Liveblog - -

Trend: coronaproof op wintersport, wat zijn de mogelijkheden?

Door de veranderingen die corona met zich meebrengen zien we een aantal verschillende trends ontstaan. Een voorbeeld van zo’n trend is dat de chalets aan de piste erg in trek zijn. Als je dan aan de piste zit, dan kun in de middag lunchen in je eigen chalet! Wat het boeken betreft, daar is inmiddels wel duidelijkheid over. Maar wat als je ter plaatse bent? Hoe kun je je vakantie zo coronaproof mogelijk inrichten? Denk bijvoorbeeld aan een accommodatie met niet of nauwelijks openbare ruimtes, dat kan in deze tijd een bijkomend voordeel zijn.

De coronamaatregelen ter plaatse

Natuurlijk gaan we er met z’n allen vanuit dat alles gewoon door kan gaan. Wij in elk geval wel! De nationale overheden en de skigebieden in de Alpenlanden hebben intussen alles in werking gesteld om het wintersportseizoen coronaproof te laten verlopen. Lees meer hierover in onze blogberichten over de coronamaatregelen in Oostenrijk, de coronamaatregelen in Frankrijk en de coronamaatregelen in Zwitserland. Het mag duidelijk zijn dat het niet helemaal zal gaan zoals andere jaren maar wie weet, ontdekken we zelfs voordelen aan het ‘coronaskiën’!

Wat kun je zelf doen tijdens de wintersport?

Hoe het ook gaat uitpakken, bij het plannen van je wintersportvakantie zul je er ongetwijfeld over na denken hoe je je vakantie in gaat richten en welke maatregelen je zelf wilt en kunt treffen in verband met corona.
Natuurlijk voorzie je jezelf van voldoende mondkapjes en desinfecterende gel. Maar eenmaal ter plaatse zijn er tal van mogelijkheden om je wintersportvakantie zo coronaproof mogelijk in te richten. Het hangt ervan af wat je belangrijk vindt. Ben je een fanatieke skiër? Dan sta je misschien een uurtje eerder op zodat je vroeg bij de lift staat en het nog lekker rustig is. Ben je meer een type voor een relaxed begin van je dag, dan ga je misschien lekker lang ontbijten en begin je de dag met een wandeling, of duik je je privé-sauna in!

De voordelen van een chalet of appartement

Natuurlijk doet elke accommodatie z’n uiterste best om de nodige maatregelen tegen corona te treffen. Het verblijf in een chalet, vakantiehuis of ruim appartement biedt corona-veilige voordelen. Je hebt niet of nauwelijks te maken met openbare ruimtes zoals bijvoorbeeld een skiberging of een ontbijtzaal. Verblijf je in een appartementencomplex, dan heb je de privacy van je eigen keuken waar je veilig kunt eten.

Aan de piste: lunchen in je eigen chalet

Een verblijf aan de piste betekent dat je het contact met anderen toch weer een stukje beperkt. Hoe fijn is het als je terug kunt skiën naar je accommodatie en niet met z’n allen de laatste lift terug hoeft te pakken? Of dat je tussen de middag lekker kunt gaan lunchen in je eigen chalet of appartement? Wel een fijn idee dat je zo een overvol pisterestaurant kunt vermijden in deze coronatijd. Dat kunnen wij ons in ieder geval goed voorstellen. Het valt ons ook op dat hier momenteel meer vraag naar is. Zie jij ook de voordelen van een chalet of appartement aan de piste? Hieronder een paar tips:

  • Blog: Trend: coronaproof op wintersport, wat zijn de mogelijkheden?-2


    Wil je nóg meer mogelijkheden zien? Bekijk dan eens ons volledige aanbod van chalets aan de piste
  • Deze website plaatst cookies. Door het gebruik van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacy-statement.