Liveblog - -

Reisadvies aangepast: heel Europa kleurt geel en groen vanaf 27 juli

Goed nieuws! Vandaag werd bekend dat vanaf 27 juli 2021 het reisadvies voor heel Europa wordt aangepast. Dat betekent dat alle Europese landen vanaf morgen geel of groen kleuren.

Het reisadvies is aangepast als gevolg van de stijgende vaccinatiegraad en het stabiele aantal ziekenhuisopnames en wordt niet meer gebaseerd op  het aantal coronabesmettingen.
Reizen binnen Europa wordt gezien als veilig en verantwoord zolang reizigers zich houden aan de geldende coronamaatregelen in het land van bestemming. Landen kunnen nog wel oranje worden, wanneer een gevaarlijke virusvariant opduikt.

Aangepaste regels bij terugkeer van vakantie

Vanaf 8 augustus worden de regels bij terugkeer in eigen land wel aangescherpt. Voor Nederland geldt, dat reizigers vanaf 12 jaar een coronabewijs moeten hebben bij thuiskomst uit een geel land. Dit bewijs kan zijn een negatieve PCR- (maximaal 48 uur oud) of antigeentest (maximaal 24 uur oud) of een volledige vaccinatie. Het kabinet hoopt hiermee een nieuwe golf besmettingen te voorkomen.

Wintersport stap dichterbij

Als gevolg van de aanpassing komt ook de wintersport weer een stap dichterbij. Het vertrouwen in reizen zal door de aanpassing alleen maar verder toenemen. "Het is een belangrijke stap in de goede richting voor aankomend wintersportseizoen", aldus Bert van Duuren (CEO, Chalet.nl). "We kijken met zijn allen verlangend uit naar aankomend seizoen."

Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.