LIVEBLOG: Wintersport & Corona

- door Chalet.be

Zwitserland versoepelt inreisregels per 22 januari

De Zwitserse overheid maakte op 19 januari middels een persbericht bekend dat vanaf zaterdag 22 januari de 3G-regel (gevaccineerd, getest of genezen) geldt voor reizen naar Zwitserland. Iedereen die gevaccineerd of hersteld is, hoeft bij de grensovergang geen negatief testresultaat meer te tonen, zoals tot 22 januari nog wel het geval is.
- door Chalet.be

Coronamaatregelen per land

Vorig jaar kon het wintersportseizoen vanwege corona helaas niet doorgaan. Dit jaar lijkt het erop van wel! Met de nodige voorzorgsmaatregelen zijn de skigebieden een voor een open gegaan. Elk land heeft zijn eigen pakket aan maatregelen om het wintersportseizoen veilig te laten verlopen. Wie op wintersport wil, moet in het  bezit zijn van een coronapas en in ieder geval een mondkapje meenemen. Ben jij benieuwd naar de exacte maatregelen per land? Bekijk ze hier voor Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië en bekijk ook de veelgestelde vragen
- door Chalet.be

Testlocaties en coronamaatregelen Frankrijk

06-12-2021 - Skiën in Frankrijk kan momenteel alleen met een geldig 3G-bewijs (gevaccineerd, getest of genezen).  Heb jij geen vaccinatie- of herstelbewijs, of is je vaccinatiebewijs niet meer geldig ten tijde van vertrek? Dan kun je ervoor kiezen om te testen op locatie. Testen zal in de meeste skiresorts mogelijk worden gemaakt. Kosten voor testen zijn voor eigen rekening en kunnen per locatie verschillen. Wil jij weten waar je je kunt laten testen? Ontdek het hier.
- door Chalet.be

Nieuwe maatregelen Oostenrijk per 8 november 2021

De Oostenrijkse overheid heeft op 8 november aangescherpte coronamaatregelen ingevoerd die in ieder geval tot 13 december 2021 zullen gelden. Tegen die tijd wordt besloten of deze maatregelen, op basis van de coronacijfers, voortgezet of aangepast moeten worden. 
- door Chalet.be

Coronamaatregelen wintersport Frankrijk

Op 30 september 2021 maakte de Franse overheid bekend dat de Franse skiresorts in 2021/2022 definitief open gaan. Het goede nieuws werd gebracht door Jean-Baptiste Lemoyne, staatssecretaris voor Toerisme in heel Frankrijk.
- door Chalet.be

Coronamaatregelen wintersport Italië

In september kwam de Italiaanse overheid naar buiten met de coronamaatregelen voor aankomende winter. Het goede nieuws: de Italiaanse skigebieden gaan open! Net als in Oostenrijk moet je in Italië rekening houden met een aantal coronamaatregelen, die ingevoerd worden om de wintersport veilig te laten verlopen.
- door Chalet.be

Wintersport in Oostenrijk gaat door!

Goed nieuws! Op 20 september 2021 werd bekendgemaakt dat we dit jaar weer op wintersport kunnen in Oostenrijk. De skigebieden zijn toegankelijk voor iedereen die gevaccineerd, getest of genezen is. De 3G-regel is een belangrijke maatregel die ook deze winter in Oostenrijk zal gelden.
- door Chalet.be

Coronamaatregelen Oostenrijk aangescherpt voor de herfst

Vanaf 15 september worden de coronamaatregelen in Oostenrijk aangescherpt. De aanscherping zal in stappen verlopen, gebaseerd op het aantal bezette IC-bedden. De aangekondigde maatregelen gelden vooralsnog alleen voor de herfst. Op dit moment wordt er nog overlegd over de te nemen maatregelen in het winterseizoen.
- door Chalet.be

Nieuwe inreisregels voor Zwitserland vanaf 20 september

Vanaf 20 september worden de inreisregels voor Zwitserland aangescherpt. Hoe de maatregelen er precies uit gaan zien, is nog niet beslist. Daarnaast worden vanaf 13 september ook andere coronamaatregelen aangescherpt. Het Zwitserse Covid-certificaat – voor wie gevaccineerd, negatief getest of hersteld is van het virus – is vanaf dan verplicht in bars, restaurants, sportscholen en de meeste binnenruimtes.
- door Chalet.be

Reisadvies aangepast: heel Europa kleurt geel en groen vanaf 27 juli

Goed nieuws! Vandaag werd bekend dat vanaf 27 juli 2021 het reisadvies voor heel Europa wordt aangepast. Dat betekent dat alle Europese landen vanaf morgen geel of groen kleuren.

