Liveblog - -

Oostenrijkse lockdown verlengd tot 18 januari

De Oostenrijkse regering heeft een verlenging van de lockdown aangekondigd. De huidige lockdown zou in eerste instantie tot 2e kerstdag gelden maar na veel overleg is deze nu verlengd tot 18 januari.  We zijn momenteel bezig om onze klanten, degenen voor wie dit van belang is, te informeren over de gevolgen voor hun boeking. Wij doen dit op volgorde van vertrekdatum. 

Besmettingen coronavirus Oostenrijk

Ondanks het feit dat de besmettingen in Oostenrijk nog te hoog zijn, ligt het aantal besmettingen momenteel lager dan in de buurlanden. De regering heeft dan ook laten weten dat de kerstdagen met maximaal 10 mensen gevierd kunnen worden. Daarna zal de lockdown blijven gelden tot 18 januari om een groei in het aantal besmettingen ook na de feestdagen onder controle te houden.

Massatesten aan het einde van de lockdown

In het weekend voor het einde van de lockdown staat een massatest gepland met als doel Oostenrijk vanaf 18 januari weer te openen voor het toerisme. Iedereen die zich laat testen mag vanaf 18 januari uit de lockdown. Echter, voor wie zich niet wil laten testen geldt nog een verlenging van een week. Deze testen zijn geheel gratis en voor iedereen beschikbaar.

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.