Liveblog - -

Skigebieden later open door strengere lockdown in Oostenrijk

Bondskanselier Sebastian Kurz laat weten dat Oostenrijk dinsdag 17 november in een tweede, aangescherpte lockdown gaat. Deze nieuwe coronamaatregelen blijven van kracht tot 6 december. Het skiseizoen 2020 zal dus verlaat openen. Hopelijk zal deze aanscherping straks leiden tot een ‘veiligere’ skivakantie in de bergen. 

Van lockdown ‘light’ naar streng

Sinds twee weken zitten de Oostenrijkers nu in een zogenoemde lockdown ‘light’. Hierbij gold dat er geen wintersport toerisme welkom was en dat de skigebieden moesten sluiten. Helaas lopen de besmettingen nog steeds op, waardoor nu een strengere lockdown onvermijdelijk is geworden. Volgens Kurz is dit tot nu toe het enige instrument waarvan ze weten dat het werkt en waarmee de besmettingen weer omlaag zullen gaan.

Nieuwe coronamaatregelen voor de Oostenrijkers

De ingevoerde avondklok wordt uitgebreid naar een volledige lockdown die 24 uur per dag van kracht is. Oostenrijkers mogen alleen naar buiten als zij daarvoor een goede reden hebben zoals het halen van boodschappen of lichaamsbeweging. Verder zullen alle niet noodzakelijke winkels sluiten met uitzondering van supermarkten, drogisten en apotheken. Contactberoepen mogen niet uitgevoerd worden en thuiswerken is de norm. Ook scholen en kinderopvang zullen grotendeels sluiten.

Wanneer gaan de skigebieden open?

Veel skigebieden zouden vanaf 5 december de liften weer laten draaien en hiermee het skiseizoen inluiden. De nieuwe datum is voor nu verlegd naar de 6e van december, mits de besmettingen zijn gedaald. Wederom zullen we moeten afwachten, geduldig zijn en volhouden. Eén ding is in ieder geval wel zeker: wát zullen we een skivakantie samen, in de frisse berglucht, straks extra waarderen!

Ben je benieuwd welke maatregelen en adviezen er gelden voor je skivakantie in Oostenrijk? Lees dan ons blog: de coronamaatregelen voor wintersport in Oostenrijk.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.