Het reisadvies is aangepast als gevolg van de stijgende vaccinatiegraad en het stabiele aantal ziekenhuisopnames en wordt niet meer gebaseerd op  het aantal coronabesmettingen.
- door Chalet.be

Per 15 mei mogelijk de volgende stap naar een vakantie over de grens

Tijdens de laatste persconferentie is bekend geworden dat het huidige negatieve reisadvies per 15 mei afloopt en dat landen weer individueel middels kleurencodes worden beoordeeld. Het is nog even afwachten maar hopelijk kunnen we snel weer afreizen. De terugkeer naar het oude reisadvies is alvast de volgende stap naar een vakantie in het buitenland. En daarmee ook een positieve ontwikkeling voor de wintersport 2021/2022. 
- door Chalet.be

Groen licht voor toerisme in Oostenrijk vanaf 19 mei

De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft in de laatste persconferentie voorzichtige openingsstappen bekendgemaakt. Zo mogen vanaf 19 mei de hotels en horeca open en zijn toeristische reizen, ook vanuit het buitenland onder bepaalde voorwaarden, weer mogelijk. Volgens Sebastian Kurz is door het goede vaccinatiebeleid “het licht aan het eind van de tunnel nabij”. Al is het nog even afwachten op groen licht vanuit de overheid, de kans op een zomervakantie in Oostenrijk is steeds meer aanwezig. 
- door Chalet.be

Franse gletsjergebieden kondigen zomerskiseizoen aan

Na een verloren winterseizoen met strenge lockdowns kijken de Franse skigebieden Tignes, Val d’sère en Les Deux Alpes positief vooruit. Mits de besmettingscijfers in Frankrijk dalen en er versoepelingen mogelijk zijn kan er deze zomer weer op de gletsjers geskied worden. Voorlopig houden de drie Franse gebieden voor de opening van het zomerskiën op de gletsjers de volgende data aan: Les Deux Alpes -  5 juni, Val d’Isère – 12 juni en Tignes – 19 juni. Ook wij kijken positief en met vertrouwen uit naar winter 2022/2023. 
- door Chalet.be

Oostenrijk verlengt inreisverordening tot eind mei

Onlangs heeft het Oostenrijkse Ministerie van volksgezondheid bekendgemaakt dat de inreisverordening voorlopig tot 31 mei is verlengd. Dit houdt in dat reizigers naast een verplichte registratie een negatieve coronatest moeten voorleggen en alsnog verplicht 10 dagen in quarantaine moeten. Ondanks het spijtige nieuws en het tegenvallende seizoen, zien wij de toekomst positief in en kunnen wij niet wachten tot winter 2022/2023. Het gemis van een skivakantie dit jaar, maakt dat de vraag voor volgend seizoen des te groter is. Wacht dus niet te lang met boeken. 
- door Chalet.be

Bij Chalet.be word je corona-voucher tegoed op tijd terugbetaald!

Inmiddels hebben we al meer dan een jaar te maken met het coronavirus, dit betekent dat de eerste uitgegeven corona-vouchers voor winterseizoen 19/20 bijna verlopen. Heb jij een corona-voucher die je nog niet hebt verzilverd? Dan begrijpen we dat je hier mogelijk vragen over hebt. Ondanks de huidige berichtgeving in de media hoef je je geen zorgen te maken. Wij kunnen je garanderen dat jouw tegoed, vóór de aangegeven vervaldatum op je voucher, zal worden terugbetaald. Lees onze veelgestelde vragen voor meer informatie.
- door Chalet.be

Ischgl sluit deze winter definitief het skigebied

Door de onlangs genomen beslissingen vanuit de Oostenrijkse regering en de voortdurende coronapandemie heeft skistation Ischgl na lang beraad besloten om het skiresort het hele winterseizoen gesloten te houden. Ischgl geeft aan dat er voor het eerst in de geschiedenis, gedurende een heel winterseizoen, geen enkele skidag zal plaatsvinden in het gebied. 
- door Chalet.be

Sölden heropent skigebied vanaf 5 maart

Het skigebied gaat ervan uit vrijdag 5 maart opnieuw te openen, mits de sneeuwcondities en de regels vanuit de Oostenrijkse regering dit toelaten. Eerder besloot Sölden de pistes te sluiten vanwege een negatieve PCR-test die wintersporters verplicht zijn te laten zien. Het gebied gaf aan dit niet op een verantwoorde manier te kunnen reguleren en zag daarom genoodzaakt de pistes tot nader order te sluiten.
- door Chalet.be

Oostenrijk verlengt lockdown tot ‘richting’ de Pasen

Onlangs heeft de Oostenrijkse regering aangekondigd de huidige lockdown te verlengen tot richting de Pasen. Dit houdt in dat het toerisme voorlopig nog niet mogelijk is en de horeca gesloten blijft. Op 1 maart zal opnieuw gekeken worden naar de situatie, de besmettingsaantallen en vooral naar de ontwikkeling van de gemuteerde virussen. Vanuit daar zullen opnieuw passende maatregelen getroffen worden.
- door Chalet.be

Sölden sluit skigebied vanwege verscherpte maatregelen

Sölden heeft besloten het skigebied voorlopig te sluiten vanwege de nieuwe coronamaatregelen voor de Tiroler skigebieden. Wintersporters mogen vanaf nu alleen met een negatieve coronatest een skigebied in Tirol betreden. De test mag maximaal 48 uur oud zijn. Helaas is het skigebied niet in staat om dit op verantwoorde wijze te controleren. Daarom zal het vanaf vandaag, 15 februari 2021, tot nader order sluiten. Sölden vraagt om begrip en hoopt op een snelle verbetering van de situatie zodat het gebied de wintersporters weer kan verwelkomen. In het gebied zijn, net als in de rest van Oostenrijk, de toeristische accommodaties al sinds december 2020 gesloten. 
- door Chalet.be

