LIVEBLOG: Wintersport & Corona

- door Chalet.be

Coronamaatregelen in Val Thorens

Om je skivakantie veilig en zo aangenaam mogelijk te maken, heeft ook het hoogstgelegen skigebied van Europa, Val Thorens, maatregelen opgesteld. Deze zijn een aanvulling bovenop de algemene coronamaatregelen in Frankrijk. Het skigebied heeft zelfs een speciale 2-in-1 mondmaskerbuff ontworpen. Daarnaast werkt het skigebied met het ‘Clean United Label’ om je wintersportvakantie zo veilig mogelijk te maken. Wil jij meer weten over deze speciale buff en ben je benieuwd naar welke covid-19-maatregelen er gelden? Lees dan snel ons blog.
- door Chalet.be

De coronamaatregelen in Les Menuires: dit zijn ze

Nog even en dan opent sneeuwzeker skistation Les Menuires haar deuren voor een nieuw winterseizoen 2020/2021. Op 8 december is het zover en wat kijken we daar naar uit! Deze winter zal door corona anders zijn dan voorgaande jaren maar we hebben er alle vertrouwen in, dat ook in deze tijd, een onvergetelijke wintersport mogelijk is. Om je skivakantie zo veilig en aangenaam mogelijk te maken zijn er coronamaatregelen waar je rekening mee moet houden. Wat deze regels, adviezen en richtlijnen precies zijn lees je in dit blog.
- door Chalet.be

Dit zijn de coronamaatregelen voor Sölden

Ook Sölden heeft inmiddels coronamaatregelen gepubliceerd om het winterseizoen veilig te laten verlopen. Hiermee worden de maatregelen van de Oostenrijkse overheid aangevuld met regels, die specifiek gericht zijn op het sneeuwzekere skigebied van Sölden. Overweeg jij in het winterseizoen 2020/2021 naar Sölden op wintersportvakantie te gaan en ben je benieuwd welke covid-19-regels er gelden? Dat lees je allemaal in ons blog.
- door Chalet.be

Trend: coronaproof op wintersport, wat zijn de mogelijkheden?

Door de veranderingen die corona met zich meebrengen zien we een aantal verschillende trends ontstaan. Een voorbeeld van zo’n trend is dat de chalets aan de piste erg in trek zijn. Als je dan aan de piste zit, dan kun in de middag lunchen in je eigen chalet! Wat het boeken betreft, daar is inmiddels wel duidelijkheid over. Maar wat als je ter plaatse bent? Hoe kun je je vakantie zo coronaproof mogelijk inrichten? Denk bijvoorbeeld aan een accommodatie met niet of nauwelijks openbare ruimtes, dat kan in deze tijd een bijkomend voordeel zijn.
- door Chalet.be

Coronamaatregelen wintersport in Zwitserland

Ook Zwitserland is druk bezig aankomend wintersportseizoen ‘corona-proof’ in te richten door verschillende maatregelen te treffen. Zo is het mondkapje een veelbesproken onderwerp en werken ze in Zwitserland aan een gecertificeerde mondneus-bescherming die al verschillende testrondes heeft doorstaan. Welke adviezen en maatregelen er gelden op vakantie in de uitgestrekte Zwitserse skigebieden? Je leest het allemaal in dit blog.  
- door Chalet.be

Coronamaatregelen in Frankrijk op wintersport: dit zijn ze

Na Oostenrijk komt ook Frankrijk met regels en adviezen omtrent corona voor de wintersportvakantie. De Franse skigebieden hebben kennis en ervaring gebundeld en een gezamenlijk plan gemaakt met coronamaatregelen voor op en rondom de pistes. Ze kijken er dan ook erg naar uit om iedereen weer te mogen verwelkomen. Hoe de Franse skigebieden zich voorbereiden op een corona-proof skiseizoen 2020/2021? Je leest de covid-19 maatregelen in dit blog.
- door Chalet.be

Dit zijn de coronamaatregelen voor Zillertal Arena

Ook skigebied Zillertal Arena heeft de coronamaatregelen onlangs bekendgemaakt. Vanaf 5 december luiden de skiliften van het Zillertal Arena het nieuwe winterseizoen in. Deze winter zal ‘veiligheid’ centraal staan en daarvoor zijn aanvullende maatregelen nodig bovenop de regels van de Oostenrijkse overheid. Dus ga je op skivakantie naar Gerlos, Königsleiten of Zell am Ziller? Lees dan het advies met de belangrijkste coronamaatregelen.
- door Chalet.be

Wintersporters laten zich niet afschrikken door corona

Vrijdag 25 september meldt de ANWB dat het aantal boekingen voor de wintersport met ongeveer een kwart gedaald is in vergelijking met vorig jaar. Dat betekent dat de meerderheid van de wintersporters vertrouwen heeft in de corona maatregelen die afgekondigd zijn. Net als andere grote reisorganisaties verwacht de ANWB nog een lastminutemarkt. Een deel van de wintersporters wacht liever af. Ook bij Chalet.nl zien we een vergelijkbare trend in de boekingen t.o.v. vorig jaar maar daarnaast ook nog steeds een grote vraag naar de populaire chalets.
- door Chalet.be

