LIVEBLOG: Wintersport & Corona

Welkom op ons liveblog! Via dit blog proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het nieuws omtrent COVID-19 gericht op de wintersport. Samen met onze lokale partners in de wintersportgebieden doen wij ons best om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Gezondheid en veiligheid staan voorop. In deze tijd is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn zodat je als vakantieganger weloverwogen keuzes kunt maken en goed voorbereid op reis kunt gaan.

-

Komend winterseizoen: hoe zal het zijn?

We willen zo graag weten: hoe ziet de wintersport in Corona-tijd eruit? In Duitsland vond onlangs een videoconferentie plaats: ‘Dein Winter, Dein Sport’, met meer dan 100 vertegenwoordigers uit de wintersportreisbranche. Conclusie: het risico bij wintersport loop je vooral waar mensen samen komen zoals in de skilift en de après-ski bar. Gelukkig zijn daar oplossingen voor zoals het vervroegd openen van de skiliften, beperkte skipas verkoop, mondkapjes en andere hygiëne maatregelen. Uit enquêtes blijkt dat 76% van de wintersporters gewoon van plan is om te gaan.


-

SGR dekt nu alle reisvouchers uit heel 2020

De Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) dekt alle reisvouchers die in 2020 door SGR aangesloten reisorganisaties zijn of nog worden uitgegeven als gevolg van de coronacrisis. ‘’SGR geeft met dit besluit duidelijkheid aan reizigers en aan de reiswereld’’, schrijft de organisatie in een persbericht. In eerste instantie gold deze SGR-garantie alleen voor reizen die vóór 16 maart waren geboekt. Nu de reisvouchers voor heel 2020 gedekt zijn, krijgen mensen gegarandeerd hun geld terug mocht een reisorganisatie failliet gaan. 

-

Hoe is het in Oostenrijk in Corona-tijd?

Onze collega Wiebke verbleef onlangs in Zell am See en deed verslag: ‘De sfeer in het dorp is heel gezellig. Als je je aan de regels houdt, kun je eigenlijk alles doen wat je normaal ook gewend bent. Ik voelde me er veilig. Mondkapjes zijn weer verplicht maar dat went snel. Je kunt gewoon op het terras of in een restaurant gaan zitten en genieten van de Oostenrijkse keuken. Ook kun je de skilift nemen, wel met de nodige maatregelen. Eenmaal boven geniet je van prachtige vergezichten, daar is niks aan veranderd!’ 
-

Zell am See–Kaprun: Corona-maatregelen bij wellness

Benieuwd hoe het gebruik van wellness eruit ziet in Coronatijd? Het gebied Zell am See-Kaprun heeft een aantal maatregelen gepubliceerd in lijn met de gedragsregels & hygiënevoorschriften van de Oostenrijkse regering. De minimum afstand in baden die behandeld en gedesinfecteerd worden is 1 tot 2 meter. Sauna’s mogen per keer door 1 persoon of 1 huishouden gebruikt worden, tenzij de sauna een ruimte van 4m² per persoon kan bieden. De afstand tussen de bedden in de relaxruimtes is minimaal 1 meter.
-

Franse regering lanceert een StopCovid app

De Franse regering heeft een speciale StopCovid app gelanceerd om het Corona-virus te monitoren en een tweede golf tegen te gaan. Ook ideaal voor jou, als je op vakantie bent in Frankrijk. Hoe de applicatie werkt? De app geeft een melding als je je op minder dan 1 meter afstand én langer dan 15 minuten bij een besmet persoon in de buurt bent geweest. Voorwaarde is wel dat diegene ook deze app gebruikt. Deze app kun je downloaden in de Apple store of Google Play. De app voldoet aan de wet voor de bescherming van persoonsgegevens. 
-

Ook Superdevoluy meldt Corona maatregelen

Naast Les Arcs heeft ook het skigebied Superdevoluy te kennen gegeven maatregelen te hebben genomen om Corona-besmettingen tegen te gaan. Zo geeft het gebied aan uitgebreid te communiceren over hygiëne maatregelen en het houden van afstand, zowel verbaal als non-verbaal via teksten en aanvullende pictogrammen. Bezoekers aan het gebied wordt verzocht deze maatregelen in acht te nemen en te volgen. In de skiliften is het dragen van mondkapjes verplicht.
-

Skigebieden nemen maatregelen tegen Corona: Les Arcs

In de Alpen wordt uitgebreid nagedacht over een zo veilig mogelijk wintersportseizoen. Het skigebied van Les Arcs heeft ons geïnformeerd over de maatregelen. Medewerkers zijn uitvoerig geïnformeerd over de risico’s en maatregelen rondom hygiëne. Verkooppunten zijn aangepast: er wordt geadviseerd om met bankpas of creditcard te betalen, er zijn duidelijke instructies over de afstand en handgel staat ter beschikking. Mondkapjes zijn verplicht in de skiliften (vanaf 11 jaar) en de cabineliften worden minimaal 1 keer per dag schoongemaakt.
-

Kitzsteinhorn-gletsjer geopend

Momenteel wordt er weer geskied op de 3.029 meter hoge gletsjer in Kaprun en zijn er 8 skiliften geopend. Vanwege de Corona-maatregelen was de gletsjer tijdelijk gesloten. De Kitzsteinhorn-gletsjer is de enige plaats in Salzburgerland waar tot 21 juli geskied kan worden. Zo kun je ’s ochtends skiën in de sneeuw en in de middag een duik nemen in het meer van Zell am See. Kom jij zomerskiën op de Kitzsteinhorn-gletsjer? Bekijk ons zomeraanbod in Zell am See-Kaprun op Zomerhuisje.nl, onderdeel van Chalet.nl.
-

Zorgeloos op vakantie in Corona-tijd

Gelukkig kunnen we straks weer op wintersportvakantie. Maar voordat je dit weekje skiën vastlegt, wil je nu, meer dan ooit tevoren, goed geïnformeerd zijn over de reisorganisatie waarbij je boekt en de voorwaarden die gelden betreffende de Corona-maatregelen. Hiervoor hebben een informatiepagina opgesteld die je te allen tijde kunt raadplegen. Als de situatie verandert, zullen we de informatie op deze pagina ook actualiseren. Zo kun jij straks veilig en vertrouwd op wintersportvakantie.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.