Italiaanse skigebieden blijven voorlopig toch gesloten

Diverse Italiaanse skigebieden zouden naar verwachting vandaag, 15 februari, weer openen. Dit stond gepland omdat een aantal skigebieden aangemerkt zijn als code geel en de besmettingsaantallen in deze gebieden al enige tijd stabiel zijn. Helaas heeft de Italiaanse overheid moeten besluiten om de plannen te wijzigen en moeten ook de Italianen voorlopig nog geduld hebben om de ski’s onder te binden. 
- door Chalet.be

Diverse Italiaanse skigebieden naar verwachting 15 februari open

De Italiaanse overheid heeft besloten dat skigebieden medio februari kunnen openen mits de besmettingsaantallen stabiel zijn. Dit betekent dat skigebieden die aangemerkt zijn als code geel in principe open kunnen. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan want het is nog niet bekend welke gebieden precies open gaan en of er tussen de regio’s gereisd mag worden. Op dit moment is het reizen tussen de verschillende regio’s in Italië namelijk niet toegestaan. 
- door Chalet.be

Franse skigebieden blijven ook na 1 februari dicht

Tijdens een persconferentie op woensdag 20 januari heeft de Franse overheid bekend gemaakt dat de opening van de Franse skigebieden, vanwege de huidige coronacijfers, tot half februari zal worden opgeschort. De kans dat gebieden later in februari alsnog zullen openen, acht de minister voor Toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne, zeer klein. Wat er met de rest van het wintersportseizoen gaat gebeuren, is vooralsnog niet bekend. Iedereen die bij Chalet.nl een skivakantie naar Frankrijk heeft geboekt in de periode tot half februari, zal per mail meer informatie van ons ontvangen. 
- door Chalet.be

Het Italiaanse Zuid-Tirol houdt skigebieden voorlopig toch gesloten

Een aantal dagen geleden was nog de verwachting dat maandag 18 januari de skigebieden open zouden gaan. Arnold Schuler, provincieraadslid van Toerisme, liet onlangs in een interview nog weten dat hij zeker was over de geplande opening. Helaas hebben verschillende factoren geleid tot het besluit om toch niet te openen. Zo heeft de Italiaanse overheid het reisverbod tussen de regio’s verlengd tot 15 februari, is de situatie in Zuid-Tirol onzeker en zijn er twijfels over de compensatiebetalingen van de overheid wanneer alleen Zuid-Tirol opengaat. 
- door Chalet.be

Lockdown Oostenrijk verlengd tot 7 februari en toerisme tot eind februari

Vanwege het gemuteerde ‘Britse’ virus heeft de Oostenrijkse regering besloten de bestaande lockdown wederom te verlengen tot 7 februari. Daarna is er de hoop om geleidelijk weer versoepelingen door te kunnen voeren. Restaurants en toeristische accommodaties blijven tot eind februari gesloten. Half februari zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden en wordt er een besluit genomen voor het toerisme. Iedereen die tot eind februari bij Chalet.nl een vakantie naar Oostenrijk heeft geboekt, zal hierover meer informatie van ons ontvangen per mail. Wij doen dit op volgorde van vertrekdatum.
- door Chalet.be

Meer duidelijkheid over Franse skigebieden op 20 januari

Onlangs heeft premier Jean Castex in een persconferentie aangegeven dat er op 20 januari opnieuw wordt gekeken wanneer de Franse skigebieden zullen openen. Verwacht wordt dat de skiliften voorlopig nog niet zullen draaien en dat er wordt gekeken hoe de coronabesmettingen zich verder ontwikkelen. De branche en alle belanghebbenden gaan een onzekere tijd tegemoet.
- door Chalet.be

Italiaanse Zuid-Tirol opent naar verwachting 18 januari skigebieden

Door de gunstige ontwikkelingen m.b.t. de coronabesmettingen in Zuid-Tirol, Italië, zijn er versoepelingen mogelijk. Vanaf vandaag mogen horeca, winkels en scholen weer open en verwacht wordt dat ook de skigebieden deze maand nog zullen volgen. Deze versoepelingen zijn mogelijk omdat deze regio voldoet aan de voorwaarden die gelden voor een code geel. Indien deze regio 18 januari nog steeds geel kleurt zullen de skiliften binnenkort weer draaien.
- door Chalet.be

Zwitserland zet Nederland op de quarantainelijst

Nederlanders die naar Zwitserland afreizen, moeten daar vanaf 15 januari 10 dagen in quarantaine. Deze quarantainevereiste blijft ook gelden indien iemand een negatieve test kan aantonen. Wanneer een land een hoger besmettingsrisico heeft dan Zwitserland zelf, dan komt het op deze quarantainelijst te staan. Deze lijst wordt om de twee weken aangepast en er wordt hierbij gekeken naar het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. 
- door Chalet.be

Oostenrijk verlengt lockdown t/m 24 januari

De Oostenrijkse regering heeft opnieuw een verlenging van de lockdown aangekondigd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Oostenrijkers zich konden ‘vrijtesten’ om één week eerder uit de lockdown te kunnen. De oppositie hield dit echter tegen. Dat betekent dat de accommodaties en horeca voorlopig nog even dicht blijven. De skigebieden mogen gewoon open blijven.
 