Corona maatregelen wintersport Oostenrijk bekend

We hebben er even op moeten wachten maar de officiële maatregelen voor komend wintersportseizoen in Oostenrijk zijn bekend. Het plan voor ‘veilig wintertoerisme in Oostenrijk’ heeft de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz vandaag gepresenteerd tijdens een persconferentie. De belangrijkste boodschap? Wintersportvakantie 2020-2021 gaat gewoon door. Wel in een aangepaste vorm en zonder de aprés-ski die we gewend zijn maar dat hoeft het skiplezier zeker niet in de weg te staan. 
- door Chalet.be

Ook Tignes komt met uitgebreide corona maatregelen

Net als andere skigebieden heeft ook het populaire Tignes niet stil gezeten. Er is een mooi plan opgesteld om de passie voor bergen en sneeuw op een zo veilig mogelijke manier met elkaar te delen. Tignes heeft de corona maatregelen onlangs bekend gemaakt. Ga jij van de winter op skivakantie naar Tignes en ben je benieuwd welke maatregelen er zijn getroffen voor corona? Dan zijn dit de regels die gelden in het gebied.
- door Chalet.be

Bondskanselier Oostenrijk spreekt zich uit over aankomend winterseizoen

Momenteel wordt er ook door de Oostenrijkse autoriteiten aan een concept gewerkt met corona maatregelen die specifiek gericht zijn op de wintersport. Details zijn nog onbekend maar Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) benadrukte dat er alles aan wordt gedaan om het skiën dit jaar zo veilig mogelijk in te richten. Dit in het belang van de economie en de gezondheid van de wintersporters. Zo zullen bijvoorbeeld voor de après-ski afwijkende maatregelen gaan gelden. Binnen enkele weken zal het nieuwe concept gepresenteerd worden. 
- door Chalet.be

Nieuw! Corona-geld-terug-garantie bij Chalet.nl

In deze onzekere tijd merken we dat klanten op zoek zijn naar zekerheid. Veel wintersportliefhebbers willen graag hun skivakantie boeken maar niet voordat ze weten wat de voorwaarden zijn bij een negatief reisadvies. Dat begrijpen we maar al te goed: daarom bieden we bij Chalet.nl een corona-geld-terug-garantie! Indien voor jouw bestemming code oranje of rood wordt afgegeven dan wordt je reis geannuleerd en krijg je binnen 3 weken gegarandeerd je geld terug. Lees snel meer over de corona-geld-terug-garantie.
- door Chalet.be

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: de corona-maatregelen!

Het Skicirucs maakte onlangs net als veel andere skigebieden de corona-maatregelen bekend. Met deze nieuwe maatregelen geeft het skigebied aan vertrouwen te hebben in aankomend wintersportseizoen 2020-2021. Benieuwd wat voor plan het gebied heeft om het besmettingsrisico corona op wintersport zo laag mogelijk te houden? Dit zijn de nieuwe maatregelen. 
- door Chalet.be

De coronamaatregelen voor Serfaus-Fiss-Ladis en Ischgl

Na een periode van overleggen en testen zijn de eerste plannen van de Oostenrijkse skigebieden Serfaus-Fiss-Ladis en Ischgl naar buiten gebracht. Zij hopen met dit plan en alle bijbehorende maatregelen een zo veilig mogelijk winterseizoen te kunnen bieden voor hun gasten, medewerkers en bewoners. Ga jij aankomende winter skiën in één van deze skigebieden? Dan zijn dit de regels waar je je aan dient te houden.
- door Chalet.be

Campagne om besmettingsrisico corona op wintersport te verkleinen

Zwitserland heeft de campagne ‘’Clean & Safe’’ in het leven geroepen om het besmettingsrisico op corona voor toeristen te verkleinen. Er worden certificaten toegekend aan o.a. liftmaatschappijen accommodaties en horecagelegenheden die zich aan de speciaal ontwikkelde beschermingsconcepten houden. Deze zijn gebaseerd op regels voor hygiëne en gedrag. Op deze manier willen zij hun gasten beschermen en hopen zij vakantiegangers een veilig gevoel te geven. Bekijk ons aanbod in Zwitserland
- door Chalet.be

Komend winterseizoen: hoe zal het zijn?

We willen zo graag weten: hoe ziet wintersport in Corona-tijd eruit? In Duitsland vond onlangs een videoconferentie plaats met 100 vertegenwoordigers uit de wintersportbranche. Conclusie: het risico bij wintersport loop je vooral waar mensen samen komen zoals in de skilift en de après-ski. Gelukkig zijn daar oplossingen voor zoals het vervroegd openen van de skiliften, beperkte skipas verkoop, mondkapjes en andere hygiëne maatregelen. Uit enquêtes blijkt dat 76% van de wintersporters gewoon van plan is om te gaan. 
- door Chalet.be

SGR dekt nu alle reisvouchers uit heel 2020

De Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) dekt alle reisvouchers die in 2020 door SGR aangesloten reisorganisaties zijn of nog worden uitgegeven als gevolg van de coronacrisis. ‘’SGR geeft met dit besluit duidelijkheid aan reizigers en aan de reiswereld’’, schrijft de organisatie in een persbericht. In eerste instantie gold deze SGR-garantie alleen voor reizen die vóór 16 maart waren geboekt. Nu de reisvouchers voor heel 2020 gedekt zijn, krijgen mensen gegarandeerd hun geld terug mocht een reisorganisatie failliet gaan. 
- door Chalet.be

Hoe is het in Oostenrijk in Corona-tijd?

