Liveblog - -

Lockdown in Frankrijk, positief voor de wintersport?

De Franse president Emmanuel Macron heeft opnieuw een nationale lockdown aangekondigd voor Frankrijk. Deze lockdown zal vanaf vandaag tot 1 december gelden. Na een succesvolle lockdown in het voorjaar, hoopt de Franse regering de situatie wederom weer snel onder controle krijgen, zodat we straks hopelijk weer snel kunnen afreizen naar onze geliefde Franse Alpen! 

Coronamaatregelen lockdown Frankrijk

Ondanks er strenge maatregelen zijn genomen is deze lockdown iets milder in vergelijking tot de lockdown in het voorjaar. Zo blijven scholen deze keer open, mogen enkele beroepsgroepen toch naar hun werk en is bezoek aan verpleeg- en bejaardenhuizen toegestaan. Voor de rest van de Fransen geldt dat ze in principe niet de straat op mogen zonder een goede reden en met een speciaal document op zak, het zogeheten ‘attestation de déplacement’. Wie zonder dit formulier de deur uitgaat riskeert een boete van €135,-. Verder zijn zijn horeca, niet-essentiële winkels, kappers, sportscholen, bioscopen en andere uitgaansgelegenheden dicht. De Fransen mogen alleen in eigen regio verblijven en mag men thuis geen familie ontvangen.

Wintersportseizoen 2020/2021

Al is de situatie momenteel onzeker, we blijven erop vertrouwen dat een veilige wintersport in de bergen en buitenlucht mogelijk is. Dat komende wintersport er straks anders uit gaat zien staat vast; de skigebieden hebben uitgebreid aandacht besteed aan extra maatregelen. Het zou zonde zijn als het niet door kan gaan. Laten we daarom nu met z’n allen met wijsheid de regels in acht nemen zodat we straks weer samen groots kunnen genieten van een nieuw winterseizoen, ook tijdens corona.

Met een gerust hart je skivakantie boeken

We begrijpen dat je als klant twijfels hebt om je wintersportvakantie te boeken, logisch ook. Al zijn we vol vertrouwen dat we deze winter kunnen skiën, zeker weten doen we het niet. Juist daarom willen we je als klant volledige financiële zekerheid bieden met onze corona-geld-terug-garantie en zijn we lid van SGR en ANVR.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.