- door Chalet.be

Oostenrijkse lockdown verlengd tot 18 januari

De Oostenrijkse regering heeft een verlenging van de lockdown aangekondigd. De huidige lockdown zou in eerste instantie tot 2e kerstdag gelden maar na veel overleg is deze nu verlengd tot 18 januari.  We zijn momenteel bezig om onze klanten, degenen voor wie dit van belang is, te informeren over de gevolgen voor hun boeking. Wij doen dit op volgorde van vertrekdatum. 
- door Chalet.be

Dit zijn de coronamaatregelen voor je winterport in Les Quatre Vallées

Op veel plekken in de Alpen heeft het de afgelopen dagen extreem veel gesneeuwd. Ondanks deze sneeuwval in de bergen soms ook voor overlast zorgt, genieten we rechtstreeks vanuit onze woonkamer online van de mooiste sneeuwbeelden! Wat kijken we uit naar de dag dat het weer verantwoord is om te reizen. Helaas moeten we voorlopig nog even geduld hebben en afwachten. En mochten we weer kunnen skiën in het enorme skigebied van Les Quatre Vallées? Dan zijn dit alvast de belangrijkste coronaregels.  
- door Chalet.be

Oostenrijkse skigebieden tot 7 januari dicht voor toerisme

De kogel is door de kerk bij de Oostenrijkse regering. Eergisteren heeft de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz laten weten dat de skigebieden op 24 december open gaan voor lokale inwoners. Accommodaties en horeca mogen echter pas vanaf 7 januari weer open.
Wij zijn bij Chalet.be momenteel druk bezig om onze klanten, voor wie dit van belang is, te informeren over de gevolgen voor hun boeking. We doen dit op volgorde van vertrekdatum.
- door Chalet.be

Franse skigebieden blijven dicht met kerst

Al zijn de coronacijfers in Frankrijk de afgelopen tijd gedaald, er moet nog een hoop gebeuren voordat de skigebieden ook daadwerkelijk open kunnen en het wintersport seizoen van start kan gaan. De Franse president Emmanuel Macron heeft daarom besloten dat de skigebieden dicht blijven met kerst. Op 11 december zal er naar verwachting meer informatie komen over de opening van winterseizoen 2021.
We zijn momenteel bezig om onze klanten, degenen voor wie dit van belang is, te informeren over de gevolgen voor hun boeking. Wij doen dit op volgorde van vertrekdatum.
- door Chalet.be

De coronamaatregelen voor je wintersport in Val Cenis

Normaal gesproken zijn we rond deze tijd zachtjes aan het aftellen tot we weer op skivakantie kunnen. Ondanks we geduld moeten hebben en afwachten tot er meer duidelijkheid is, hebben we er vertrouwen in dat we in 2021 gewoon weer naar de Alpen kunnen afreizen om te gaan skiën. Om je wintersport dan zo veilig mogelijk in te richten, heeft het authentieke Franse skigebied van Val Cenis coronaregels opgesteld. Welke dat zijn, lees je in ons blog.
- door Chalet.be

Oostenrijk gaat bevolking massaal testen op corona

Oostenrijk opent een nieuw hoofdstuk in de strijd tegen het coronavirus en gaat de gehele Oostenrijkse bevolking massaal testen. In het weekend van 5 en 6 december zal deze enorme operatie beginnen. De tests zijn op vrijwillige basis maar desondanks verwacht men een goede opkomst. Met de strenge lockdown en de massatests zet Oostenrijk alles op alles om de skigebieden zo snel mogelijk te kunnen openen. 
 
- door Chalet.be

Nieuwe openingsdatums voor skigebieden in Oostenrijk

De nieuwe lockdown in Oostenrijk zorgt ervoor dat skigebieden helaas vaak niet op de geplande datum open kunnen. Ondanks de nieuwe strengere coronamaatregelen om het virus terug te dringen blijven de skigebieden positief. Veel Oostenrijkse skigebieden hebben namelijk alweer een nieuwe openingsdatum gepland. Benieuwd wanneer jouw favoriete skigebied weer open gaat? We geven er hieronder een aantal weer.
- door Chalet.be

De coronamaatregelen voor je wintersport in Arc 2000

De winter komt steeds dichterbij en we herinneren ons nog al te goed de laatste afdaling van het afgelopen winterseizoen. Witte pistes, mooi weer en gezelligheid. Dit jaar is de situatie onzeker, maar mede door de coronamaatregelen, hebben wij vertrouwen dat de wintersport door kan gaan. Ook het sneeuwzekere Arc 2000 heeft coronaregels voor een zo veilig mogelijke skivakantie opgesteld. Onderstaand lees je welke belangrijke coronaregels vanaf 12 december in Les Arcs gelden. 
- door Chalet.be