Onze collega Wiebke verbleef onlangs in Zell am See en deed verslag: ‘De sfeer in het dorp is heel gezellig. Als je je aan de regels houdt, kun je eigenlijk alles doen wat je normaal ook gewend bent. Ik voelde me er veilig. Mondkapjes zijn weer verplicht maar dat went snel. Je kunt gewoon op het terras of in een restaurant gaan zitten en genieten van de Oostenrijkse keuken. Ook kun je de skilift nemen, wel met de nodige maatregelen. Eenmaal boven geniet je van prachtige vergezichten, daar is niks aan veranderd!’ 
- door Chalet.be

Zell am See–Kaprun: Corona-maatregelen bij wellness

Benieuwd hoe het gebruik van wellness eruit ziet in Coronatijd? Het gebied Zell am See-Kaprun heeft een aantal maatregelen gepubliceerd in lijn met de gedragsregels & hygiënevoorschriften van de Oostenrijkse regering. De minimum afstand in baden die behandeld en gedesinfecteerd worden is 1 tot 2 meter. Sauna’s mogen per keer door 1 persoon of 1 huishouden gebruikt worden, tenzij de sauna een ruimte van 4m² per persoon kan bieden. De afstand tussen de bedden in de relaxruimtes is minimaal 1 meter.
- door Chalet.be

Franse regering lanceert een StopCovid app

De Franse regering heeft een speciale StopCovid app gelanceerd om het Corona-virus te monitoren en een tweede golf tegen te gaan. Ook ideaal voor jou, als je op vakantie bent in Frankrijk. Hoe de applicatie werkt? De app geeft een melding als je je op minder dan 1 meter afstand én langer dan 15 minuten bij een besmet persoon in de buurt bent geweest. Voorwaarde is wel dat diegene ook deze app gebruikt. Deze app kun je downloaden in de Apple store of Google Play. De app voldoet aan de wet voor de bescherming van persoonsgegevens. 
- door Chalet.be

Ook Superdevoluy meldt Corona maatregelen

Naast Les Arcs heeft ook het skigebied Superdevoluy te kennen gegeven maatregelen te hebben genomen om Corona-besmettingen tegen te gaan. Zo geeft het gebied aan uitgebreid te communiceren over hygiëne maatregelen en het houden van afstand, zowel verbaal als non-verbaal via teksten en aanvullende pictogrammen. Bezoekers aan het gebied wordt verzocht deze maatregelen in acht te nemen en te volgen. In de skiliften is het dragen van mondkapjes verplicht.
- door Chalet.be

Skigebieden nemen maatregelen tegen Corona: Les Arcs

In de Alpen wordt uitgebreid nagedacht over een zo veilig mogelijk wintersportseizoen. Het skigebied van Les Arcs heeft ons geïnformeerd over de maatregelen. Medewerkers zijn uitvoerig geïnformeerd over de risico’s en maatregelen rondom hygiëne. Verkooppunten zijn aangepast: er wordt geadviseerd om met bankpas of creditcard te betalen, er zijn duidelijke instructies over de afstand en handgel staat ter beschikking. Mondkapjes zijn verplicht in de skiliften (vanaf 11 jaar) en de cabineliften worden minimaal 1 keer per dag schoongemaakt.
- door Chalet.be

Kitzsteinhorn-gletsjer geopend

Momenteel wordt er weer geskied op de 3.029 meter hoge gletsjer in Kaprun en zijn er 8 skiliften geopend. Vanwege de Corona-maatregelen was de gletsjer tijdelijk gesloten. De Kitzsteinhorn-gletsjer is de enige plaats in Salzburgerland waar tot 21 juli geskied kan worden. Zo kun je ’s ochtends skiën in de sneeuw en in de middag een duik nemen in het meer van Zell am See. Kom jij zomerskiën op de Kitzsteinhorn-gletsjer? Bekijk ons zomeraanbod in Zell am See-Kaprun op Zomerhuisje.nl, onderdeel van Chalet.nl.
- door Chalet.be

Zorgeloos op vakantie in Corona-tijd

Gelukkig kunnen we straks weer op wintersportvakantie. Maar voordat je dit weekje skiën vastlegt, wil je nu, meer dan ooit tevoren, goed geïnformeerd zijn over de reisorganisatie waarbij je boekt en de voorwaarden die gelden betreffende de Corona-maatregelen. Hiervoor hebben een informatiepagina opgesteld die je te allen tijde kunt raadplegen. Als de situatie verandert, zullen we de informatie op deze pagina ook actualiseren. Zo kun jij straks veilig en vertrouwd op wintersportvakantie.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.