee. De Italianen weten hun pistes uitstekend te prepareren en met moderne sneeuwkanonnen hoef je je echt geen zorgen te maken dat er geen sneeuw ligt. Sterker nog: de Italianen hebben hun strepen wel verdiend als het aankomt op kunstsneeuw. Zelfs in jaren dat er minder sneeuwval was, hebben de Italiaanse skigebieden er altijd fantastisch bijgelegen!

Hoe zijn de pistes in Italië?

Je weet: Italianen zien er altijd piekfijn uit en hebben hun zaakjes op orde. It's all about the details! Je kunt er in Italië dus zeker van zijn dat de pistes elke nacht weer uiterst zorgvuldig worden geprepareerd. Voor beginners is het skigebieden Ski Civetta, met veel blauwe pistes, ideaal. Wie wat meer uitdaging zoekt, kiest voor Via Lattea, waar veel rode pistes te vinden zijn. Gebieden die voor elke skiër geschikt zijn, zijn onder meer Val di Fassa, Val Gardena, Livigno, Arabba en Tre Valli. Hier zijn meer dan genoeg blauwe, rode en zwarte pistes waardoor het niet uitmaakt welk niveau je hebt, naar beneden kom je sowieso!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Italië 2022 - Tot wanneer kun je skiën in Italië?

Dolomieten

Ver weg? Valt mee!

Als je vraagt of iemand wel eens naar Italië is geweest voor wintersport, dan krijg je vaak te horen: "nee, veel te ver weg". Maar is dat wel zo? Het hangt er natuurlijk vanaf waar in Italië je gaat skiën, maar de afstand is gemiddeld genomen niet veel verder dan naar de Franse skigebieden. Je rijdt langs veel Oostenrijkse gebieden op weg naar je wintersport, maar daar krijg je wel veel voor terug: skiën in Italië is goedkoper dan in Zwitserland, een stuk minder massaal dan in Oostenrijk en je kunt er ook nog eens waanzinnig lekker eten!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Skiën in Italië 2022 - Welke pistes zijn er in Italië?

Civetta

Boek je wintersportvakantie in Italië bij Chalet.be

Via Chalet.be heb je je skivakantie naar Italië zo geregeld. Het aanbod aan chalets en appartementen is niet zo groot, maar wel uniek. Onze accommodaties in Italië hebben altijd net wat extra's. Gelegen aan de piste, met wellness of middenin een gezellig centrum. We stellen hoge eisen aan onze accommodaties zodat jij er zonder zorgen kan genieten van je wintersportvakantie. Wat denk je van Residence Alpenrose in Arabba of Appartement Regina in Alleghe, Ski Civetta? Advies nodig? Vraag het onze reisadviseurs en vind de ideale accommodatie voor je wintersport!

Wat onze klanten over ons zeggen:

Uiterst tevreden!

"Vanochtend telefonisch contact gehad met vragen over het gebied waar we heen gaan. Tot mijn grote vreugde wist de medewerkster niet alleen antwoord op mijn vragen, maar kon ook nog meer relevante informatie over het gebied geven. Dit werd zeer gewaardeerd! Verder duidelijke heldere communicatie, goed voor elkaar!"

Snelle reactie

"Snelle reactie, korte lijnen, aardige medewerkers. Super geregeld."

Uitgebreid aanbod

"Zeer uitgebreid aanbod met duidelijke informatie en mooie foto's. Prettige en snelle reactie op optie!"

Ook je wintersport naar Italië boeken?

Bekijk onze chalets en appartementen

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.