Dit zijn de coronamaatregelen voor je wintersport in Gerlos

Normaal gesproken zijn we rond deze tijd gefocust op de weerberichten en de sneeuwcondities in de Alpen. Wanneer zal de eerste goede basis worden gelegd voor een diep, wit gekleurd winterseizoen? Nu ligt de focus vooral bij het coronavirus en proberen we met z’n allen dit virus onder controle te krijgen zodat skiseizoen 2021 gewoon door kan gaan. Zo werken ook de skigebieden hard aan aanvullende coronamaatregelen tijdens de wintersport. Hieronder lees je de regels en adviezen voor je skivakantie in Gerlos.
- door Chalet.be

Skigebieden later open door strengere lockdown in Oostenrijk

Bondskanselier Sebastian Kurz laat weten dat Oostenrijk dinsdag 17 november in een tweede, aangescherpte lockdown gaat. Deze nieuwe coronamaatregelen blijven van kracht tot 6 december. Het skiseizoen 2020 zal dus verlaat openen. Hopelijk zal deze aanscherping straks leiden tot een ‘veiligere’ skivakantie in de bergen. 
- door Chalet.be

Dit zijn de coronamaatregelen voor je wintersport in Mayrhofen

 De Alpenlanden en de bijbehorende skigebieden en -dorpen werken hard aan coronamaatregelen om je wintersport in 2020/2021 zo veilig mogelijk in te richten, zo ook het bruisende Mayrhofen. Door de momenteel geldende gedeeltelijke lockdown in Oostenrijk, hebben wij vertrouwen dat het aantal besmettingen daalt en wij in de winter gewoon weer kunnen afreizen. Hieronder lees je de belangrijkste coronamaatregelen die vanaf 5 december 2020 in Mayrhofen gelden. 
- door Chalet.be

Coronamaatregelen voor je wintersportvakantie in Vallandry

De skigebieden werken hard aan het uitwerken van strikte coronamaatregelen en adviezen voor een zo veilig mogelijke skivakantie in de Alpen. Ook al is de situatie momenteel nog onzeker, wij hebben vertrouwen in aankomend winterseizoen. Wat kijken we uit naar een wintersportvakantie in de sneeuw en in de frisse berglucht! Het kindvriendelijke wintersportdorp Vallandry opent op 12 december, indien alles volgens plan verloopt. Ook zij hebben verschillende maatregelen voor COVID-19 uitgewerkt. Je leest de belangrijkste hieronder.
- door Chalet.be

Dit zijn de coronamaatregelen voor wintersporters in Châtel

Momenteel kan nog niemand voorspellen hoe het winterseizoen er precies uit gaat zien, maar we gaan ervan uit dat de wintersport in 2020/2021 mogelijk is. Het skidorp Châtel bevindt zich in het Franse gedeelte van het enorme skigebied Les Portes du Soleil met meer dan 650 km aan pistes. Om jou en andere wintersporters in het grootste skigebied ter wereld een fijne en zo veilig mogelijke wintersportvakantie te bieden, hebben ze ook in Châtel coronamaatregelen uitgewerkt. Welke dat zijn, lees je in ons blog. 
- door Chalet.be

Oostenrijk in lockdown: hoe gaat de wintersport eruit zien?

Ondanks dat de pistes er in de meeste Oostenrijkse skigebieden fantastisch bij liggen, zullen de skigebieden morgen sluiten. Helaas gaat Oostenrijk dinsdag 3 november opnieuw in een gedeeltelijke lockdown. Is dit een negatieve voorbode voor aankomend skiseizoen? Dat is nog te vroeg om te zeggen, misschien komt het aantrekken van de spreekwoordelijke ‘broekriem’ juist net op tijd. Spannend wordt het in elk geval wel.
- door Chalet.be

Dit zijn de coronamaatregelen in Zell am See-Kaprun

Ondanks de onzekere situatie op dit moment, hebben we vertrouwen in winterseizoen 2020/2021. Hopelijk kunnen we snel weer afreizen naar de Oostenrijkse Alpen die langzaam wit kleuren tot in de dalen. Ook het sneeuwzekere Zell am See-Kaprun heeft coronamaatregelen opgesteld om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen voor skiliefhebbers. Deze extra maatregelen gelden bovenop de algemene coronaregels voor wintersport in Oostenrijk. Benieuwd welke maatregelen Zell am See-Kaprun vastgesteld hebben? Je leest het hieronder.   
- door Chalet.be

Lockdown in Frankrijk, positief voor de wintersport?

De Franse president Emmanuel Macron heeft opnieuw een nationale lockdown aangekondigd voor Frankrijk. Deze lockdown zal vanaf vandaag tot 1 december gelden. Na een succesvolle lockdown in het voorjaar, hoopt de Franse regering de situatie wederom weer snel onder controle krijgen, zodat we straks hopelijk weer snel kunnen afreizen naar onze geliefde Franse Alpen! 
- door Chalet.be

De coronamaatregelen in Les Portes du Soleil

Op 19 december 2020 opent het skigebied Les Portes du Soleil haar deuren. Om het winterseizoen 2020/2021 zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft het skigebied voor alle 12 wintersportdorpen coronamaatregelen opgesteld. Deze gelden zowel in het Franse als het Zwitserse gedeelte van het uitgestrekte skigebied. Op dit moment weet niemand hoe het wintersportseizoen zal verlopen maar we gaan ervan uit dat we binnenkort gewoon kunnen afreizen naar onze geliefde Alpen. Lees in ons blog wat de coronamaatregelen in Les Portes du Soleil zijn. 
- door Chalet.be

Coronamaatregelen in Val Thorens

Om je skivakantie veilig en zo aangenaam mogelijk te maken, heeft ook het hoogstgelegen skigebied van Europa, Val Thorens, maatregelen opgesteld. Deze zijn een aanvulling bovenop de algemene coronamaatregelen in Frankrijk. Het skigebied heeft zelfs een speciale 2-in-1 mondmaskerbuff ontworpen. Daarnaast werkt het skigebied met het ‘Clean United Label’ om je wintersportvakantie zo veilig mogelijk te maken. Wil jij meer weten over deze speciale buff en ben je benieuwd naar welke covid-19-maatregelen er gelden? Lees dan snel ons blog.
- door Chalet.be

De coronamaatregelen in Les Menuires: dit zijn ze

Let op: de informatie op deze pagina is verouderd.

Nog even en dan opent sneeuwzeker skistation Les Menuires haar deuren voor een nieuw winterseizoen 2020/2021. Op 8 december is het zover en wat kijken we daar naar uit! Deze winter zal door corona anders zijn dan voorgaande jaren maar we hebben er alle vertrouwen in, dat ook in deze tijd, een onvergetelijke wintersport mogelijk is. Om je skivakantie zo veilig en aangenaam mogelijk te maken zijn er coronamaatregelen waar je rekening mee moet houden. Wat deze regels, adviezen en richtlijnen precies zijn lees je in dit blog.
- door Chalet.be

Dit zijn de coronamaatregelen voor Sölden

Ook Sölden heeft inmiddels coronamaatregelen gepubliceerd om het winterseizoen veilig te laten verlopen. Hiermee worden de maatregelen van de Oostenrijkse overheid aangevuld met regels, die specifiek gericht zijn op het sneeuwzekere skigebied van Sölden. Overweeg jij in het winterseizoen 2020/2021 naar Sölden op wintersportvakantie te gaan en ben je benieuwd welke covid-19-regels er gelden? Dat lees je allemaal in ons blog.
- door Chalet.be

Trend: coronaproof op wintersport, wat zijn de mogelijkheden?

Door de veranderingen die corona met zich meebrengen zien we een aantal verschillende trends ontstaan. Een voorbeeld van zo’n trend is dat de chalets aan de piste erg in trek zijn. Als je dan aan de piste zit, dan kun in de middag lunchen in je eigen chalet! Wat het boeken betreft, daar is inmiddels wel duidelijkheid over. Maar wat als je ter plaatse bent? Hoe kun je je vakantie zo coronaproof mogelijk inrichten? Denk bijvoorbeeld aan een accommodatie met niet of nauwelijks openbare ruimtes, dat kan in deze tijd een bijkomend voordeel zijn.
- door Chalet.be

Coronamaatregelen wintersport in Zwitserland

Ook Zwitserland is druk bezig aankomend wintersportseizoen ‘corona-proof’ in te richten door verschillende maatregelen te treffen. Zo is het mondkapje een veelbesproken onderwerp en werken ze in Zwitserland aan een gecertificeerde mondneus-bescherming die al verschillende testrondes heeft doorstaan. Welke adviezen en maatregelen er gelden op vakantie in de uitgestrekte Zwitserse skigebieden? Je leest het allemaal in dit blog.  
- door Chalet.be

Coronamaatregelen in Frankrijk op wintersport: dit zijn ze

Na Oostenrijk komt ook Frankrijk met regels en adviezen omtrent corona voor de wintersportvakantie. De Franse skigebieden hebben kennis en ervaring gebundeld en een gezamenlijk plan gemaakt met coronamaatregelen voor op en rondom de pistes. Ze kijken er dan ook erg naar uit om iedereen weer te mogen verwelkomen. Hoe de Franse skigebieden zich voorbereiden op een corona-proof skiseizoen 2020/2021? Je leest de covid-19 maatregelen in dit blog.
- door Chalet.be

Dit zijn de coronamaatregelen voor Zillertal Arena

Ook skigebied Zillertal Arena heeft de coronamaatregelen onlangs bekendgemaakt. Vanaf 5 december luiden de skiliften van het Zillertal Arena het nieuwe winterseizoen in. Deze winter zal ‘veiligheid’ centraal staan en daarvoor zijn aanvullende maatregelen nodig bovenop de regels van de Oostenrijkse overheid. Dus ga je op skivakantie naar Gerlos, Königsleiten of Zell am Ziller? Lees dan het advies met de belangrijkste coronamaatregelen.
- door Chalet.be

Wintersporters laten zich niet afschrikken door corona

Vrijdag 25 september meldt de ANWB dat het aantal boekingen voor de wintersport met ongeveer een kwart gedaald is in vergelijking met vorig jaar. Dat betekent dat de meerderheid van de wintersporters vertrouwen heeft in de corona maatregelen die afgekondigd zijn. Net als andere grote reisorganisaties verwacht de ANWB nog een lastminutemarkt. Een deel van de wintersporters wacht liever af. Ook bij Chalet.nl zien we een vergelijkbare trend in de boekingen t.o.v. vorig jaar maar daarnaast ook nog steeds een grote vraag naar de populaire chalets.
- door Chalet.be

Corona maatregelen wintersport Oostenrijk bekend

We hebben er even op moeten wachten maar de officiële maatregelen voor komend wintersportseizoen in Oostenrijk zijn bekend. Het plan voor ‘veilig wintertoerisme in Oostenrijk’ heeft de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz vandaag gepresenteerd tijdens een persconferentie. De belangrijkste boodschap? Wintersportvakantie 2020-2021 gaat gewoon door. Wel in een aangepaste vorm en zonder de aprés-ski die we gewend zijn maar dat hoeft het skiplezier zeker niet in de weg te staan. 
- door Chalet.be

Ook Tignes komt met uitgebreide corona maatregelen

Net als andere skigebieden heeft ook het populaire Tignes niet stil gezeten. Er is een mooi plan opgesteld om de passie voor bergen en sneeuw op een zo veilig mogelijke manier met elkaar te delen. Tignes heeft de corona maatregelen onlangs bekend gemaakt. Ga jij van de winter op skivakantie naar Tignes en ben je benieuwd welke maatregelen er zijn getroffen voor corona? Dan zijn dit de regels die gelden in het gebied.
- door Chalet.be

Bondskanselier Oostenrijk spreekt zich uit over aankomend winterseizoen

Momenteel wordt er ook door de Oostenrijkse autoriteiten aan een concept gewerkt met corona maatregelen die specifiek gericht zijn op de wintersport. Details zijn nog onbekend maar Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) benadrukte dat er alles aan wordt gedaan om het skiën dit jaar zo veilig mogelijk in te richten. Dit in het belang van de economie en de gezondheid van de wintersporters. Zo zullen bijvoorbeeld voor de après-ski afwijkende maatregelen gaan gelden. Binnen enkele weken zal het nieuwe concept gepresenteerd worden. 
- door Chalet.be

Nieuw! Corona-geld-terug-garantie bij Chalet.nl

In deze onzekere tijd merken we dat klanten op zoek zijn naar zekerheid. Veel wintersportliefhebbers willen graag hun skivakantie boeken maar niet voordat ze weten wat de voorwaarden zijn bij een negatief reisadvies. Dat begrijpen we maar al te goed: daarom bieden we bij Chalet.nl een corona-geld-terug-garantie! Indien voor jouw bestemming code oranje of rood wordt afgegeven dan wordt je reis geannuleerd en krijg je binnen 2 weken gegarandeerd je geld terug. Lees snel meer over de corona-geld-terug-garantie.
- door Chalet.be

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: de corona-maatregelen!

Het Skicirucs maakte onlangs net als veel andere skigebieden de corona-maatregelen bekend. Met deze nieuwe maatregelen geeft het skigebied aan vertrouwen te hebben in aankomend wintersportseizoen 2020-2021. Benieuwd wat voor plan het gebied heeft om het besmettingsrisico corona op wintersport zo laag mogelijk te houden? Dit zijn de nieuwe maatregelen. 
- door Chalet.be

De coronamaatregelen voor Serfaus-Fiss-Ladis en Ischgl

Na een periode van overleggen en testen zijn de eerste plannen van de Oostenrijkse skigebieden Serfaus-Fiss-Ladis en Ischgl naar buiten gebracht. Zij hopen met dit plan en alle bijbehorende maatregelen een zo veilig mogelijk winterseizoen te kunnen bieden voor hun gasten, medewerkers en bewoners. Ga jij aankomende winter skiën in één van deze skigebieden? Dan zijn dit de regels waar je je aan dient te houden.
- door Chalet.be

Campagne om besmettingsrisico corona op wintersport te verkleinen

Zwitserland heeft de campagne ‘’Clean & Safe’’ in het leven geroepen om het besmettingsrisico op corona voor toeristen te verkleinen. Er worden certificaten toegekend aan o.a. liftmaatschappijen accommodaties en horecagelegenheden die zich aan de speciaal ontwikkelde beschermingsconcepten houden. Deze zijn gebaseerd op regels voor hygiëne en gedrag. Op deze manier willen zij hun gasten beschermen en hopen zij vakantiegangers een veilig gevoel te geven. Bekijk ons aanbod in Zwitserland
- door Chalet.be

Komend winterseizoen: hoe zal het zijn?

We willen zo graag weten: hoe ziet wintersport in Corona-tijd eruit? In Duitsland vond onlangs een videoconferentie plaats met 100 vertegenwoordigers uit de wintersportbranche. Conclusie: het risico bij wintersport loop je vooral waar mensen samen komen zoals in de skilift en de après-ski. Gelukkig zijn daar oplossingen voor zoals het vervroegd openen van de skiliften, beperkte skipas verkoop, mondkapjes en andere hygiëne maatregelen. Uit enquêtes blijkt dat 76% van de wintersporters gewoon van plan is om te gaan. 
- door Chalet.be

SGR dekt nu alle reisvouchers uit heel 2020

De Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) dekt alle reisvouchers die in 2020 door SGR aangesloten reisorganisaties zijn of nog worden uitgegeven als gevolg van de coronacrisis. ‘’SGR geeft met dit besluit duidelijkheid aan reizigers en aan de reiswereld’’, schrijft de organisatie in een persbericht. In eerste instantie gold deze SGR-garantie alleen voor reizen die vóór 16 maart waren geboekt. Nu de reisvouchers voor heel 2020 gedekt zijn, krijgen mensen gegarandeerd hun geld terug mocht een reisorganisatie failliet gaan. 
- door Chalet.be

Hoe is het in Oostenrijk in Corona-tijd?

Onze collega Wiebke verbleef onlangs in Zell am See en deed verslag: ‘De sfeer in het dorp is heel gezellig. Als je je aan de regels houdt, kun je eigenlijk alles doen wat je normaal ook gewend bent. Ik voelde me er veilig. Mondkapjes zijn weer verplicht maar dat went snel. Je kunt gewoon op het terras of in een restaurant gaan zitten en genieten van de Oostenrijkse keuken. Ook kun je de skilift nemen, wel met de nodige maatregelen. Eenmaal boven geniet je van prachtige vergezichten, daar is niks aan veranderd!’ 
- door Chalet.be

Zell am See–Kaprun: Corona-maatregelen bij wellness

Benieuwd hoe het gebruik van wellness eruit ziet in Coronatijd? Het gebied Zell am See-Kaprun heeft een aantal maatregelen gepubliceerd in lijn met de gedragsregels & hygiënevoorschriften van de Oostenrijkse regering. De minimum afstand in baden die behandeld en gedesinfecteerd worden is 1 tot 2 meter. Sauna’s mogen per keer door 1 persoon of 1 huishouden gebruikt worden, tenzij de sauna een ruimte van 4m² per persoon kan bieden. De afstand tussen de bedden in de relaxruimtes is minimaal 1 meter.
- door Chalet.be

Franse regering lanceert een StopCovid app

De Franse regering heeft een speciale StopCovid app gelanceerd om het Corona-virus te monitoren en een tweede golf tegen te gaan. Ook ideaal voor jou, als je op vakantie bent in Frankrijk. Hoe de applicatie werkt? De app geeft een melding als je je op minder dan 1 meter afstand én langer dan 15 minuten bij een besmet persoon in de buurt bent geweest. Voorwaarde is wel dat diegene ook deze app gebruikt. Deze app kun je downloaden in de Apple store of Google Play. De app voldoet aan de wet voor de bescherming van persoonsgegevens. 
- door Chalet.be

Ook Superdevoluy meldt Corona maatregelen

Naast Les Arcs heeft ook het skigebied Superdevoluy te kennen gegeven maatregelen te hebben genomen om Corona-besmettingen tegen te gaan. Zo geeft het gebied aan uitgebreid te communiceren over hygiëne maatregelen en het houden van afstand, zowel verbaal als non-verbaal via teksten en aanvullende pictogrammen. Bezoekers aan het gebied wordt verzocht deze maatregelen in acht te nemen en te volgen. In de skiliften is het dragen van mondkapjes verplicht.
- door Chalet.be

Skigebieden nemen maatregelen tegen Corona: Les Arcs

In de Alpen wordt uitgebreid nagedacht over een zo veilig mogelijk wintersportseizoen. Het skigebied van Les Arcs heeft ons geïnformeerd over de maatregelen. Medewerkers zijn uitvoerig geïnformeerd over de risico’s en maatregelen rondom hygiëne. Verkooppunten zijn aangepast: er wordt geadviseerd om met bankpas of creditcard te betalen, er zijn duidelijke instructies over de afstand en handgel staat ter beschikking. Mondkapjes zijn verplicht in de skiliften (vanaf 11 jaar) en de cabineliften worden minimaal 1 keer per dag schoongemaakt.
- door Chalet.be

Kitzsteinhorn-gletsjer geopend

Momenteel wordt er weer geskied op de 3.029 meter hoge gletsjer in Kaprun en zijn er 8 skiliften geopend. Vanwege de Corona-maatregelen was de gletsjer tijdelijk gesloten. De Kitzsteinhorn-gletsjer is de enige plaats in Salzburgerland waar tot 21 juli geskied kan worden. Zo kun je ’s ochtends skiën in de sneeuw en in de middag een duik nemen in het meer van Zell am See. Kom jij zomerskiën op de Kitzsteinhorn-gletsjer? Bekijk ons zomeraanbod in Zell am See-Kaprun op Zomerhuisje.nl, onderdeel van Chalet.nl.
- door Chalet.be

Zorgeloos op vakantie in Corona-tijd

Gelukkig kunnen we straks weer op wintersportvakantie. Maar voordat je dit weekje skiën vastlegt, wil je nu, meer dan ooit tevoren, goed geïnformeerd zijn over de reisorganisatie waarbij je boekt en de voorwaarden die gelden betreffende de Corona-maatregelen. Hiervoor hebben een informatiepagina opgesteld die je te allen tijde kunt raadplegen. Als de situatie verandert, zullen we de informatie op deze pagina ook actualiseren. Zo kun jij straks veilig en vertrouwd op wintersportvakantie.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.